Kanadali ile evlenmek
  • Merhaba,

2007 Eylul ve 2008 Agustos tarihleri arasinda Kanada'da bir universitede 1 ytilligina visiting student olarak bulundum doktora calismamin bir parcasi olarak. Hala Kanada'da iken gocmenlige basvurdum, Buffalo'daki ofise. Belgelerim 9 Haziran 2008 de alinda diye gozukmekte sistemde. O tarihten bu yana tek olan sey, belgelerimin Seattle ofisine gonderilmesi. Doktora diplomami daha sonra ben Seattle daki ofise gonderdim ve bana aldiklarina dair email attilar. Ama 1,5 senedir henuz bir gelisme yok. Turkiyeden yapilan basvurular sanki daha kisa suruyor gibi geldi bana. Suan ben Turkiyede calisiyorum ve bir Kanadali ile nisanliyim. Evlilik konusunda kararsiz kaldik, nerde nasil evlenirsek surec hizlanir diye emin olamadik. Normal gocmenlik basvurumun sonuclanmasini mi beklemeliyim yoksa evlenip sponsor mu olmali nisanlim?

Bu konuda yardimci olabilirseniz cok memnun olurum. Simdiden vaktiniz ve onerileriniz icin tesekkur ederim.
  • babybear,
    31/12/2009 da kanadalı eşimle türkiyede evlendik. kanada konsolosluğuna defalarca telefon açmama veya email atmama rağmen hiç bir şekilde detaylı bilgi alamadık. ilk iş olarak ankarada verilen adrese medical için gittim-evlilik cüzdanımla-. ardından ben türkiyede tüm evraklarımı tamamlayarak eşime gönderdim. eşim de oradan benim evraklarımla birlikte sponsorluk başvurusunda bulundu. yalnız evraklarınızın tam ve doğru olduğuna extra özen göstermelisiniz. bu süreç yaklaşık iki ayımızı aldı. mart sonunda eşim tüm evraklarımızı gönderdi. bir ay sonra kanada konsolosluğundan benim arşiv kayıtlı sicil kaydımı istediler. tam bir ay sonra da göçmen vizem geldi. yani başvuru ile sonuçlanması toplam iki ay sürdü. normal göçmenlik başvurususun çok uzun süre sonra sonuçlandığını cic.gc.ca istatislik bilgilerinden de öğrenebilirsiniz. şimdiden kolay gelsin!
  • babybear sen hıç bekleme göçmenlıgı hemen evlılık yap benım dusuncelerımı uygularsan ...dunyanınn neresıne gıdersen gıt evllık en hızlı işlemdır......
  • Destany,

Ilk defa 2 ayda sonuclandigini duydum. Cok sasirdim genelde Turkiyede bile ortalama 7-8 ay diye okuyorum. Senin adina sevindim :) Biz kanadada evlenmeye karar verdik, orada surec daha uzunmus ama en azindan birlikte bekleyecegiz diye dusunuyoruz. Orada 1,5 seneye kadar surebilirmis. Sizin sence bu kadar kisa surmesinin bir nedeni olabilir mi? Bu arada arsiv kayitli sabika kaydinin normal sabika kaydindan bir farki var mi?

Cok onemli bir soru daha, Kanada'da hangi ofise gonderdiniz basvurunuzu?

Simdiden tesekkurler.
  • Destany,

Biraz cok soru soruyorum ama yakin zamanda aldigin icin senin bilgin ve deneyimin benim icin cok cok onemli. Gitmeden ben de evraklarimi tamamlayip gitmek istiyorum. Evlilik orada olacagi icin saglik raporunu alamayacagim. Bunun disinda sabika kaydi, ingilizce nufuz cuzdani, diploma vs disinda ne tur belgeler hazirladin? Saglik raporu icinde bende basvurmadan gidip ordan saglik raporunu alsam ve oyle basvursam olur mu? Biz basvurudan sonra diye dusunuyorduk, onlar bizden isteyince yani.

