Kanadali ile evlenmek
  • kayip ilani ver o zaman ottawa'da bir yerel gazeteye mutlaka taniyan cikar ((::.
  • sen ver de hayrın olsun yada bul sen onu sana hayrı olsun =) ben bu defteri kapadım şükür rabbime burda halim vaktim yerinde avukatada talimat verdim gıyabında boşanıyorumda size kolay gele soğuklarda sıcak gele hayırlar olsun herkese hadi bana müsade
  • babybear,
    sana daha önce de söylediğim gibi tüm evraklarının çevirisini YEMİNLİ TERCÜMANDAN VE NOTER ONAYLI OLARAK istiyorlar. biraz pahalıya patlıyor ama sonrasında o kadar kısa sürüyor ki... dedim ya eşimin sponsorluk onayı 1 günde, benim ankaradaki olayım 1 ayda sonuçlandı. EVRAKLARININ TAM, DOĞRU, YEMİNLİ TERCÜMAN TARAFINDAN İNGİLİZCEYE ÇEVRİLMİŞ VE NOTER ONAYLI OLMASI işlerini kolaylaştırır ve hızlandırır. kolay gelsin!!
  • merhaba arkadaslar ben 2010 13 nısanda nıkah ve 17 nısanda dugun yaptım karım kanadalı. ben once yanlıs anlasılmadan dolayı evrakları ankaraya gonderdım konsolosluk bana tekrar gonderıp evrakları kanadadakı gocmenlık offıcıne gondermemı ıstedıler sonra bende evrakları tekrar esıme gonderıp oda canadadakı mıssıuaga offıcıne gonderdı evrak mayıs 18 damga vurulup ıslem baslangıcı olarak temmuz 20 de esıme greklı olan payment yani odeme olmadıgı ıcın esıme gondereldı bız evrakı ılk basta ankaraya gonderecegımız ıcın burda yaptık odemeyı onu kabul etmemısler sonra odemeyı ordan ıstedıklerı evrakla yapıp gonderdık. bundan 10 gun once esım arıyor yanı agustos 30 gıbı evrakımın orda ısı bıtıp ankaraya gonderıldıgı soylendı ama ne bana ne esıme emaıl yada maıl yoluyla bır sey gelmedı bıze verdıklerı clıent numara ıle kontrol ettıgımde acılmıyor vede ankarada ıslem surecı ne kadar suryor.vede ben evrakı yaparken gereklı formları ınternetten ındırıp doldurdum ıngılızceye cevırme olarak sadece sabıka kaydını cevıttırdım bu bır sorun yaparmı yardımcı olursanız cok sevınırım
  • melih
    yukarıda başından beri tüm yazdıklarımı detaylı okursan yeterli cevapları alabileceğini umuyorum. benim kanadaya gelelim 2 ay oluyor. tüm süreçten ben de yeni geçtim. kolay gelsin!
  • tesekkur ederım yazdıklarını okudum benım sadece ıngılızceye cevıttırdıgım sabıka kaydı baska ne olyorkı cevırme olması gereken acaba evragı eksık mı gonderdım dıye soryorum
  • bırde bana verılen takıp numarasıyla gırdıgımde bır sey cıkmıyor gırdıgınız bılgılerı kontrol edın falan dıyor.ben evrakları canadaya gonderırken pasaportumu dosyanın ıcıne koymamıstım burdan ankaradan mı benden ıstıcekler pasaportu ortalama 1 ay oldu evraklar ankarada hıc bır haber yok yardımcı olursanız sevınırım kolay gelsın
  • öncelikle bu siteyı acan arkadaslardan allah razı olsun evet sayın nekropsı dedıgınız gıbı ıslemlerım cok hızlı surdu ve 3 bucuk ayda vızem cıktı 22 eylul carsamba 2010 da benı konsolosluktan arayıp ıslemlerınız hal olup pasaportunuzu kargoyla yollayıp vızenızı alabılrısınız ve suan kendımde ankarada oldugum ıcın kendım gıdecem benım anlamadıgım nokta vızeler salı ve carsamba gunumu verıyolar cunku bana öle dedılerde ben persembe gelıyımı dedım bana hayır sadece salı ve carsamba gunu vıze verıyoz dedıler hayırlısı dıyelım allah bekleyenlerın vızesınıde en kısa zamanda cıkarır ınsallah saygı ve sevgılerımle....
