Benim Mayıs'ta dolacak olan bir turist vizem var. Yakın bir zamanda tekrar öğrenci olarak Kanada'ya gidecem ve bir yıl yada daha fazla kalmayı planlıyorum. Turist vizesini öğrenci vizesine çevirmek mantıklı mı? ve bu ne kadar zaman alır? Yoksa turist vizemle girip, süresi dolmadan ordayken uzatabilirmiyim?
Bu konuda yardımcı olursanız teşkkür ederim.
Ogrenci vizesine sahip olmak her zaman daha avantajlidir. Turist vizesini cevirmeyeceksiniz yeniden ogrenci vizesi basvurusu yapacaksiniz. Boylece gerekirse Kanada icinden kalisinizi daha rahat uzatirsiniz.
Öğrenci Vizesi Turist vizesi, Ülke içinden uzatılamıyor. Amerikadaki elçiliklere posta ile yollayıp almanız gerekli. Buda 1 aya yakın süre alıyor. Tavsiyem türkiyeden ögrenci vizenizi alıp o şekilde gitmeniz kafanız rahat olur.
Amerika'daki elçiliklere posta ile yolladığım taktirde ülkeden çıkış yapmama gerek kalmıyor mu?
Öğrenci vizesi almak bir aydan fazla sürüyor diye duydum ve o kadar beklemek istemiyorum. en azından elimdeki vizeyi değerlendirmiş olurum. bir ayı boşa gitmez.. ama biryandan da ilerisini düşününce öğrenci vizesi çok daha mantıklı geliyor... ya mantığımı ya kalbimi dinlemem gerekiyor =)
cevaplarınız için çok teşekkürler.
Vize başvurusu yaptıgınız zaman ülkeden çıkmanız gerekmiyor. Zaten istesenizde çıkamazsınız. Pasaportunuz elinizde olmuyor. Sitelerden kontrol edeceginiz üzere. Eğer işleminizi acele yapmak isterseniz kurye ile yollarsanız belgelerinizi. en fazla 2 hafta içersinde bu işlem tamamlanır.
Ayrıca öğrenci vizesi ile ülkeye giriş yapabilmeniz için, öğrenci oldugunuzu belgelemeniz gerekmektedir. Malum kanada zaten uzun süreli vize vermiyor. Elinizde öğrenci belgesi yoksa, giriş yapamazsınız. Sorunlar bundan ibaret.
simdi aklima takilan baska bir soru var bu konuyla alakali , uc bir ornek olsada yorumlari bekliyorum, Diyelim turist vizesi olan bir kisi , kanada icerisindeyken okul alip . amerikaya evraklarini yolluyor. Amerika da bu sahsi gorusmeye cagiriyor. Pasaport ellerinde tabi geri gonderiyorlar. Gorusmeye cagrildiktan sonra ne gibi bir surec basliyor ?
Ayrica diyelim ki turist vizesi olan kisi , amerikaya evraklarini gonderip student vizesini aldi. bundan sonra study permit almasi icin canada sinirina gitmesi mi gerekli , yoksa canada icerisinde cic'ye evraklalarini gondermesi mi gerekli ?
Internet , seattle konsoloslugunda gorusmeye cagirilabilirsiniz ibaresi var. Ayni durum Turkiye icinde gecerli ama ben daha gorusmeye cagirdiklarini gormedim. Am ihtimali var tabi ki..
Turist vizesinden , student vizeye donen sahis da daha once hic study permit olmadigi icin extention diye bir durum olamaz diye dusunuyorum. Bu yuzden sanirim ilk study permit sinirdan alinacak diye yorum yapiyorum ama varmidir boyle bir uygulamayi daha onceden yapan ?
bu uygulama ile karsilasan biri benim . kanada ya turist olarak geldim fakat burda tekrar ogrenci olmak icin vizemi buffalo ya yolladim 1 hafta sonra bana vizemi yolladilar ve ayrica border da gostermem gereken bir kagit ve gecici study permit gibilerinden bir kagit verdiler giris cikis yapmam gerektigini bildirdiler ve study permitimin border da verilecgini belirttiler , simdi onun uzerinden 2 ay gecti ve ben hala torontodayim 15 gun sonra turkiyey docenecem 1 ay kalip torontoya geri gelecem insallah bir problem ile karsilasmadan study permit kagiti mi alirim .. Kanada icinde ki immigration service in bu durumla hic bir ilgisi yok , konu hakkinda ilgisi olmayan arkadaslar insanlari yanlis yonlendirmesin lutfen anlamadigi yerlerde sucu kendi anlama ve tecrube yetersiz liginde arasinlar ....saygilar
Oncelikle turist vizesi olan herkesin Amerika'ya ogrenci vizesi basvurusu yapmasini tavsiye etmiyorlar. Teknik olarak engelleyici bir durum yok ama -- Vancouver -- dikkat ettiysen, Seattle vize ofisinin sayfasinda ozellikle belirtilmis, eger uzun sureli, ciddi bir egitim aliyorsaniz evraklarinizi gonderin diye. Mesela, universite, lise, master, doktora gibi egitimler... Tabi Kanada'ya ilk gelis amacinizi da gozonunde bulunduruyorlar.
