Giriş Yapılmadı (Giriş)
Merhaba!
Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Eğer hesabınız varsa, lütfen giriş yapın.
Eğer üye değilseniz, buraya tıklayarak yeni hesap açabilirsiniz.
  1.  
    arkadaşlar ben kanadaya ögrenci olarka gitmek istiyorum ancak gittikten sonra bir daha türkiyeye dönmeyi istemiyorum. çünkü ben bilgisayar programcısıyım büyük firmalarda çalıştım lise bittikten sonra devlet hastanesinden bir tanesinde bilgi işlem uzmanı (yöneticisi ) olarak görev yaptım ancak gelin görünki bu kadar bilgiye ragmen bilgisayar programcılık bölümünde bir ögretmenim donanımdan anlamamasına ragmen derslerden bıraktı. hakkında bir sürü dava açılmış birşey farketmemiş böyle bir okulda ve ülkede okumak istemiyorum ve hazır gitmişken dönmeyide istemiyorum erti arkadaşımızın yazıları süper gerçekten yardımcı olucu ancak benim merak ettigim ben kendim hiç bir yere baglı olmadan kanada için vize nasıl alabilirim lütfen biraz bilgi rica edecegim
    • CommentAuthororçun
    • CommentTime4 10 2008

Bence siz hiç durmayın hemen gidin Kanada'ya ! Hem belli mi olur o meşhur Kanada'da sizin engin bilgi donanımınızdan yararlanacak insanlar bulabilirsiniz. Zaten Kanada'da yaşayanlarda çok zeki insanlar hatta uzaylılar!!!
  2.  
    kanadaya gittigimde emin olun türkiyeden daha iyi bir yaşama sahip olacagım. ve ben insanların alay geçmesi için degil bir bilgi vermesi için yazı yazdım. ilgi ve alakanıza teşekkürler.
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime4 10 2008

@matthewhetfield:
    IT alanında Vancouver ve Toronto ön plana çıkan iki metropol. Ama oradan direkt iş daveti almadan gidip çalışmaya başlamak imkansıza yakın.
    Türkiye'de IT sektöründe iş geçmişiniz olması pek tabi önemli bir faktör ama Kanada'da iş dünyası farklı olduğu ve ingilizceye yüksek hakimiyet gerektirdiği için, Türkiye'deki iş geçmişiniz oradaki işverenlerin gözünde size çok fazla bir öncelik tanımayacaktır. İşverenler önceliği takdir edersiniz ki, Canada'da eğitim görmüş, iş tecrübesi yapmış kişilere tanıyacaklardır.
    Bu yüzden oraya gidip uzun yıllar yaşamak, ve IT sektörüne hizmet etmek istiyorsanız size şu yolu önereceğim:
    IT alanındaki sertifika/diploma programlarına kaydolup u programların staj/co-op opsiyonlarıdan yararlanıp Kanada'da iş dünyasına adım atabilir, işverenlerin gözünde kendinize ilerisi için fırsatlar yaratabilirsiniz.
    Bunu kaldırabilecek maddi gücünüz varsa (ki IT alanındaki diploma programlarının senelik ücretleri 10000 CAD dolaylarındadır) veya bu konuda size maddi destek olabilecek sponsorlar(aileniz, akrabanız, işvereniniz) bulabiliyorsanız, önce bu programlardan birine başvurup kabul belgesi alıp ardından da kanada vizesine başvurarak sanşınızı deneyebilirsiniz.
  3.  
    peki ögrenci olarak gitmek için neler gerekli bana? herhangibi bir okul programına baglı olmadan yani vizeye kendim ögrenci olarak başvurdugumda bana arkadaşlarım 100 bin ytl gibi bir miktarın banka hesabında gözükmesi gerektigini söylediler o yüzden biraz tereddütteyim ev var araba var arsa var ancak 100 bin ytl bankada 6 ay tutmak için bana birazfazla geldi üniversite okumak için gidebilirim yardımcı oldugun için saol eger istersen msnden ekleyebilirsem eger daha detaylı konuşabiliriz şimdiden teşekkürler.
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime4 10 2008

Öğrenci vizesine başvurmak için herhangi bir okul programına bağlı olmanıza gerek yok. Kendiniz başvurabilirsiniz. Başvuru için gerekli belgeler vardır ve bunlar tamamlandıktan sonra başvuru yapılır. Önemli olan başvurunuzda konsolosluğa, oraya okumak için gittiğinizi ve orada okumaya yetecek maddi gücünüzü belgeleyebilmeniz. İlk defa başvuru yapanların, olası hataların önüne geçmek için danışman ile çalışmalarında fayda var. Danışmanlar başvurunun türüne ve amacına göre hangi belgelerin gerektiğini söyleyip size yardımcı olurlar. Siz de gerekli tüm belgeleri toplayıp başvurunuzu yaparsınız. Kanadam.com ekibi ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor. 100 ytl meselesine gelince. İlk bir sene için bu kadar rakama gerek yok, bu çok fazla. Her kim söylemişse biraz yüksekten uçmuş.
  4.  
    saol erti peki ben oraya geldigimde oranın vatandaşlıgını almak için en az 3 sene orada kalmam gerekiyormuş bunu nasıl yapacagım:(
    yani bu konudaki tavsiyelerin nelerdir?
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime4 10 2008

