Kanadada işbulmak zormu!benim kırmızı pasaportum var sizce visada sorun yaşarmyım bulgaristan vatandaşlığım var avrupa ülkelerine serbest dolaşım hakkım var ancak kanada için visa şartmış !Çalışma izni alsam nekadar kalabilirm orada göçmenlik içinde başvuruda bulunmak istiyorum ama epey uzun sürüyor....fikir veriinnn
02-05-1974 izmir doğumluyum 5 yıl boyunca truzimin farklı alanlarında çalıştım.Kanadaya göçmen olarak gitmek istiyorum.Alanımla ilgili işlerde çalışmak istiyorum.Şimdiden teşekkürler.
yılmaz slm ben 43yaşındayım ilkokul mezunuyum pide ve lahmacun ustasıyım usta öğretici belgem var ben kanadaya gitmek vede çalışmak istiyorum nasıl gidebilirim maddi durumum iyideğil
1988 dgumluyum türkiyede iş bulmak cok zor malesef kendi ülkemden ayrı yabancı ülkede calışmak istiyorum göçmen olarak bunun için ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun hiç bir bilgim yok.
bn nurullah bn 39 yasındayım 25 yıl aşçılık yaptım yurt dısında da (rusyada) calıstım su anda 15 yıllık da turizim le ugrastım kanadaya göçmen ve işçi olarak gitmek istiyorum nereye basvuracagımı bilmiyorum yardımcı olurmusunuz ( sıcak,pide,lahmacun,kebab, döner,pizza,alakartlarda şeflik yaptım ) turizim belgem ,aşçılık belgem sertifikalarım civim hepsi mevcuttur lokantacılık aşçılık ile ilgili bu konuda bana yardımcı olurmusunuz ...
Sevim Barış 1977 İSTABUL DOĞUMLUYUM.AYRICA LİSE MEZUNUYUM. Ben 8 yıldır özel bir eğitim kurumunda kadrolu olarak çalışmaktayım Canadaya göçmen ve işçi olarak gitmek istiyorum nereye başvuracağımı bilmiyorum yardımcı olunmasını istiyorum.
Merhabalar ben Serkan İPEKOGLU 30 yasındayım TSK Hava kuvvetlerinden ayrıldım.9 yıl ucak slh. sist. teknisyenliği yaptım.İhtisas alanıma elektrik/elekrtonik ,hidrolik ve mekanik giriyor.Kanadaya göçmen olmak ve calışma izni almak istiyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz? Bunu nasıl yapabilirim ve ordudan ayrılmış olmam bir problem yaratırmı.(ordudan ayrılırken herhangi bir yüz kızartıcı suçum yok). Bildiğim kadarıyla şuanda Kanada Türkiyeden işçi istiyor bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.Teşekkürler.. mail: ipekogluserkan@gmail.com tel: 05355926660
merhaba ben cihan can 17yıldır turizmde çalışıyorum son 8 yıldır 5 yıldızlı otellerde aşçıbaşılık yapıyorum kanada da çalışmak istiyorum bana yardım cı olabılır mısınız ingilizce almanca ortaderecede biliyorummutfağın tüm depart manlarının hakimiyetine sahibim daha detaylı bilgi istenirse cv yollaya bilirim cihancan43@hotmail.com 0535 880 89 53 0546 729 27 52
forum ilginc bir hal almaya basladi ; acik adres telefon vermek bu kadar kolay olmamali. ayrica forumu takip eden bir isveren olacabilcegini tahmin etmiyorum. Kanada gocmenlik isleriyle ugrasan sark kurnazlarina ; dolandiricilara acik adres ve telefonlarini veriyorsunuz. Bir cok insan duyuyoruz binlerce dolarlarini yok yere kaybeden.. dikkatli olun lutfen..
ben gökhan 27 yaşındayım lokanta işletmecisiyim ve meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum kanada da çalışmak istiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz 05435266893 gokhancalimli@hotmail.com
slm biz balıkesirden yazıyoruz kanadaya nasıl göçmen olarak gidebiliriz ve nasıl form doldurabiliriz çok karışık direk forma nasıl geçebiliriz cevap için tşk.
