Giriş Yapılmadı (Giriş)

Bize ücretsiz danışın

Uvic
Uvic
Uvic

Kategoriler

Merhaba!
Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Eğer hesabınız varsa, lütfen giriş yapın.
Eğer üye değilseniz, buraya tıklayarak yeni hesap açabilirsiniz.
    • CommentAuthordoruk
    • CommentTime10 11 2009

excellans, dun sana bahsettiğim konuda danışman firma beni aradı... konsolosluga sormuşlar yeniden vize için müracat etmem gerekiyormuş.. işten şuan ayrılamadıgım için kursumu erteletmiştim hatırlarsan... vizem 16/01/2010 da bitiyor.. ben 07/01/2010 da gideceğim.. böyle birşey mumkun olabilir mi.. konsoloslugu arıyayım ne dersin?
    • CommentAuthordoruk
    • CommentTime10 11 2009

neyse sorun kalmadı danışmanın ne yaptıgını anlamadım.. ama diyorki.. kanada'ya girişte imigration memuru isterse sizi almayabilir diyor.. bunu bende biliyorum... girişteki polis gözünün üstünde kaşın var diyerek canı istemezse almaz.. vize bitiş tarihinize de kısa süre kalması nedeniyle almayabilir diyor.. bende bu gerekçeyle geri gönderemez dedim... başka neden olursa bilemem !!!

siz ne düşünürsünüz arkadaşlar, bu konuda..
    • CommentAuthorErti
    • CommentTime10 11 2009 düzenlendi

konu neydi ki?
    forumda baska bir baslik altinda mi yoksa ozelden paylastiginiz bir konu muydu?
    dusuncemizi sormussun, fikrimizi soylemeden evvel konuyu bilmemizde fayda var.

Yukaridaki yazidan anladigim tek sey. Kanada'ya gelisinin, ozel sebeplerden oturu geciktigi ve de sana verilen vize bitis tarihine yakin bir sure icerisinde Kanada'ya girmeyi planladigin. Bunun sorun olup olmadigini merak ediyorsun. Dogru mu anladim?
    • CommentAuthorkanada451
    • CommentTime10 11 2009

Doruk
    Merhaba, şimdi aslında Erti'ninde sorunu toparladığı gibi ; şu durum söz konusu evet vize sahibisin ve bu tarihten önce Kanada'ya giriş yapma hakkın var. Fakat şu durumda söz konusu 16 Ocak 2010 tarihinde bitecek olan giriş vizen mi? Study permit mi? Kursunun süresini mahiyetini tam bilemediğim için yorum yapamıyorum. Ama eğer öğrenci izni almadıysan ve sadece TRV ile giriş yapıyorsan burada şu sorunla karşılaşabilirsin Border görevlisi sana ne için geldiğini soracak ve bu zaten kayıtında da bulunucak sen kalkıp mecbur eğitim için demek zorunda kalacaksın ve giriş tarihin ve bitiş tarihin arasında sadece 1 hafta oluşu kuşku yaratacak bir sürü soruya maruz kalabilirsin olay sadece bu. Ama eğer entry süren 16 01 2010 sondur, öğrenci iznin atıyorum 16 08 2010'dur o zaman hiçbirşey olmaz soruya maruz kalsan bile giriş yaptığın süre ve eğitiminin başladığı örnek ( 13 01 2010) süreyi söyler geçişini yaparsın bunada kimse birşey demez. Eğer vizen sadece eğitimin altı aydan kısa olduğu için trv şeklinde ise yapman gereken Ankara konsolosluğuna bir mektup ile neden bu süre içinde gidemediğini detaylarıyla anlatıp başvuru ile vizenin uzatılması talebidir.
    • CommentAuthordoruk
    • CommentTime10 11 2009

tşklr excellans... ögrenci vizesi almıştım... 6 aylık dil eğitimine gideceğim...vize bitiş tarihi 16/01/2010... ben kanada'ya 07 ocak 2010'da giriş yapmayı planlıyorum... study permiti girişte verecekler sanırım... ,
    • CommentAuthorkanada451
    • CommentTime10 11 2009

Doruk
    Yazdığından şunu anlıyoruz S1-Student vizen 16.01.2010 tarihi ile expired oluyor, yapacağın şu olacak Okulun ile hemen yeni tarihini belgeleyip Kanada'ya geçiş yapacaksın, border görevlisi sana öğrenci izninin yakında dolacağı için soru soracak sende ona evet biliyorum şu oldu bu oldu diye anlatıp yeni okul -eğitim tarihi düzenlendiğini ve Extand başvurusu yapacağını söyleyip geçeceksin. Ve hemen okulunla işlerini halledip bak burası çok önemli sakın ama sakın atlama 16.01.2010 tarihinden tam 30-OTUZ iş günü önce olmak kaydıyla vizeni extand başvurusu yapacaksın yani uzatma talebi yapacaksın Kanada içinden. Yani sakın 07.01.2010'da gideceğim vesaire yapma böyle yaparsan işte danışmanın dediği olur ve geri bile gönderilebilirsin. En doğru yapılacak son giriş tarihin maksimum 10-12 aralık olmalı.
    • CommentAuthorstjohns

ocağa çok var türkiye içinden yeni vize alsa?
    benim de vizem 1 yıllıktı, geri yollayıp 2 yıllık olarak yeniletmiştim. daha kanadaya hiç gelmemişken. pasaportumda ankara tarafından düzenlenmiş iki vize var yani (birisi 1 yılık diğeri 2 yıllık )
    • CommentAuthorkanada451
    • CommentTime10 11 2009