Kendi sorunuzun cevabını zaten sorunuzda vermişsiniz. Ben mi yanlış görüyorum? Evet, Kanada sınırları içerisinde 1095 gün kalırsanız, sürekli ikamet (permanent residence) hakkı kazanıyorsunuz. Vatandaş olabilmeniz için seremoniyle yemin etmeniz gerekir ayrıca. Tam emin değilim ama öğrenci statüsünde ikamet ettiğiniz günler yarım gün olarak değerlendiriliyor galiba. Eğer böyle ise, 4 sene üni okudunuz diyelim. Üniversiteyi bitirince 3 yıla kadar yasal çalışma izniniz olacak. Üniversite sonrası orada çalışmaya başlayacağınızı hesaba katarsak, daimi ikamet hakkı için gereken süreyi doldurmuş olursunuz.
    • CommentAuthormercan
    • CommentTime5 10 2008

eger burda ogrenci statusundeysek neden 2 zone 99 dolar veriyoruz. yani dil okulu ogrencileri ogrenci olarak sayilip yarim gun olarak mi degerlendiriliyo yoksa tam gun mu. bunu nasil ogrenebiliriz
  5.  
    ya aslında varya bütün herşeyi açıklayan bir bölüm olacak mesela lise bitirdiniz kanadaya gitmek mi istiyorsunuz diye tıklayınca şartları neler olacagı uçaga nasıl binecegin felan filan herşey yazan bir bölüm yapsalar çok süper olur ve böyle soru sorma gereksinimimiz olmaz ve başka önemli konulara yer kalır. ama her geçen gün aklım biraz daha karıştı yakında gelmekten vazgeçebilirim bile.
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime5 10 2008

Selamlar,
    Cevabım her ikinize:

Öncelikle bir düzeltme yapıyorum:
    "Evet, Kanada sınırları içerisinde 1095 gün kalırsanız, sürekli ikamet (permanent residence) hakkı kazanıyorsunuz" demişim bu bilgi kısmen hatalı.
    Göçmenlik bürosunun Kanada Vatandışlığı ile ilgili bölümü
    adresinden öğrendiğim kadarıyla "permanent residence" ile "göçmenlikle" aynı şeymiş. Göçmen olunca, daimi ikamet hakkınız oluyor ama hemen kanada vatandaşı olamıyorsunuz. Olmanız için son 4 yılınızın, 3 yılında Canada'da yaşamış olmanız gerekiyor. Yani son hayatınızın son 1,460 gününün 1,095 gününde Kanada ülke sınırları içinde ikamet etmiş olmanız gerekiyor.
    Kanada vatandaşlığı için gün hesabı ise şöyleymiş:
    Permanent resident olmayanların, yani göçmen olmayanların son 4 yıl içinde Kanada'da kaldıkları her gün "yarım gün" olarak sayılıyor. Göçmen olmayanlar kategorisine, sizin de anlayacağınız üzere; ziyaretçiler ve international studentlar giriyor, dil öğrencisi ya da yüksek öğrenim ayrımı yok.
    Permanent resident olanların, yani göçmen olanların son 4 yıl içinde Kanada'da ikamet ettiklerin her gün "tam gün" olarak sayılıyor.

Mercan, senin de müşahede ettiğin üzere ulaşım konusunda öğrenci-tam ya da göçmen-yerli halk ayrımı yok. Ücretler belli. En azından BC eyaleti için böyle. Diğer eyaletler belki farklıdır. İstisnai durum 19 yaşından küçüklerin, gayet makul bir fiyat tek tip bir FareCard alıp ve bu kartla 3 Zone'a da gidilebilmesi. Fikrimi soracak olursan, 99 dolar bana göre de pahalı ama her gün tek tek bilet alıp otobüse binmekten daha hesaplı. Citizen ya da permanent residentların gelir seviyeleri bunu kaldıracak düzeyde, bizim gibi temporary residentların yapabileceği bişey yok bu konuda malesef.

Matthewhetfield, sitenin blog kısmında, eminim, kafandaki birçok sorunun yanıtı tek tek soru cevap şeklinde var. Uçağa binmek de, ayrıca izah gerektirecek kadar komplike şeyler değil. Biletini satın al, uçağının kalkacağı havalanına git, biletini ve bavullarını ver; uçağa giriş kartını teslim al, uçağa gireceğin kapıyı bul gir içeri otur koltuğuna bu kadar bişey yani. Uluslararası uçuşlarda uçak ile havalanından uçağa gireceğin kapı arasında bir tünel kurulur, uçağın kapısından içeri o tünel vasıtasıyla girilir. Piste çıkmak zorunda kalmazsınız. İç hatlar uçuşlarında ise havalanından sizi bir görevli eşliğinde uçağın indiği piste götürürler. Yani piste çıkar, uçağa doğru yürürsünüz. Uçağın kapısından içeri portatif bir merdivenlerden çıkarak girersiniz.
    • CommentAuthorbulutx
    • CommentTime5 10 2008

slm arkadaşlar ben kuyumculuk hakkında bilgi almak istiyorum imalat magaza farketmez ne durumda imalat bölgesi varmı hangi eyalet veya şehirde nasıl bu kuyumcularla irtibata gecebilirz bu meslekten ve diger bilgisi olan arkadaşlardan bilgi istiyorum şimdiden tşk ler
Yorumunu gönder
    Kullanıcı adı Şifre
  • Yorumu biçimlendir