sıhhi su tesisatçısıyım 34 yaşındayım sivasta oturuyorum 15 yıllık deneyimim var ustayım kanadada çalışmak istiyorum birilerinin ilgilenmesini bekliyorum 05366895930
kanadaya göçmen olarak gitmek istiyorum bana yardım cı olursanız sevinirim kaynak ustasıyım 37 yaşındayım istanbulda oturuyorum (emeil adresim omerozcan1971@hotmail.com)
kanada da işçi olmak ıstiyorum mesleğim inşaat dalında,tesısaatcı,demır ıskele,fayans ustası ve son calışma ortamım turk pılıhıps aydınlatma armaturu pıroses kontrol./ARTI JAPON YADA 3 YIL İŞÇİ OLARAK GOREV ALDIM ŞİRKETLER TANSEI KONKURITO,AŞHİBAYASAN demır iskele MUTOSAN PILASTIK ENJEKSIYON, TURK PLIHIPS ARMATUR AYDINLATMA GENEL MUDURU IHSAN BAŞAK ,DEHA DEMIR OĞLU,ARMATUR GENIŞLETME MUDURU HUSEYIN TEKIN bu ınsanlardan bılgı alabılırsınız ILGINIZE COK TEŞEKKURLER
MERHABA ARKADASLAR BEN YAKUP OCAK 1981 BATMAN DOĞUMLUYUM LİSE MEZUNUYUM 5 YIL İSTİKBAL MOBİLYA SEKTÖRÜNDE USTA OLARAK ÇALIŞTIM AYNI ZAMANDA SÖFÖRÜM. KANADAYA NASIL GÖÇMEN OLARAK GİDEBİLİRİM VEYA ÇALIŞMA İZNİ ALABİLİRİM BANA BU KONUDA YARDIMCI OLACAK Bİ ARKADAS OLURSA SEVİNİRİM SAYGILAR... BİLGİLERİM_ EMAİL.SAHİLSERSERİSİ@HOTMAİL.COM.. TEL: 0506 297 50 68
selam ben ali 1972 urfa doğumluyum.heykeltraşım. dekorasyon olarakta 15 yıldan beri bu işi yapıyorum. referanslarım da mevcut. eşiminde taş süsleme sertifikası var yani biz ailece inşaat ve dekorasyon işindeyiz. canada da çalışmak için ne yapabilirim. (resim-heykel,dekorasyon,yapı onarım,taş süsleme) konusunda yeterliliğe sahibim.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.alicihanli@otmail.com
slm.ben süleyman etöz.20 yıllık boru kaynakcısıyım arabistan,romanya,arnavutluk ve rusyada çalıştım.kanadada çalışmak istiyorum,sertifikalarım mevcuttur.ayrıca kamyon ve tır ehliyetim var.suleyman_etoz@hotmail.com Bana yardımcı olursanız sevinirim.05395645732
Selam Ben inşaaatın her dalında anlayan ustayım.20 yıldır bu işin içindeyim.1973 Samsun doğumluyum.Evliyim.Kanadaya göçmen olarak gitmek istiyorum.Fakat şartları bilmiyorum.Bilgi verirseniz sevinirim.E- Post adresim isaumut@hotmail.com tel:05393957737
biz karı kocayı kanadada çalışmak istiyoruz.ben ismim hamdiye,aşcılık sertifikam var,aşçı olarak çalışmakl istiyorum.ben rıdvan,marangoz olarak ve E sınıfı ehliyetim var,şöför olarak çalışmak istiyorum.itinayla gözden geçirmenizi bekliyoruz.teşekkürler.
mhb lar adım ibrahim ercan şuan turkiyede çalışmaktayım kaynakçıyım mesleklisesi metal işleri mezunuyum şuan bir trafo fabrikasında çalışıyorum ayrıyetten dikiş makinası teknikeriyim b sınıfı ehliyetim var kanada vizesi için gerekli hüsnalarda bana yardımcı olmanızı arz ederim ilgilerinizden dolayı teşekkür ederim aslen trabzon luyum 1980 liyim 28 yıldır ist oturuyorum bu konuyla ilgili arkadaşlara saygılarımı sunarım teşekkürler e.post adresm: cetsi_61@hotmail.com tlf: 05327724891
kanadaya ailemle birlikte göç etmek istiyorum eşim ve 3 çoçuğum var çocuklarıma daha güzel bir yaşam sağlamak için bu ülkeyi tercih ettim iş imkanı sağlanırsa bu ülkenin vatandaşlığına geçmek istiyorum MNBET.
mrhb 1983 doğumluyum işletme mezunuyum evliyim ailemle kanadada yeni yaşam kurmak istiyorum nereye başvurmam lazım ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz
ben ahmet ünlü 1985 dogumluyum ankara yapımesleklisesi sıhhı tesisat teknolojisi bölümü mezunuyum evliyim ailemle kanadada yeni yaşam kurmak istiyorum knadada dayım kadir öcal ve ismail öcal ve anneannem emine öcal kanada vatandaşıdır ilginize şimdiden tesekkür ederim
ben 1978 evli 1cocuk babasıyım kanadaya ailemle göçmen olarak gitmek istiyorum mesleğim 5 yıldızlı otellerde ahçı olarak kısım şefliği yapıyorum.bilgilerinize arz ediyorum.bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.şuan işsizim acillllllll.