simdiden cok dok tesekkurler
  • Babybear,
    bizim işlemlerimizin bu kadar kısa sürmesinin nedeni evliliğimizin gerçek olduğuna ikna olmaları diye düşünüyorum. normalde burada başvurudan aylar sonra mülakata çağırıldığını duymuştum. ancak beni mülakata bile çağırmadılar. bir arkadaşımın tanıdığı da türkiyede evlenmişti ve tam 9 ay beklediler. ben de o kadar sürer diye düşünmüştüm ancak birlikteliğimizin delilleri çok sağlamdı. benim de bildiğim kadarıyla kanadada evlenmek işi çok daha fazla uzatıyor. öncelikle eşinin sana sponsor olabileceğine ikna olmaları gerekiyor. bu durumda eşinin kazandığı para önemli bir ayrıntı. bunu banka hesaplarıyla ispat etmesi gerekiyor. bana sorarsan türkiyede evlenip, evraklarını tamamladıktan sonra eşine göndermen ve oradan işlemlerinize başlaman daha sağlıklı olur gibi geliyor bana. nasıl olsa o sırada sen yine eşinin yanına gidebileceksin. hem türkiyede harika bir de balayı yapmış olursunuz;)
    1. arşiv kayıtlı sabık kaydı bilgisayarlı döneme geçmeden önceki zamanı da kapsıyor. yani tüm hayatın boyunca olan sabıka kaydıdır. dilekçene 'ARŞİV KAYITLI OLARAK' ibaresi eklemen gerekiyor. ancak dikkat et ben ikinci kere göndermek zorunda kaldım, çünkü adlyede dikkat edilmeden normal sabıka kaydı vermişler.

2. onların senden bir şey istemesini beklersen 1 yıl da sürer iki yıl da. onlar istemeden sen bütün evraklarını tastamam edip göndereceksin. yani sen buradan tamamlayıp eşinin missiagua'ya göndereceği sponsorluk dosyasına ekleyeceksin.

3. ben evlendikten sonra sağlık raporu aldım ve yine onlar istemeden benim o evrağım da hazırdı. zaten sağlık raporu denen şeyin seninle hiç bir ilgisi yok. ankarada bir kan tahlili bir de akciğer xrayi çekiliyor ve bunların sonucu sana asla bildirilmiyor. bu kan ve xray parise gönderiliyormış. orada bir aksilik çıkarsa sana geri dönülüyormuş. o yüzden yalnızca ankara ve istanbulda yapılan bu işlemin seninle bir ilgisi yok. doktora gittiğine dair bir evrak veriyorlar hepsi bu. istanbuldaki amerikan hst. çok yoğun oluyor. kuğulu parkın oradaki özel muayenehanerler çok daha sakin ve işler bir saat kadar zamanını alıyor. hatta o kadar bile sürmüyor.

4.evraklarını tamamlamak için cic sitesini çok iyi oku. ben evraklarımın tamamını ingilizceye çevirtip noterden onaylatmıştım. deli para tutuyor ama;) onların istediklerinin dışında hiç bir evrak hazırlamadım. yani hiç bir extra evrağım yoktu. onların istedikleri, evraklarının tam ve doğru olması. sanırım en önemli kriterleri bu.
    aklına başka bir şey takılırsa yine sor. elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. kolay gelsin.
  • tabıkı bırıyle evlenerkte gıdebılırım
  • peki ben bırsey sorabılır mıyım ? ben evlendım ve esımı yenı kanadaya getırdım. henuz kanada vatandası degıl ıslemlerı yenı basladı ama ben bosanmak ıstıyorum. bu onun vatandaslık ıslemlerını nasıl etkıler. sanıyorum vatandas olamaz
  • vatandas olur, bal gibide olur, kimsede engelleyemez sahte evlilik olmadigi surece.
    pr kartini almismiydi esin?
  • dubber hakli, burada 3 yilini doldurduysa ve polisle basi derde girmediyse vatandas olur,
  • selam ben murat daha once bilgilerinize basvurmustum cok faydasini gordum suan kanadada hamilton sehrinde yasiyorum benim sorum. ben evlilik yaparak buraya geldim ama bazi sorunlarla karsilastim,esimle sorun lar var bugun bana turkiyedeki gecen sene yillik gelirimi sordu borda vergi iadesi alacakmis,bu konu hakkinda bir bilgim yok yanlis birsey yapmasindan cekiniyorum calisma kart numarami alarak bir from doldurdu ve bana imzalatti bana bilgi verirseniz sevinirim tesekkurler.
  • murathan,