Sonra, gorusmeye cagirma durumu pek yok, evet yazmislar ama... Diyelim ki cagirildiniz, akillarina takilan konulari netlige kavusturup cevaplariniza gore vizeyi verip vermeyeceklerine karar veriyorlar.
Birkez ogrenci vizesi alindiktan sonra study permit icin Kanada disina cikmaya gerek yok. En yakin gumruk ofisine gidip oradaki yetkililerden study permit talebinde bulunabiliyorsunuz. Vancouver International Airport :)
gulcan hanim size amerikadan vize yi verdikten sonra gecici bir kagit veriyolar orda okl bilgileri ve study permit no yaziyor ve kanadadan ayrilmaniz gerektigini belirtiyolarlar( you must leave canada and present yourself for port enrty ) tekrar giriste border de permit alacaginizi belirtiyorlar . ben suan da 2 ay dir bu rdayim cikis yapamadim hala onun tedirginligi icindeyim insallah kacak durumuna felan dume olasiligim olmaz , fakat gonderilerilern mektupta hemen cikmalisiniz gibi bir ibare de yer almiyor . saygilarimla.
Genelde cikin demelerinin sebebi port of entry'e gitmenizi istemelerinden. Ulke icindeki immigration office'ler vizeye bakarak study permit vermiyor cunku. Yukarida o yuzden gumruk ofisi diye bahsettim. Dedigim sekilde bir deneyin. Diger bir alternatif ise eger sinir kapisina gitme ihtimaliniz varsa, boyle durumlara onlar alisik olduklarindan oradan size study permitinizi veriyorlar. Teknik olarak Kanada'dan cikmis oluyorsunuz. Yoksa biryere seyahat etmenize gerek yok. Gidip durumunuzu aciklayin, kacak duruma dusmekten cok daha iyi. (Su anki vize durumunuzla yeni vizenizin surelerini bilmedigim icin tam yorum yapamiyorum bu konuda.)
Kapida ilk giriste study permit almayi unutan ogrencilerim cok oldu :) Birkacgun sonra geri donup havaalani ofisinden study permit aldilar. Tabi onlarin durumunda giris yaptiklari gorunuyordu.
bana verdikleri vize mayis 2010 a kadar . peki bu haftaici deniceyecegim fakat benim vize min bitmesine 5 ila 6 ay arasi bi zarf var , 5 aylik study prmit verme ( benim arkadasim almisti 5 ay 15 gun kanadaya gec geldiginden dolayi )durumlari soz konsumu aydinlattiginiz icin cok tessekkur ederim saygilar ...
5 aylık study permit verilmiyor. Hatta 5 aylık eğitimler için student vizesi bile verilmiyor. ama durumunuz değişik. ben sizin yerinizde olsam. en yakın gümrük ofisine gidip sorarım. kafanız rahat olur. belki kanadadan ayrılmadan işlemlerinizi yapmanız istenebilir. bakarsınız geldiginizde sorun çıkartırlar.
hocam ptesi gunu ilk is new college acceptance ile gidecem havaalanina anlatcam derdimi ta bi anlatacak bi merci bulursam dd ama bu checklist olyinda 100 de 100 haklisin iyi hazirlanmak lazim sinav gibi dd ddddd insalalh hallderiz saygilar....
arkadaslar meraba,
bir aylık başvurduğum vize başvurusuna 8 aylık vize aldım =) nedendir bilemiyorum. bende madem aldım bir ay yerine 8 ay geleyim dedim. şimdi vizemin dolmasına 2 ay var ancak vizemi uzatmak istiyorum. herhangi bir okula yada iş yerine bağlı değilim burda. sizce vize başvurusunu kanada'dan ayrılmadan yapabilirmiyim? bir de study permit kağıdının vize uzatmaktan daha kolay oldugunu duydum.öyleyse gercekten bir okula kaydolacam. bu konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirm.
cok tesekkurler.
Canadalove -- anladigim kadariyla elinizde turistik vize var. Bunu neden kalisinizi uzatmak istediginizi belirterek Kanada icinden uzatmak icin basvuabilirsiniz. Pasaportunuzda student visa yoksa study permit alamazsiniz ya da halihazirdaki vizenizi study permit'e ceviremezsiniz. Ancak Kanada disindaki bir vize ofisinden yeni ogrenci vizesi -- student visa -- basvurusu yaparak sonrasinda study permit alirsiniz.