  • arkadaslar banada yardımcı olursanız sevınırım benım vızem 2010 mayıs 18 de ısleme baslanıp temmuzun 20 sınde evraklarım esıme gerı gonderılyor.gonderılmesının sebebı benım ılk basta yaptıgım yanlıs gereklı olan payment yanı odemeyı burda turkıyede yaptım evrakları ankaraya vıze ıslemlerı burda oldugunu bılyordum ankaraya ulastıgında vıze ofısı benı arayıp bunu sızın once canada mıssugaya gondermenız lazım dedıler bende sonra evrakları esıme gonderıp gereklı odemeyı ordan yapıp tekrar ıslem basladı fakat benım sorunum bana verılen clıent nosu ıle gırıs yapamıyorum agustos 28 de esıp sans eserı mıssuagadakı ofısı arayıp clıent nosu ıle gırıs yapamdıgımız belırtıp dosyanın ne durumda oldugunu soryor gorevlı yetkılı ordakı kısı ıslemın orda bıtıp ankaraya gonderıldıgını soyluyor ankarada ortalama ıslem ne kadar suryor vede bu clıent nosu konusu ıle nasıl bır ırtıbat kurabılırım.bıde benden pasaportumu ıstedılerınde nekadarlık suresı olması lazım pasaportun 1 yıl yeterlımı? yardımcı olursanız cok sevınırım
  • Jack-omer
    Bu guzel haber gercekten sevindirici ve anlasilan guzel bir dosya hazirlanmis, 3,5 gercekten cok kisa bir sure tebrikler gercekten bundan sonraki hayatinizda basarilar dilerim.

Adana_melih
    Dosyaniz ankaraya geldiktan max 1 ay sonra size dosyanizin Ankara ya geldigini ve mektupta gecen Dosya nurasi ile islemlere baslandigini belirten bir yazi ulasacaktir. Burada gecen dosya numarasi ile kendi bilgilerinizi girerek dosya durumunu goreceksiniz. Suan ise esinizin odeme yaptigi makbuz uzerinde bulunan Receip number i bulmaniz gerekmektedir R0170...... diye devam eder, bu numarasi secerek esinizin bilgileri dogru birsekilde girildiginde ise Dosyanin su an ki Mississauga da onaylandigini gorebilirsiniz belkide Ankaranin dosyaya basladigini da goreceksiniz, Ankaranin mektubu da yolda olabilir bu ararda.
    Ankarada Dosya surecine gelirsek bu sizin dosyanizi hazirlanmasina ve evliliginizi gercekliligine ilgili personeli inandirabilecek detaylara ve dosyada herhangi bir aksaklik olmamasina baglidir. Ortalama bir sure derseniz 4-5 ay surmektedir ankara daki surec. Dosyaniza guveniyorsaniz ki ben dosyayi Ankaraya gonderisinizden yola cikarak Dosyada baska eksiklikler yapmis olabilceginizi dusunerek 4-5 in iyi bir sure olabilecegini dusunuyorum, sakin kizmayin bu sekilde yazdigim icin insallah sizde vizenizi 3,5 ay gibi cok kisa surede alanlardan olursunuz. Saygilar.
  • evet nekropsi cok guzel bır dosya hazırlamıstım o yuzden erken cıktı .cok tesekur ederım ınsallah bekleyen herkesın vızesı en kısa zamanda cıkar saygı ve sevgılerımle
  • jack omer
    merhaba arkadasım senın senın dosyanı hazırlarken ıngılızceye cevırtıp noter onlay lı yaptırdıgın belgeler hangısı acaba
  • nekropsı yardımın ıcın cok tesekkur ederım.benım basta yaptıgımız yanlıs konsoloslugu aradıgımıza yanlıs anlasılmadan dolayı ben gonderdım. dosyayı hazırlarkende ıngılızceye cevırdıgım noter onaylı olan sabıka kaydını yaptırdım baska bırsey gerekyormuydu?