ben sinan ünlü 1987 dogumluyum ankara yapı mesleklisesi sıhhıtesisatteknolojisi mezunuyum kanadada akrabalarım bulun maktadır dayım kadir öcal dayım ismail öcal anneannem emiine öcal ve dayımın oglu ugur öcal ikamet etmektedir ve aynı zamanda kanada vatandaslarıdır ilginize şimdiden tesekkür ederim
Bu insanlar okuma yazma bilmiyormu,site müdavimleri burda açık adres, telefon vs. yazılmasın diyor ayrıca bilgi paylaşımı için düzenlenmiş bir site burası anladığım kadarıyla, ama iş ve işçi bulma kurumuna dönmüş gelen geçen yazıyo. Düşünmeden,anlamadan, dinlemeden her bulduğunuz başlığın altına gereksiz şeyler yazıp kuru kalabalık yapıyorsunuz, bu zihniyete sahip insanları kanada yada başka avrupa ülkeleri ne yapsın ? Ayrıca bir noktayada dikkat çekmek istiyorum bir kaç kişi bizi alırsanız iyi birer vatandaş oluruz benzerinde cümleler kullanmış e bunada yuh diyorum. Madem bişey olmak istiyorsunuz ve bunun için herşeyi yapmaya hazırsınız niye kendi ülkenize( TÜRKÜYE CUMHURİYETİ ) faydalı birer vatandaş olmuyorsunuz (ben mi çok milliyetçiyim, tuzum mu çok kuru anlamış değilim).
Ben de çok bilgi aradim fakat Kanada'da Istanbullularin kurdugu bir goçmenlik sirketi var. Hizmet bedava degil fakat sonuç veriyor. Her konuda yardimci oluyorlar. Bilgi edinmek isteyenler için. Sitlerinin adresi: www.visakanada.com
esin herkes kendi işine burdaki kişi yada kişilere muhalefet etme bu ülkenin potonsiyeli herkonuda büyük herkes kendi işine baksın herkes diledigi ülkede çalışabilir yeterki şartları yerine getirsin bazı insanların hayallari vardır hangi ülkede ne şekilde bilinmez bırakında haylllerini kovalasınlar bütün arkadaşlara slmlar istediginizgibi yazın çizin forum herkese açık iyi geceler
Arkadaşlar, ben de forumu okurken bu tur mesajlara rastlıyorum ancak bu mesajların başlığa uygun olmadığı uyarısında bulunmak dışında, yani bir dünya görüşü, misyon vs. gibi temennilerde bulunmanın faydasız oldugunu dusunmekle beraber uygun olmadığı kanısındayım. Aksi takdirde bu daha fazla tartışmaya yol açacaktır. Niye Kanada'ya gidiyorsunuz, niye ülkenize yararlı olmuyorsunuz, niye niye niye vs. vs. çok kısır bir tartışma olacağına eminim.
Tam olarak anlatamadım galiba kimin nerde nasıl çalıştığının bi önemi yok. pokeret22 kardeşim yurt dışında çalışıp ülkesine faydalı vatandaş olana birşey diyen yok yada bulutx in dediği gibi kim nerde çalışmak isterse çalışır ben bunada birşey demiyorum.Yazımda kimseye hakaret etmiş değilim, herkez gibi bende yorum yapıyorum, yaptığım yoruma katılmıyor olabilirsiniz,sizin yorumlarınızada ben katılmıyor olabilirim bunda büyütülücek bişi yok. Bazı insanlar durumu fazlasıyla abartmış durumda , gurbetteki türkler bile türkiyede yaşıyanlardan daha çok vatan sever oluyorlar,benim yazım nankörlük edenlereydi. Herneyse umarım birgün nedemek istediğimi anlarsınız.
ben hatice ardıç mes.lisesi mezunuyum ve 6 yıldır paz.personel ve iharacat üzerinde çalışmışlığım var turizimde rehberlik yapmak istiyorum yardımcı olurmusunuz
Niye millet bu kadar göçmen olma meraklısı anlamış değilim :) Bu kanadaya gitmek isteyenlerin çoğu oraya sığınma kapağı atma amaçlı..Mesajlara okuyunca utandım ya
Utanmamin sebebi buraya mesaj yazmış çoğu kişinin bir umut türkiyeden kaçıp orada yaşama çalışma göçmen olarak orada kalmak istemesi.Erti doğru diyorsun bu hale sokanlar utansında tüm herkes kalkıp kanadaya mı gitsin şimdi 50 60 milyon insan göçmen olarak başka yerlere kaçmakmı ?Bu kurtarıcaksa türkiyeyi ne duruyoruz haydi diğer ülkelere sığınalım
Merhaba Arkadaşlar, göçmenlik konusunda ne yazık ki ülkemizde kimsenin yeterince bilgisi yok, ben ve ailem de göçmenlik için başvururken, belgeleri toplarken, yanımızda kimse olmamıştı, bundan sonra elimden geldiğince sizlere sorularınızda yardımcı olmaya çalışacağım, elbette bilgim dahilinde olan konularda, önce şuradan başlayalım: 1: Göçmenlik Başvurunuzu kendiniz yapabilirsiniz. 2. Göçmenlik Başvurunuzu bir "avukat, aracı" ile yaptırabilirsiniz.
