merhaba arkadaslar ,ben sizlerden asagi listede bulunan universitelerden hangisinin
computer animation ve graphic tasarim icin en uygun oldugunu sormak isterdim,
universitelerin ismini yaziyorum
Kanada
1. University of Toronto ---www.utoronto.ca
2. University of British Columbia ---www.ubc.ca
3. University McGill ---www.mcgill.ca
4. McMaster University ---www.mcmaster.ca
5. University Alberta ---www.ualberta.ca
6. University Waterloo ---www.uwaterloo.ca
7. Queen’s University -www.queensu.cau.ca
8. University Calgary -www.ucalgary.ca.ca
9. University of Montreal – www.umontreal.ca
10. Dalhousie University -www.dal.ca
11. University Guelph -www.uoguelph.ca.ca
12. University of Laval – www.ulaval.ca
13. University Manitoba -www.umanitoba.ca
14. University Ottawa -www.uottawa.ca.ca
15. University Saskatchewan -www.usask.ca
bide bilgisi olan varsa yardimci olmasini cok isterim, oyle bir universite varmi ki, toefl,ielts,gre ve.s gibi yabanci dil puani istemiyor grafik tasarim icin,( universitenin kendisinde ESl (english as a second language) olsun)
bilgi verirseniz sevinirim ,herkese tesekkurler,
yazdigin universiteler kanada'nin en iyi universiteleri olabilir ama bildigim kadariyla hicbirinde grafik tasarim bolumu yok. eger gercekten iyi bir egitim almak istiyorsan kanada'da grafik alaninda kendini kanitlamis baska okullar var:
vancouver college of art and design (www.vancouver.vcad.ca),
centre for arts and technology (www.digitalartschool.com),
pacific design academy (www.pacificdesignacademy.com),
emily carr university (www.ecuad.ca),
ontario college of art & design (www.ocad.ca)
ve george brown college. (www.georgebrown.ca)
sarhan, üniversitelerin web sitelerini vermişsin ama girip bakmamışsın sanırım :)
hangisinde grafik tasarımı bölümü var hangisinde yok sitesinden anlayamıyorsan daha başlamadan vazgeçmen tavsiye ederim. adamlar aradığı bilgiye ulaşabilen öğrencileri seviyorlar.
Herkese yorumlari icin tesekkur ederim arkadaslarin, fasterpussycat,Gulcan yazdiginiz universiteler icin tesekkur ederim,stjohns benim kendim arastirirken baska universiteleri secmistim, mesela VFS,Fullsail,Academy of Art univercity ve s. kanadadaki universitelerden ise listedekileri sece biliyormusum (onun icin)( azerbaijan devletinin 2007-2015 yillarinda yurtdisinda universiye okumak isteyenler icin bi programi var,masraflari devlet karsiliyor ,bende bu programdamdan yararlanayim istiyorum) ,ben arastirdim listedeki, 1.,2.,6.,8.,9.,12., universitelerin art facultesi varmis ama ben computer animation and game design uzerine okumak istiyorum onun icin sordum,
burda tum ulkelerin universite listesi var:
http://xaricdetehsil.edu.gov.az/Universitetler.html?tab=2
Merhabalar,
Ontario College of Art and Design okulu bir Universite mi? Yoksa College mi? Tabi ki böyle sormam komik gelebilir, adından anlaşılacağı üzere College olarak görünüyo ama daha önce bi acentaya sormuştum orası bana bu okulun Universite olduğunu, College olmadığını söylemişti. Bi de bu okulun yıllık graphic design, interior design, industrıal design fiyatları ne durumdadır? Sitesine baktım ama göremedim ne yazık ki. Industrial Design bölümü sanırım Kanada'da pek yaygın değil gördüğüm kadarıyla.
Ha bu arada bi başka sorum daha olucak, Graphic Design'ı ya da bu tarz bölümleri bir College'da almakla, Universite'de almanın ne gibi farkları var. Açıkcası bi çok College'ın Universitelerden aşağı kalır yanı yok. Mesela ilerde vatandaşlığa geçmek gibi buna benzer durumları etkiler mi sizce? Teşekkürler...