Arkadaşlar merhaba... Kanada'da gay life nasıldır acaba... eşcinsel evliliklerin serbest oldugunu biliyorum, ancak yasal ve sosyal yaşamda gaylerin yeri nasıldır. türkiye'deki gibi iş ve sosyal yaşamda cinsel ayırımcılık yapılmakta mıdır? konuyla ilgili bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.. bir de ben dil eğitimi için ögrenci vizesi aldım.. acaba oraya gittiğimde gay oldugum için .......? yardımlarınız için teşekkür ederim
Yonetici Notu: Arkadaslar -- dana once kapatilmis bu tartismayi tekrar acmak istiyorum. Her konunun kisisel tercihlerimiz ne olursa olsun saygili bir sekilde tartisilabilecegine inaniyorum ben. O yuzden iltica konusu ve diger konulari duzenleyerek (yorum yapan arkadaslarin affina siginiyorum) konuyu basligina uygun bir sekilde tekrar ilginize sunuyorum. Gulcan
Perfect Merhaba, öncelikle yaşam ve sosyal açıdan rahat edebilirsiniz. bu konuda bir tereddütünüz olmasın.Kimse seçiminizden dolayı sizi yargılamaz, eğer çok çok küçük yerleşim birimlerini tercih etmediğiniz sürece, hatta buralarda bile kalkıp aşırı marjinal bir yaşam tarzı benimsemediğiniz sürece herkes size olduğunuz gibi davranır.Buraya kadar herşey normal.
öncelikle teşekkür ederim... zaten benim burda da m arjinal bir yaşam tarzım yok, terchimde değil zaten... hani ben itiraf etmedikce anlaşılamayacak bir tarzım var... ancak yinede boyle bir baskının oldugu ülkemizde yaşamak istemiyor... ben itiraf etmediğim için ülkemden şu an zor durumda değilim ama itiraf ettiğim anda butun özlük haklarımı diğer butun zorlukları yaşıyacağımı biliyorum... kendi adımatabiki gazete haber yok ama szde biliyorsunuz ki ülkemizdeki baskıyı gösteren gazete haberleri cok fazla... genel olarak gösterip başvuru yapma şansım olamaz mı?
Perfect Anladım, yanlış anlamayın aktardıklarımı sunacağınız belgelerden sadece Medical kısmı size ait diğerleri sadece Yaşadığınız ülkedeki sizin gibi tercihi olan insanların yaşadıkları hayati tehlikeler, sosyal yaptırımlar devletin bakış açısı ile ilgili genel yapı haberleri, kanunlar, dökümanlar yani kısaca Ben xx ülkesinde bu halimle yaşayamam alın bakın buda ispatları anlamında hazırlanacaksınız.
anladım cok teşekkür ederim... bu arada izin verirseniz sizin nezdinizde bir yanlışı düzeltmek istiyorum.. Bu bir cinsel tercih değildir. Takdir edersiniz ki hiç kimse kendisini bile bile ateşe atmaz, bunca zorlugu, dışlanmayı göze alıp cinsel tercihini bu yönde kullanmaz... Bu insanların içinde doğustan olan bir şey... ve kendimizle barışmamız, kendimizi kabullenmemiz ortalama 25 senemizi alıyor... bunuda hatırlatmak istedim... saygılar
Perfect Merak etmeyin, ben neyin ne olduğunu biliyorum. -Cinsel Tercih- Claim Person Sexual Orient and Prefering status Tabiri mesleki anlamda yani Immigration Process Management içinde böyle geçtiği için alışkanlık bende öyle yazıyorum yoksa burada size ; sen bunu tercih ettin anlamında bir yonga yüklemiyorum.Bende size bunu hatırlatmak isterim.
GENEL Arkadaşlar, Insanların ne oldukları din, ırk yada sosyal durumları hakkında yorum yapmak yada bunlar hakkında yargılama yapmak sanırım sizlere ve hatta bu alakasız konu ve bu ortamda size düşmemektedir. Klavye arkasında ahkam keserek ona buna yakıştırmalarak yaparak yada suçlamalar yaparak ve konunuzla alakalı olmayan bilginiz dahili olmayan hatta hayatınızda hiç konuyla yakından alakası olmayan bir durum için yorum yapmanız zaten sanırım en başından yanlış. Burda bu forumda Dikkat ederseniz ; KANADA HUKUMETI ile ilgili , eğitim, yaşam, iş ve iş kurma, ve vize hakkında konuların paylaşıldığı sorunları ve soruları olan insanların bir birleriyle bu konular çerçevesinde yardımlar paylaşımlar yapılan bir forum. Şimdi kalkıp yukarıda ki gibi gayet medenice durumunu anlatmış paylaşmış ve bu sorunundan dolayı çözüm için bir başlık açmış olan kişiye kalkıpta nasıl yakıştırma, yargılama vesaire yapabiliyorsunuz bunada anlam veremiyorum. Konuyu okursun merak ediyorsan hatta bilgi sahibi isen yardımcı olacak yorumlarda yapabilirsin ama kalkıpta vay sen busun şusun demeyle biryere varamazsınız, bu sadece sizin gerçek içinizde ki ezikliği gösterir. Bu .... yaratık diye hitap ettiğiniz insanın seçimi yada sahip olduğu durum Allah katında sadece ve sadece onu ilgilendirir ne sizi nede başkasını ve hatta ne siz nede başkası bu durumdan dolayı kalkıpta ona bir durum yapma karşı koyma vesaire hakkına da sahip değildir. Madem namazdan ezandan bahsediyorsunuz o zaman gidinde Dininiz ne anlatıyor doğru dürüst okuyun öğrenin anlayın sonra kalkıp millete durumlarından dolayı ahkam kesin terbiyesizliğin lüzümu yok. '' KUL YAPTIKLARINDAN İŞLEDİKLERİNDEN YAPACAKLARINDAN İŞLEYECEKLERİNDEN BU DÜNYA DA DA AHİRETTE DE SADECE VE SADECE KENDİSİ SORUMLUDUR, TAKDİRİNİ VE GEREĞİNİ SADECE YARADAN VERİR BELİRLER O AN GELDİĞİNDE NE ANNESİ NE BABASI NE ÇOCUKLARI TANIR BİRBİRLERİNİ O AN GELDİĞİNDE HERKES BİRDİR HERKES TEKTİR..''