  • adana_melih arkadasım ben tum kagıtlarımı ordan hazırladım bır tercuman tutarak adam bu ısın ustası yanı anlayacagın sımdıye kadar 200 bın kısı fılan getırmıs sonra ıslemlerım hzılı sekılde yurudu ve 3 bucuk ayda geldı
  • ordan derken turkıyedemı canadadamı hazırladın
  • vallaha arkadas lar bılmıyorum artık hayırlısı dedıgnınız gıbı dosya saglamlık acısından ıyı yaptık benımde ıngılızcem ıyı ve esımle beraber yaptık.artık sansımıza ankarada nekadar surerse.adım attık bır yola allah sonumuzu hayra getıre
  • Nufus Mudurlugunden alinan aile nufus kaydi, askerlik durum belgesi, birth certifika (nufus cuzdani veya nufus dan alinan nufus kayit ornegi), arsiv kayitli sabika kaydi, acikcasi evliligini ispatlayacak herturlu resmi belgede ingilizce cevirisi gereklidir. Ayrica evlilik cuzdani gibi resmi belgelerinde noter onayi gerekmetedir.
    Tabi anladigim kadari ile sizin dosyaniz Mississaugadan kabul almis ve Ankaraya gonderilmis, dedigim gibi basvuru hazir Sponsors guide ve Aplicant guide larda bunlarin onayli ingilizce tercumelerinin yapilmasi belirtilmektedir. Fakat dedigim gibi dosya Ankarada ise Ankara da kontrolu yapan memur turkce de bilmektedir, eger bu durumda belgeleri kabul etmez ise size basvurunun Ankaraya geldigini dair gionderecegi mektuptan sonra ikinci bir eksik listesi belgesi gonderecek ve orada bunlari belirtecektir. Tabi dosyanin incelenmesi sadece bu belgelerden ibaret olmayip, asil evliliginizin gercekliligini ispatlayacak diger belgeler onemli olanlaridir. Burada daha onceki gorusmelerinizden tutundan, telefon ayrintilari, msn ayrintilari, birbirinizle daha once gorusmeleriniz var ise karsi tarafin veya sizin ucak biletleri ile pasaport cikislari, nisan ve dugununuze ait potograflar, ailelerin beraber cekilmis fotograflari, balayi yapip yapmadiginiz ve bunun ispati ornegin otel fatura veya rezervasyon belgeleri, balayinda cekilmis fotograflariniz ve ve buraya yazamadigin bir cok belge. Bunlarin hazirlanisi sizin dosyanizin ne kadar cabuk sonuclanmasini direk etkileyecek durumdur. Ayrica Saglik muayenesini dosya hazirlanirken yaptirdiniz mi ve hastane belgesini dosyanizla gonderdiniz mi, Permenant Residans Fee bedeli basvuru ucreti ile birlikte oden di mi. Eger bunlari da yapti iseniz dosyaniz ortalama 3-4 ay gibi bir surede Ankaradan cikacaktir. Fakat her bir eksik isinizi biraz daha uzatacaktir malesef. Siz neler yapti iseniz yazarsaniz en azindan eksiklerinizi simdiden belirleyip, dosya alindi mektubundan sonra hemen tamamlama sansiniz olacaktir.
  • merhaba nekropsı bılgı verdıgın ıcın tesekkur ederım yaptıgım evraklarda senın yazdıklarından yapmadıgım nufus kayıt ornegı ve askerlık durum belgesını gondermedım onların lazım oldugunu bılmıyordum.gereklı odemeye yaptım 1050 canada doları.onceden gelmıs olan ucak bıletlerının fotokopısını kına ve dugundekı resımlerı gonderdım evlenmeden once geldıgındekı resımlerımız vardı mersınde taatıle gıtmıstık ozaman cekıldıgımız fotograflarıda gonderdım ama kaldıgımız otelden fatura gıbı bır sey almadım boyle bırsey ıstıceklerını dusunmemıstım.msn gorusmesı falan onuda ılk defa duydum benım ıspat olarak belgeledıgım cogunlukta resım oldu.saglık muaynesınıde evrakları esıme gonderdırkekn belırttıklerı adreste ankarada yaptırdım.yardımın ıcın tekrar cok tesekkur ederım sanırım dedıgın gıbı bana bır eksık evrak lıstesı gelecek
  • slm arkadaşlar uzun zaman etı sıteye gırmeyelı neyse yardımcı olacaklara sımdıden tesekur ederım.ben 2008 yılında evlendım konsolosluga 2009 yılında cagırdılar ve red verdıler.gerekce delıl yetersızlıgı yanı ınanmamaları(dugun nısan fotoları tel detayı mektup kart msn gorusmelerı) yetersızdı.evlendım derken 2008 yılında nıkahı kıydık.dugun falan orda yapacam dedım.ınanmadılar...2010 yılında esım ve aılesı geldı dugunumuzu yaptık ykarda belırtıgım butun detayları topladık ve avukata yoladık basvurumuzu yaptık.surec yıne 2008 yılı gıbı mı ısleyecek o zaman yaklassık 5 ay surmustu.bırde problem cıkarmı bu defa vızeyı verecekler mı tesekkur ederım............