Gulcan cok tesekkur ederım cevabın ıcın. Buraya gelmem hersey bıranda ve hıc beklemedıgım bır sekılde oldugu ıcın burda olmama ragmen bu konularda pek bılgılı degılım. Kalısımı uzatmak ıstedıgımı nereye belırtmem gerekıyor acaba? Forumu bayaa bır okudum ama bu sorumu da cevaplarsanız cok sevınecem. Cook tesekkurler.
gulcan hocam hava alanina gittm dun immigration office e bana border a gtmem gerekligini yada cikis yapmam grektigini soylediler ben de yarin niagara ya gidip sansimi orda denicem fakat turkiyeden torontoya geri dondugumde benim s1 vizem oldugu icin expire date ten once giris yaptigim surece (3 -5 ay vize gibi) ve acceptancemin 6 aydan uzun oldugu surece study permiti vereceklerini belirttiler insallah yarin sonuca ulasirim size de cok tessekkur edrim yonlendirginiz icin saygilar hocam
Merhabalar.
Kanada'da en az 3 yıl çalışacağım (Quebec'ten gerekli belgeler tamam) ama pasaportumun süresi 8 ay sonra bittiği için o kadar vize ve çalışma izni alabildim. Şimdi Montreal'deyim ve Ottawa'dan pasaportumu uzatacağım, sonra vize için belgelerimi postayla ABD'ye göndereceğim, ancak çalışma iznimi uzatma konusunda kafama takılan sorular var. İş yerimden şöyle söylediler: Vizemi aldıktan sonra çalışma iznimi almam için bir yurt dışı (en yakında ABD olduğu için orası) yapıp gelmem gerekecekmiş ama bunun için ABD vizesine ihtiyacım yokmuş. Çünkü ABD'ye gerçekten giriş yapmayacakmışım. Peki ne yapacakmışım bilmiyorum. Uçakta "ben bi arkadaşa bakıp çıkacaktım" mı diycem? Bilen varsa Allah rızası için anlatsın bana.
Gülcan hanım benimde vize konusunda bir sorum olacak.6 aylık vize süresi dolduktan sonra vize süresini nasıl uzatabiliriz ?yine ögrenci olarak başka bir okulamı kayıt olmak gerekyor yani dil kursu bitiminden sonra çalışma vizesi alabilmek mümkünmü?
Gülcan HN Merhaba,
Benimde yukarıdaki konular ile ilgili bir sorum olacak. Doğru anladıysam eğer bir kişi turist olarak geldiği kanada dan eğer bir okul bulur, kabul edilirse kanada dışına çıkmadan öğrenci vizesine başvurup study permit alabiliyor öyle mi ? bu durumda beraberinde eş ve okul çağında bir çocuk varsa onların durumları ne oluyor örneğin çocuk da okula başlayabilir mi ? Bu çerçevede kanada da kalış süresi ne kadar olur nasıl uzatılır ? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
arkadaşlar 2 ay sonra canadada olacağım iltica konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa yardımcı olurmusunuz??Sadece sanaldan konuşmak ve birşeyler sormak istiyorum..kenan_yilmaz25@hotmail.com
Ben Ocakta Kanadaya geldim 7 aylik ogrenci vizesi ile ve ayni sekilde ogrenci vizemin sonuna kadar student permit verildi buraya giriste.
Simdi ben dil okulundan sonra fall doneminde universiteye baslicam.Zaten kabulum bu sekilde.Fakat ben vizemin bittigi tarihlerde ingilterede olmus olucam.Ve vize uzatma islemininde yaklasik 2 ay kadar surdugunu ogrendim.
O yuzden simdiden vize uzatmak icin basvuru yapabilirmiyim ? Diger bi konu student permit icin ayri biyeremi basvuru yapmam gerekiyor yoksa vize uzatimina basvurdugumda permitte uzatilacakmi ?
Birde sunu merak ediyorum.Vize uzatma basvurusunda universitenin parasini yatirmis olmam gerekiyormu ?Yoksa sadece gerekli banka mektuplarini gostermem yeterli olacakmidir ? Elimde evrak olarak dil okulunun mayis ortasina kadar olan odendi belgeleri,okuldan almis oldugum dil okulu sonrasi devam edecegim universite programi kabulu, banka mektuplari ve ingiltereye yapacagim ziyaret ile ilgili davetiye mektubu var.
Izlemem gereken yol konusunda beni bilgilendirirseniz cok sevinirim.