Lütfen bu konuyu uzatmayın lüzumsuz ve anlamsız yere saygılı olun...
Arkadaslar -- tum cirkin yorumlari tartismadan cikardim, boyle yorumlarin yazili olarak kalmasini dogru gormuyorum. Lutfen konu ne olursa olsun hakaret iceren yorumlardan cekinelim.
Arkadaslar -- bu tartismayi tekrar acmak istiyorum. Her konunun kisisel tercihlerimiz ne olursa olsun saygili bir sekilde tartisilabilecegine inaniyorum ben. O yuzden iltica konusu ve diger konulari duzenleyerek (yorum yapan arkadaslarin affina siginiyorum) konuyu basligina uygun bir sekilde tekrar ilginize sunuyorum.
ben burda ogrendıgıme gore escınsel oldugunu belgelemene gerek yokmus bu ınsan haklarına aykırı oldugundan boyle bır uygulamaya baslmıslar sıstemı somurenlerde en cok escınselım sebebını one surmeye baslamıslar daha bugun pr konusu gectı alan arkadaslar oyle soyledı bılgınıze
tşklr demirci, bu belgeleme olayına benimde pek aklım yatmamıştı... allahtan aklın yolu birmiş :) peki presedür nasıl işliyormuş bilgin varmı, yada ogrenebilir misin.. tekrar tşklr
perfect prosedür konusunda eminim Excellans yardım edecektir. Benim araştırmalarım dogrultusunda edindiğim bilgi '' Tutarlı'' olmak. Yani gercek bir tehdit altına olabilirsiniz ama gösterdiginiz bir tutarsızlık '' Red'' ile sonuçlanacaktır. Kanıt meselesine gelince kanıta ihtiyac yok çünkü baskı kanıtlanamaz.( Yani şahsınıza ait bir kanıt talebi yok-sadece emsal teşkil eden örnekler işinize yarayabilir- gazete küpürleri,haberler vb) Yani temel mesele ülkenize geri döndügünüzde can güvenliğinizin olmadığını '' ikna'' etmektir. Hiç kolay değil bunu belirtmek lazım. Her iltica davası Türkiye'den Kanada'ya gitmek isteyenlerin vize konusunda sıkıntı yaşamasına yol açmaktadır. ( Bunun da bilinmesi gerekiyor) Bunu söylerek iltica etmemelesin demiyorum elbette.
İltica konusunda Avukat çok önemli. (Mahkeme süreci açısından)
Evet perfect sen ödeyemezsen onlar sana bir avukat tutuyor.Perfect daha önce söylediğim gibi Tutarlı bir hikayen ( Hikaye dediğime bakmayın) varsa ve emsal teşkil eden olaylar varsa iltican zor olmayacaktır. Geçmiş dönemlerde karadeniz şivesiyle ben kürdüm diye iltica edenler bile varmış. Bu kadar absürd olmadığı sürece '' Red'' alman imkansız gibi. ( Senin öznelinde tabi) Özellikle iltica etmiş escinsel birisinden cok daha öğretici şeyler öğrenebilirsin. Benim anlattıklarım genel seyir.
Gulcan hanım, konuyu tekrar acmanıza sevindim, saygılı bir ortamda her türlü konunun tartışılabileceğine inanıyorum bende. bizim gibi olmayanı ötekileştirmeyip, kişilik haklarına saldırıda bulunmamamız gerekir.
öncelikle herkese cok tesekkür ederim burada baya bilgi sahibi oldum.benim bir sorum olacak.ilerleyen yıllarda ameliyatla cinsiyet değiştirmek istiyorum.ve bunu türkiyede yapmak istemiyorum.suan dil okuluyla kanadaya gidip orada bu nayatımı gercekleştirmek istiyorum.orada kalırken aynı zamanda okuyup calısıp aynı zamanda kendi cinsiyetime kavusmak hayalim var devletin bu konuya bakışı ,kanunu ,yardımları neler?nasıl ilerleyen bir prosedür bulunmakta.ilk baştan böyle bir düşüncem oldugunu söylemek faydalı olur mu orada kalabilmekiçin?(şuan türkiyede hiç bir transeksüele iş başvurularına geri dönülmüyor ve tek yolu fuhuşu bırakıyorlar.bircogu üniversite mezunu sırf transeksüeloldugu için iş bulamıyor.bunları nasıl gösterebilirim.devletin yardımcı olması için bir faydası olurmu?
Kanada vizesi basvurusunda bu niyetini belli edersen vize alabilecegini zannetmiyorum. En onemli madde, ulkeye geri donecegini ikna etmen vize yetkililerini. Tam tersini yapmis olursun. Dil okuluyla gidip alternatiflerini gozden gecirmeni tavsiye ederim. Bize bu formdan mesaj at, forumdan yonlendirildigi ekle. Yardimci olmaya calisiriz.
bence burda belli bir kominitenin icersinde iseniz hayatiniz daha kolaylasiyor gerek insanlarla tanisma gerek is bulma
bu farketmez ister gay kominitesi olsun ister baska birsey. herkesin bildigi gibi bence dunyada en onemli sey kontaginizin olmasi lazim. bu yuzden gay olmak ayricalik gibi birsey!