Ben 8.sınıfa gidiyorum.kanadada yaşamak istiyorum orda eğitim + çalışmak yani yaşamak.bunun için ne yapmalıyım şimdiden yabancı dilim çok iyidir en az notum 95.liseyi orda oku derseniz babam kabul etmezse ne yapabiliiriz şimdiden teşekkürler.Ayrıca orda otomotiv mühendisliği varmı o mesleği istyiroum da
Daha dur yaşın kaç, herşey dışardan göründüğü kadar kolay değildir, pembe hayallere dalma hemen.hee illada gitmek istiyorsan ve baban kabul etmiyorsa 18'ini doldurduğun gibi kaçar gidersin.ama unutma "Her gidişin mutlak ki bir dönüşü var"...
Yaşında sorun yok aslında Türkiye'deki çoğu yaşıtın insanın Nintendo Wii,PSP,Playstation konsollarını düşündüğü sırada senin Kanada,Otomotiv mühendisliğini oturup akıl etmiş olman bile çok önemli bir olgunluk nazarımda.Aferin sana ... Açıkçası ailenin rızası olmadan,maddi gücü olmadan oralara kalkıp gitmek maceraperestlikten başka birşey olmaz ,kaldı ki hepimiz lise,üniversite,iş güç kariyeri elemiş insanlar olarak bile vize,göçmenlik şartlarında oldukça sıkıntılar yaşıyoruz,senin de yaşaman olası hani gitmek de kolay değil. Bir abin olarak tavsiyem, Türkiye'de görevini yerine getirip burada lise eğitimini başarı ile tamamlaman ve de ailenin gücü varsa arkana alıp üniversite okumaya,dil eğitimi almaya gidebilirsin veya yüksek lisans için gidebilirsin.Bu arada otomotiv mühendisliği dalında dünyanın en iyi üniversiteleri Japonya Tokyo ve Osaka'dadır.Kanada'da elbette güzide eğitim alırsın ama işin üstadları ve kaliteli ,geçerli diploma için sanırım rotanı uzakdoğuya çevirmen gerekecek.
çok teşekkürler öncelikle chozoroglu abi. otomotiv ühendisliği kanada ve italyada varmı daha doğrusu avrupa ülkelerinin birçoğunda lütfen cevaplarmısınız? ayrıca direk üniversiteye orda okumaya gidersem öss e girip mi gideceğim girmeden mi ?
ve son olarak orda üniversiteye gidip kalmam tüm masraflar dahil ne kadar tutar?