esinin yaptigi iste bir yanlislik yok, vergi iadesi almak icin (herhalde bu ilk tax return) sordugu soruda yanlislik yok, ama vergi iadesini o mu alacak, sen mi,orasini anlayamadim, sen de anlamadiysan sor esine,
  • hayır almadı bır ay oldu gelelı zaten. pekı evlılık sahte ıse nasıl olur. o zaman bende sorun yasarım sanırım sahte dersem yanı.
  • esim alacak ama benim turkiyede gecen sene ne kadar para kazandigimi sordu ve calisma kartimin numarasini aldi. anlamadigim o zaten burda vergi iadesi aliyor(tax) ben geleli buraya 5 ay oldu dil egitimi aliyorum .birde ben bburda calisirsam onun vergisini etkileyecekmis o yuzden calismamida istemiyor burda bir sirket kurup bazi isler alacam ama esim sorun cikariyor ve sirket kurar para kazanirsan benim zararimi verirsin diyor bu na benzer bazi sorunlarla karsilasttim birde suan dil egitimini tamamlayana kadar temizlik sirketinde calisiyorum gunde yaklasik 10 saat geceleri ve cok az para veriyorlar.ben burda calistiginin karsiligini alirsin diye duymustum inanin bana turkiyede bile yaptigim bu is icin daha fazla alirdim aylik aldigim 400 dolar 10 saat.ve kimseyi tanimiyorum esimlede sorunlardan dolayi ayni evde kalmiyorum evi ayirdim burda turkde yok yada ben hic gormedim devlet yardimi da alamiyorum sponsorlu geldigim icin daha dogrusu ne yapacagimida bilmiyorum.esim surekli bana ona zararim oldugundan kazancini etkiledigimden ve zararini karsilamam gerektiginden bahsediyor anlamadigim bircok konu var yani.beni biraz bilgilendirirseniz sevinirim.tsk
  • gece ve murathan,

anlasilan ikiniz de sahte evlilikler yapmissiniz ve ikiniz de ayni dosyada yaziyorsunuz, ikinizin de isi zor, ne diyeyim, boyle illegal islerden anlamam, size bol sanslar,
  • murathan; hicbirsey yapamaz sana kafani yorma, ayriyeten orlarda turk bulursan, sana yardim ederler, kanada ne nasil isliyor diye.
  • murathan,

benim hamilton'da bir arkadasim var, onunla gorusup sana yardimci olabilir mi bir sorayim, evet derse sana bildiririm,
  • tesekkurederim homer vallaha cok iyi olur saol arkasim bekliyorum,bu arada ben sahte evlilik yapmadim anlasmazlik cikti mecbur ayrildik hayat bu zor hayal kirikligi yani
  • Herkese Merhaba,

Ben Nisan 2010 da kanada vatandasi olan esimle kanadada gercek bir evlilik yaptim. balayindan sonrada turkiyeye geri dondum. evlendikten sonra benim surecimde eksik bilmekten kaynaklanan bir tuhaflik oldu sanirim. Ocelikle evlenince bize bir marriage licence verdiler. İmmigration surecinde kullanilacak bir belge degilmis bu. Once 10 weeks kadar bekleyip evliligin register olmasini beklememiz gerektigini soylediler. Sonrasinda ise marriage licence tan farkli olarak marriage certificate icin basvurmamiz gerekiyormus. Biz evleneli 11 hafta oldugu icin dun bu belgeye online olarak basvurduk. 5 gun icerisinde bu belge esime gelecek. Benim asıl sormak istedigim sponsorluk islemlerini baslatmak icin bu belgenin gelmesini beklemeye gerek yok muydu? yani bosuna 11 hafta mi kaybetmis olduk biz simdi?

