• Merhaba

Turkiyeden aldigim diplomayi burada 'evaluate' ettirmem bir ise yarar mi?
    Genelde denklik veriyorlar mi? Diplomasini denklik yaptiran var mi?
    Amacim yuksek lisansa basvurmak... Evaluation a gerek var mi?
    Yuksek lisans yapan arkadaslar tecrubelerini paylasirlarsa cok sevinirim...
  • Başvurdugun üniversite senin transcriptini evaluate edicek sen merak etmek.

Onlar kendilerine göre evaluate ederek senin notunun değerini söleyeekler. Ya kabul edileceksin. Yada red.
  • Selamlar.

Kanada üniversitelerine yüksek lisans için başvuruyorum bu aralar ve oradaki bir üniversitede çalışan bir Türk öğretim görevlisiyle konuşurken bana şöyle bir şey söyledi: "Bana oyle geliyor ki senin ortalamani buradaki standartlara gore cevirseler daha yuksek gorunur. O nedenle bu isi profesyonelce yapan birileriyle temasa gecip ortalamanin ve derecenin "Kanada denkilgi"ni alirsan Kanada'daki tum okullar icin bir avantaj olur." Böyle bir kurum var mı, varsa nerededir diye araştırdım ben fakat bulamadım, bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.
  • merhabalar

Bende yuksek lisansa basvurmayi dusunuyorum merak ettigim denklik konusunda herhangı bır sıkıntı yasanıyor mu fark derslerını vermen gereklı gıbı...?
    Bılgısayar muhendıslıgı okuyorum daha once basvuran arkadaslar bu tarz zorluklarla karsılastımı. cevaplarlarsa sevınırım. Tesekkurler
  • benim türkiyedeki diplomamda yazan not 100lük sistem de 75 idi.
    4lük sistem yazmıyordu bu şekilde başvurdum ve 75 olarak kabul edildi. dönüştürme yapmadılar. ama zaten aldığım son 20 dersin ortalamasını alıp ona bakıyorlardı. %75 başarı arıyorlar haliyle sistemin kaçlık sistemde olduğu çok farketmiyor gibi geldi bana. 10luk sistemde derecelendirme yapan bir üniversiedeysen 7.5 almış olmanı istiyor haliyle bu dönüşümlere bu kadar takılmak ne kadar mantıkı bilmiyorum.
    bahsettiğim oran burs için tabi başvuru-kabul olaylarındaki alt sınırı bilmiyorum
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.