Birinci seçenekte bütün işlemlerin takibini, formların doldurulması ve postalanması işlemlerini, adres değişikliği bildirimlerini kendiniz yapmak zorundasınız. Biraz zahmetli bir süreçtir, ama Kanada Göçmenlik başvurusu ücreti dışında, hiçbir yere para ödemeniz gerekmez.
İkinci seçenekte, pisayada bu hizmeti veren bir aracı kuruma verdiğiniz yetkiyle, sizin adınıza tüm bu işlemleri takip edilir ve bunun yaklaşık olarak bedeli 5-6 bin dolardır. Tam rakam veremiyorum çünkü aracı kurumlar arasında da rekabet olduğundan fiyat değişmektedir. Peki bu parayı ödemek size ne sağlar? Açıkası eğer İngilizce'niz başvuru esnasında yeterli değilse, sabit bir adresiniz yoksa, işlemleri takip edemeyecek kadar yoğunsanız, size bir aracı kurumla çalışmanızı öneririm. Ama eğer eşinizle, nişanlınızla veya sevgilinizle başvuracaksanız ve takip işlemlerini birlikte yürütebilirseniz ve İngilizceniz okuduğunuz belgeleri anlamaya yetecek kadarsa mutlaka kendiniz başvurun. Çünkü bir aracı kurumla başvurmakla, bireysel başvuru arasında hiçbir fark yoktur. Aracı kurumların başvuru süresini kısalttıkları onların belirleyebildiği bir opsiyon değildir. Sizin nitelikleriniz, başvurunuzun sonuçlanmasında asıl etken olandır.
Kanada hükümeti, 2009'dan itibaren her yıl, Kanada'nın ihtiyacı olan meslekler listesini açıklıyor ve bu listeyi ihtiyaca göre yeniden biçimlendiriyor. Eğer ihtiyaç listesinde sizin mesleğiniz varsa, 1 yıl içinde Kanada'da olabilirsiniz, eğer yoksa, normal süreç devam ediyor ve Türkiye ortalamasıyla 3-6 yıl arasında işleminiz sonuçlanabiliyor. 3-6 yıl gözünüzü korkutmasın. Bizim işlemlerimiz 3 yılda tamamlanırken, her şeyi zamanında yapmak, sabırlı olmak ve belgeleri eksiksiz olarak göndermemimizin büyük önemi vardı. Eğer siz de aynı şeyi yaparsanız, 3 yılın kolaylıkla geçtiğini görebilirsiniz.
Bu forumda yazılanlara baktığımda herkesin mesleği ile ilgili işlerde Kanada'da çalışmak istediğini görüyorum. Bunlar güzel istekler, ancak gerçekleşmesi için bazı koşullar gerekli. En az lise ya da bir üniversite mezunuysanız, yaşınız 29-45 arasında ise 4 yıllık kanıtlayabileceğiniz bir iş deneyiminiz varsa, partneriniz lise veya üniversite mezunuysa, ve mesleğiniz kadana meslekler listesinde yer alıyorsa,
"GöÇMENLİK İÇİN BAŞVURABİLİRSİNİZ".
BUNDAN Sonra sorularınızı tek tek yanıtlamaya çalışacağım,
yardımcı olacağım konu ancak Skilled Worker kategorisi için, onun dışında Kanada'ya göç etme yolları hakkında bilgim yok, self employed, family immigration ya da iltica ve sanatçı göçmenliğiyle ilgili bilgi veremiyorum.
kanadaya gocmen oalrak basvuru yapmak icin www.cic.gc.ca adresine gidin ve basvuru yapmak icin neler gerekli okuyun, zaten bu sayfada yazilanlari anlayacak kadar ing yada fransizca bilmiyorsan kanadayi unut, puanin tutmaz ve rededilirsin, basvuru sirketlerine bosuna para harcamaayin, formlari doldurmak icin dunyanin parasini alirlar, o kadar, baska hicbir ise yaramazlar, 2-3 sene de bosuna beklersin,