Ben evlenmeden once istanbulda saglik raporumu almistim diger belgelerim de hazir ve nisanda oraya gittigimde evraklarin hepsini esime birakmistim. Benim esime biraktigim checklist evraklarinin sanirim sponsorluk basvurusuyla ilgisi yok degil mi? Immigration icin lazim olacak onlar?

Simdi surec anladigim kadariyla soyle isleyecek; esim sponsorluk basvurusunda bulunacak yaklasik 40 gun icinde bunun cevabi gelecek. Olumlu sonucun ardindan mi immigration evraklarini gonderecegiz?

Evlendikten sonra vize verilmedigini de yeni ogrenmis oldum oysa bayramda gitme planlari yapiyordum :( Zaten su an 11 hafta gecti gitti bile. umarim bosuna kaybettigimiz bir zaman degildir bu. daha bekleyenecek en az 6-7 ay var gibi gozukuyor :( Ben su an Istanbulda zaten hala calisiyorum ve gocmenlik sonuclanmadan da oraya tasinmaya niyetim zaten yoktu sadece arada o gelip gider arada da ben giderim diye dusunuyorduk ama anlasilan bu olamayacak.

Arkadaslar ben de esim de bu konular hakkinda biraz bilgisiziz, acikcasi gercek bir evlilik yapinca da avukat tutmak aklimiza bile gelmedi ama baya prosedurel islem varmis anlasilan. Ayni process ten gecmis arkadaslar varsa bana yardimci olursa cok sevinecegim. simdiden tesekkur ederim.
  • murathan,

sana bahsettigim arkadasla konustum, snin durmunu okudu ama o da sponsor konularinda hic bilgisi olmadigini soyledi, bana kalirsa bu konuda bir baslik ac ve durumunu anlat, bu konuyu bilen, buraya senin gibi sponsorla gelen bir kisi mtlaka yardimci olur, ne diyeyim, burasi cok zor bir ulke, allah yardimcin olsun,
  • Destany is my wife but that is not her real name of course. Now number one, to immigrate to Canada, it is a huge benefit to be able to speak english well.. forget about french cuz most of us dont like the french. I dont lie to anyone, and if you want any information on how we got our application done so fast, you have to talk to me in english because i dont speak any turkish except for mer haba. So reply to me and i will help you any way i can. Best of luck to everyone.
  • I love my wife so much, I waited for her to wake up to see her after i was at the lake for a week. 9 hours time difference so it is now after 7 am here and i have been up all night talking with her... i missed her so much while i was away... she is my life.
  • Neither you speak Turkish nor you can not write well in English. Try to write in your own language((::
  • odethe,
    eşim sponsor olmak konusunda detaylı bilgiye sahiptir. o evraklarını hazırladı ve gönderdi. ve belki inanmayacaksın ama tam 1 günde sponsorluk onayı alındı ve aynı gün evraklarımız ankara'ya gönderildi. tam 1 ay sonra da benim immigration vizem geldi. detaylı bilgiyi kendisinden alabilirsin. ancak sorularını ingilizce yazman gerekir. olmazsa eşine de buradan bir kullanıcı adı al o sorsun gerekenleri. daha önce de dediğim gibi evraklarınız tam ve güven telkin ediciyse göçmen vizeni almak-benimki gibi-sadece bir ay sürüyor. şimdiden kolay gelsin.
  • Dubber;

Allahaskina su yazdığın mesaja iyice bir bak. Sonuçta senin de mükemmel bir ingilizcen olduğu söylenemez. Darilmaca yok...

