Onumuzdeki Carsamba gunu KLM ile VAncouver'a ucacagim.9 Aylik vize verdiler.
Vancouver'a vardigimizde sigorta ve homestay'in olmamasi bi sorun yaratir mi?
Bu durumda ne yapmak gerekiyor?
Gumruk gorevlisi kapida, sohpet modunda, ne yapacaksiniz, nerede kalacaksiniz gibi sorular soruyor. Duzgun cevaplar verdiginiz surece problem olmaz. Saglik sigortasi ise sizin icin cok onemli, mutlaka yaptirin.
Yaklaşık 3 hafta önce geldim Vancouver'a. Ne sağlık sigortası ne de konaklamayla ilgili şeyler sordular. 10 aylık vizem var benim de. Immigration office'te herhangibir sorun çıkmıyor. Sohbet havasında geçiyo, ilk gelişiniz mi diye falan soruyolar. Eğer eğitim için geliyosan okulla gittiğin ilk gün okul senden zorunlu olarak sağlık sigortası yaptırmanı isteyecek. Okul senin yerine yapıyor. Aylık 60 dolar idi sanırım.
Konaklama ile ilgili soru sormaları muhtemel. Bir adres belirtmen yeterli. Yada işte şu şu evde bed & breakfast ayarladım orda kalıcam dersin bir süre. Mutlaka yanıtın hazır olsun ki sinirin bozulmasın soru ile karşılaştıgında.
Sağlık sigortasına gelince. Kanadaya geldiginde ilk 10 gün çok önemli buranın mikrobuna havasına alışman lazım.
Yanında mutlaka türkiyeden ilaç getir. En az 1gr lık antibiyotiklerden 2 3 kutu getir olurda hasta olursan die. Çünkü burada 1000 mg lık antib iyotik öldürsen doktoru vermezler. Çok zor.
O yüzden yanında getirmende tavsiye war. Bavulunun i.çine koyarsan hiçbir sorun olmaz. Bavulun açılıcak olursada bu ilaçların hiç bir sorun olacagını sanmıyorum. Kişişel ilacın oldugu için. Tabiki paketlerinden çıkartman lazım.
Falan filan... Sigorta yaptırtman şart. kesin şart :D
Evet vancouver'in resmi bi sayfasinda gordum.Karli havalar yakindir diyor.Ehh bir de Antalya'dan oraya gidince sanirim biraz carpilicam :D
Kisliklari hazirladim ama...
Bi ev adresi buldum.Bu acidan sorun olmayacak sanirim.
Bu arada ben asprin falan getiririm diyodum beraberinde ama antibiyotik denilince biraz irkildim dogrusu.
aspirin getirmesen de olur o kolay. antibiyotik, soğuk algınlığı için parasetamol ne biliyim kas gevşetici olabilir biraz. pharmaton vitamin kullanıyodum burada bulamadım bilsem kutu kutu getirirdim. ağrı kesicileri de beğenmedim apranax gibisi yok ondan da alın bol bol :)