Doruk,
    Ama dersen ki abi ben şimdi de gidemem benim mutlak gidişim 07.01.2010 olmalı, o zaman StJohns'unda dediği gibi Türkiye'den başvur vizeni uzattır. Sorun yapma ortada kötü birşey yok rahat ol. Sana ilk gerekli olan okulunla yeni tarihlerini belirtip vizeni uzatman hepsi bu.
    • CommentAuthordoruk
    • CommentTime10 11 2009

tşklr ederim.. burdan tekrar başvurmak daha dogru bence de...
    • CommentAuthorErti

Birincisi; dogru anlayip anlamadigim konusunda sorunu yasayan kisiden halen bir cevap alamadim ama Excellans'a gelen cevaptan oturu dogru anladigimi farzediyorum ve konuya donuyorum:

Excellans'in cevabini destekliyorum. Asagi yukari ayi seyleri soyleyecegim yorumumda su noktalara deginmek istiyorum:

Su senaryoyu yasaman muhtemel:

Vize yenilemeden belirttigin tarihte ulkeye (Kanada) giris yaptiginda, giristeki vize memuru gec girmene takilip sana su soruyu sorabilir:

"Nicin bu kadar gec giris yapiyorsun?"

Ve senin bu soruya verecegin cevap girisin konusunda, vize memurunun kararini belirleyecektir.

Eger sen, ulke giristeki gecikmenin sebeblerini sozlu ve gerekirse Ingilizce tercumeli yazili evraklarinla (mantikli olmak kaydiyla) desteklersen, sana Kanada'da egitim suren boyunca kalabilmeni saglayacak Study Permit'ini vereceklerdir. Gec de olsa sonucta, sana ulkeye girisin icin ayrilan sure icerisinde girdin. Tamam yasal bir durum. Study Permit'in ise en az egitim suren kadar olacaktir. Bu da sana o sure boyunca Kanada'da yasal olarak kalma hakki taniyacaktir. Fakat soyledigim gibi ifadelerin mantikli olmak zorunda, eger keyfen boyle bir karar aldigini soylersen ulkeye girisine onay alamayabilirsin.

Fakat egitimin suresince, Kanada'yi ABD'ye giris haricinde terketmen gerekirse, o zaman Kanada'ya tekrar girebilmen icin, kisa vadede gecerliligini yitirecek olan giris vizeni Kanada'dan, Kanada disindaki bir Elcilige basvurarak yenilemek zorunda kalrsin.
    • CommentAuthordoruk
    • CommentTime10 11 2009

@Erti, kusura bakma aynı anda danışmanımla da konustugum için kısa yazmak zorunda kaldım, cok özür dilerim..
    Gecikememin sebebi mantıklı tabiki... 2 kez erteledim eğitimi birincisi babam rahatsızlanmış, gerekirse doktor raporlarını gösterebilirim onlara cok isterlerse. 2. erteleyişimde su an çalıştıgım şirkette ihbar süresini çalışmak zorundayım.. tabi ben expire date tarihi 16 0cak olunca bu konuda rahat davrandım.. kimsede uyarmadı beni, danışmanlarımdan...

bu arada, diyelim ki ben 7 ocak'ta giriş yaptım ve study permiti de 24 hafta veridler. yani haziran ayına kadar vizemi uzatmam mı gerekir.. excellansın dediğinden bunu anlıyorum.. bu süre zarfında zaten usa dışında bir yere gitmem :):).. eger ordan uzatmam gerekirse excellansın yukarda verdiği bililere gore burdan tekrar başvuru yapacagım
    • CommentAuthorvancouver
    • CommentTime10 11 2009

uzun bir aradan sonra merhabalar ,

Bu konuda ertinin goruslerine katiliyorum

Turkiyede pasaporta basilan vize o tarihlerde giris cikis yapmani saglayan vizedir. Sen bu vizeyi almissin belli ki bir aksilik yasamassin ve biraz gec de olsa sana verilen bir tarih icerisinde kanadaya giris yapiyorsun. Bu konuda yapman gereken en onemli adim . Okulundan yeni tarihli bir okul kabul belgesi alman. Ayrica gecikmenin sebeplerini de kanitlayabilirsen onemli bir problem yasamayacagini dusunuyorum.

Eger sen giris yaptiktan sonra giris vizeni uzatmak istersen, amerikadan yada gidecegin ulkeden yapabilirsin. Onun harici zaten amerikaya giris cikislarini study permitin ile yapabiliyorsun.

Gorusmek uzere.
Yorumunu gönder
    Kullanıcı adı Şifre
  • Yorumu biçimlendir