"Neither you speak Turkish nor you can not write well in English. Try to write in your own language((::"

Dikkatli incelersen nerde hata yaptığını göreceksin.
  • arkadaslar kanadaya evlenerek gelen kimse yokmu acil yardim
  • Thank you Destany, and hi daddy-o-1

Infact I have simple to question to ask. we got married on april 9th. they told us that in order to apply for spouse immigration first of all we had to wait for marriage certificate. And to have this paper, we should wait around 10 weeks for marriage to be registered. So we applied for it last friday.

Before marriage I prepared all my papers written on the checklist including medical report and I gave them to my husband when I was in Toronto for marriage. I believe after the marriage certificate arrives we can send our papers. But it seems before all these processes, we should send the papers for sponsorhip and when it is approved we will send immigration papers right?

I also want to ask about the sponsorship process. what kind of papers my husband should prepare?

Thank you so much for your help!!! Appreciated.
  • nurettin fatih; not'u demek istiyorsun ((::.
    ben bu msjlari yazarken, ayni zamanda isteyim ve calisiyorum, internete girmemiz yasak, ondan cabucak yaziyorum olur boyle kucuk hatalar, sinifta kalmisim bak.
  • Wala öyle dubber,

Ben de hep isteyken sigara molasinda telefondan giriyorum foruma. Oluyor böyle seyler..
  • odethe... we sent everything together... you must send him all of your papers and then he sends them in with the sponsorship application form.. then all is sent back to turkey for perm. res. approval.... we are now having the BIGGEST PROBLEM with the travel from there to here... extra visas and crap.. any other questions you can add me on msn at daddy-o-1@hotmail.com
  • merhaba,
    ben canadaya ilk geldigimde refugee basvurusunda bulundum ve olumsuz cevap aldim,
    suan evliyim ve turkiyeye donup ondan sonra sponsorluk islemlerimi baslatmayi dusunuyorum
    boyle bir surecten gecen kimse var mi veya ne kadar zaman alacagi hakkinda bilgisi olan mi
    tesekkurler
  • sonunda eşimin yanındayım!! iki hafta oldu geleli... göçmenlik bürosunda işlerin bu kadar çabuk olabileceğini tahmin bile etmemiştim. uçaktan inip ben geldim diyorsunuz ve 10 dakika bile sürmüyor... her şey tıkır tıkır işliyor burada! herkese iyi şanslar!!
  • Burada bir konu dikkatimi çekti Murathan71 nickli arkadaş günde 10 saat üstelik geceleri çalışarak aylık 400 dolar alıyormuş. Bu mümkün mü?

Yani pazar günleri çalışmadığını varsayarsak ayda 250 saat çalışıp 400 dolar alarak SAATİ 1,5 Cad'a mı çalıştıryorlar?
  • b55can

Bakma sen o yazılanlara, anlaşabildiğin kadar ingilizcen var ise 10-12 dolar saat ten iş bulabilirsin.
  • o 400 dolar haftalik ucret, gunde 10 dolar alsan haftada 400 aydada 1600 dolar yapar. 300 de vergi keserler en az, eline gecer 1200-1300 dolar.
  • Adam yukarda aylık yazmışdıda bende ondan şaşırıp sordum,saolun bilgilendirdiğiniz için...
  • ben eşime 6 aydır ulaşamıyorum ne telefon numarası nede mail adresine gönderdiklerim cvplanıyor arkadaşlarına sorduğumda ki çoğu zaman iplemiyorlar burda diyor ams kendisinden gelen hiç bir cvp yok ben oraya gitmekten çoktan vazgeçtimde bu insanın yaşadığına dair bile bir işaret yok bunu nasıl halledebilirim herşeyi denedim ne olur bilen yada başına gelen birisi cvp ladın..
  • merhaba
    arkadaslar benımde bazı sorularım olacaktı ben 01.06.2010 da basvurdum ve esımın sponsorluguda 05.07.2010 da kabul edıldı kahıtlarım onaylanıp 19.07.2010 da ankaraya geldı ve bana 29.07.2010 da mektup gelmıstı 'ARŞİV KAYITLI sabıka kaydımı ıstedıler bende savcılıga gıdıp bu kağıdı gosterek bana sabıka kaydımı verdıler vede yazıyodu arsı kayıtlı hıc bır sabıkası yoktur dıye ve bende bu kağıdı aps le yolladım ellerıne 05.08.2010 da gectı ve hala beklıyorum ne bı haber nede bır arama gerceklestı daha beklıyecekmıyım yoksa en kısa zamanda bır haber verırlermı
  • Jack_omer,

Oncelikle dosyaniz hizli bir sekilde ilerlemekte ve herhangi bir sikinti gozukmuyor, Medikal test istenmedigine gore medikal testi dosyayi gonderirken yaptirmis gorunuyorsuynuz, muhtemelen bu aralar medical test sonucunuz alindi veya cok yakinda alinacak. CIC sayfasindan dosyanizin durumu na baktiginizda medical test in alindigi gozukuyor mu?, eger evet ise 1-2 ay icinde dosyan sonuclanacaktir ve passapotun istenecektir veyahut ta yeteri kadar inandirici degil ise goruysmeye cagirilabilirsiniz.

Siz daha dosyaniz 2 ay olmus ve daha beklicez mi diyorsunuz, benim bildigim fevkalade bir sekilde hazirlanmis dosya bile eger konsolosluk yogunlugu yok ise 3,5 ay suruyor, bunun ortalamasi ise 6 aydir. Bu nedenle sabirli olmaniz gerekli, saygilar.
  • medıkal testlerımı yapmıstım evet bana bu testler parıse ve ordanda kanadaya gıdecek demıslerdı.ve daha sonrada dosyalarımı yaptım cıc sayfasında hıc haberım yok benı bu konuda aydınlatırsanız sayın nekropsi sıze mınatar olurum daha beklıyecek derknede yukarda okudugum bazı yazılarda bazı arkadasların vızelerının ıkı ayda cıkmasıdır bende bu duruma gore daha ne kadar bekleyecegımı merak ettım sadece sımdıden yardımlarınızdan dolayı tesekkür ederım saygılarımla
  • Jack_omer
    Medical testi onceden yaptirmaniz guzel ve dogru olani yapmissiniz, fakat bu testler paris e gidecegi dogru fakat oradan canadaya gitmeyecek, konsoloslukl sizin amerikan hastanesinden veya ankarada ki doktordan aldiginiz medical test belgesindeki numaradan on line olarak sagl;ik sonucunuzu kontrol edecek ve bu alindiginda da asagida verdigin linke medikal test sonucunu alindigini isleyecek, fakat kimi arkadaslar varki vizeleri almaya yakin daha yeni islenenleride duydum, bu siteden bak ama eger orada alindigina dair bilgi yoksa, bu kesin konsolosluk tarafindan alinmadigini gostermez.

simdi gelelim dosyanizin durumunu ogrenmeye, tekrar soyluyiorum bu site her zaman guncellenmemektedir, guncellemeleri bile haftada bir yapiyorlar. Asagidaki site ye gir ve ankara tarfaindan sana gonderilen dosya numarasi ve kendi bilgilerinle dosya durmunu gorebilirsin, esnin bilgileri ve receipt no veya client nosu ile yine bu bilgilere ulasabilirsin. bu arada 2 ay da sonuclana valla ben duymadim ama eyalet bazli ise onu bilemem, yok 2 ayda aldi ise alnindan opmek lazim mis onu guzel dosya hazilamis demek, daha ilk incelmede tamam okey denmesi lazim 2 ay icin. Kolay gelsin,
    https://services3.cic.gc.ca/ecas/?app=ecas&lang=en
  • öncelikle nekropsi yardımlarından dolayı sıze cok tesekkur ederım. verdıgınız CIC sıteden takıp ederım ordakı butun kagıtlarım onaylanıpda ankaraya gelmıs konsoloslukda buyuk ıhtımal ıncelemekte ve yakın zamanda kesın telefon fılan acarlar beklemekten baska yapacak bıseyımız yok saygılarımla
  • a nekropsi herşeye bi cvp veriyonda bizim soru ayakt a gidiyo kardeşim benim karım kanada vatandaşı ben kendisine ulaşamıyorum ne telle ne maille ne facebookla ne başka bişeyle ben böle bir durumda konsolosluğa fax lamı bizzat mı mektuplamı ne ile başvurucam bana bir yardımcı ol olmazsan ben bu işi halledince ben de burda senin gib iahkam kesmeye başlıcam en iyisin iben bilirim diye ........ hadi görelim seni bakalım bunada cvp ın varmı bişeyi yapıyorsanız biliyorsanız adam seçmeden yapın yada brak bilen biriler iyapsın ...
  • concel1907
    Ben fikir vermek isterim. Ancak durumu tam kavramis degilim...

Esiniz kanada vatandasi ve kendisinden
    6 aydan fazla suredir yanit alamiyorsunuz. Ortak arkadaslariniz uzerinden ulasmayi denediginizde buralarda olmasina ragmen size yanit vermiyor.

Bu durumda siz Kanada konsolosluguna ulasip ne yapmak istiyorsunuz?

Esiniz size ulasmak istemiyorsa sanirim konsolosun yapacagi pekte birsey yok.
    Ancak insanlik hali, bir problem olmasindan suphe ediyorsaniz 6 aydir hic konsoloslugu aramayi denemediniz mi?
  • Sponsorlukla basvuran arkadaslar,

Hangi evraklarinizi ingilizceye cevirttiniz ve noter onayi sart mi? Yeminli tercuman yeterli mi? Ya da hem ingilizce hem turkce bilen bir profesorun onayi yeterli oluyor mu? Turkiyede son gunlerim evraklarimi tamamlayip gitmem lazim. Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.
  • ali -can
    ben aslında durumun ne olduğunun farkına varmak istiyorum hayatta mı sağmı öldümü beni istemiyorsa oda sorun değil ben zaten gitmekten vazgeçtim kendisinin durumunu bana resmi kanaldan bildirsin ben sadece bunu istiyorum eğer bununla ilgili bana yardımcı olabilecek birileri varsa gerçekten çok sevinirim ali-can da sebde cvp verdiğin için çok sevindim bu bilgilere bakarak bundan sonra ne yapabilirim ve consolosluğa ne şekilde başvurabilirim mail fax yüzyüze bilgilendirirseniz sdevinirim....
  • Merhaba Concel1907,

Acikcasi daha once yazinizi okudum fakat ne istediginizi anlayamamistim, oncelikle esinizle Turkiye de mi, Canada da mi evlendiniz, ikincisi size sponsor oldumu aile birlesimi icin.
    Acikcasi Konsoloslugun size bu konuda cok yardimci olacagini sanmiyorum. Size sormak istedigim kendisi telefona cevap mi vermiyor, yoksa telefonuna ulasilamiyor mu? Ayni sekilde mail gonderiyorsunuz cevap alamiyormusunuz. Iliskinizin detaylarini bilmedgimden yorum yapmak zor. Ali-Can in dedigi gibi eger esiniz sizinle gorusmek istemiyorsa bu durumda konsolosluk ne yapabilir ki?
    Yine de durumu anlatip neler yapabiliyorum diyorsaniz, konsolosluga durumunuzu anlatana bir mail gonderin(mumkun se ingilizce) size neler yapabilirsiniz konusunda belki bir cevap yazabilirler. Bu arada esiniz hangi sehirde belki buradan ayni bolgeden oturanlardan yardimci olabilcek olan olabilir.
  • sen kanadayi falan unut artik, ne yapip yap, onu bul ve bosan yoksa, omur boyu evli kalirsin.
  • bulabilsem =) sorun orda zaten ya okadar mühim değil bulmam avukatın dediğine göre boşanmakta kolay zor değil nese 3 yılım yabana gitti görceğimiz var bunuda gördük sağolun arakdaşlar yardımlarınız için ama ulaşabilecek olan varsa yinede bana haber versin sevindirmiş olur beni
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.