  • Merhaba adana-melih,

Otel Faturasi icin yapman gereken, eger bu yil icinde bahsi gecen otelde kaldi iseniz size esinizinde isminin gectigi, rezervasyon kaydini veya oda kayit belgesini cikti olarak gonderbilirler. Bazi otellerde Balayi indirimi bile bu kalis bilgilerinde gozukmektedir. Bunun icin yapman gereken durumu ilgili otelin musteri hizmetleri departmanina aciklayici bir mail ile gonderip ilgili kayitlari istemenle cozulecektir. Bu kayitlar senin evliliginin ispati iin onemli bir belge olacakti.

Nufus kayit ornegine gelince, eger bundan kastin ikinizin evliligini nufus kaydinda gosteren belge ise buda onemli olan resmi bir belgedir, eger birth certifika yerine gececek senin nufus kaydinsa bunun yerine nufus cuzdaninin ingilizce tercumesini gondedi iseniz buda yeterlidir, fakat digeri ise bunu muhakkak elde edininiz.

Askerlik durum belgesi icin ise, aslinda kanada hukumeti icin sizin askerliginizin tecilli veya yapip yapmadiginiz konusu ile ilgilenmez. Bu TC ile sizin aranizda olan birseydir fakat Guide yazan bu belgeninde gonderilmesi istenmekte, belkide suan sizin kacak durumda olup olmadiginiz gorulmek istenmekte olabilir. bu konuda size donus yapip yapmayacaklari konusunda emin degilim ama yine de siz isi sansa birakmayin, simdiden elde edinin.

Ucreti tam olarak yatirmaniz ve saglik muayenesini olmus olmanizda dogru yapilmis birsey, bu konuda eksiginiz yok. Fakat eger gorevli iliskinize inanmaz ise MSN gorusmelerinizin cok ozel olmayan bolumlerinide veya telefon ayrinti kagitlarida bu konuda onemli belge olarak sunulmaktadir, bunlarada asklinda kolayca ulasabilirsiniz.

Bunlari simdiden hazirlayin ki eksik listesi geldiginde fazla zaman kaybetmemis olursunz acizane benim tavsiyem.Saygilar
  • Sayin Bunyamin,
    Muhtemelen daha once resmi olarak evli olmamaniz ve delil yetersizligi nedeniyle red almissiniz, dediginiz uzere simdi resmi olarak evlilik gerceklesmis bu resmi evliliginizi ve diger dokumanlari saglikli ve ki=uvvetli bir sekilde hazirladiginizda bu sefer bir sorun yasamiyacaginizi dusunuyorum. Surec ortalama olarak yine bezer surelerde gececektir. Sayin adana-melih e yazdigim belgelerede goz atarsan eger tekrar gorusmeye cagirilirsan ve bu belgelerden vermedigin var ise yaninda goturmen senin icin iyi olacaktir.
  • Bu konularda cok detayli bilgi edinmek isteyen arkadaslar ise google dan excellans i bulsunlar, o bu isin ustadi olarak sizlere yardimci olacaktir. Saygilar.
  • merhaba nekropsı dugun den sonra balayı gıbı sansımız olmadı 1aylıgına gelmıstı. burdan dugun ıslemlerını ıcın hazırlık ankaradan bekardır dıye evrak alması duugun vıze ıcn evrakları hazırlamaya calısırken calıstıgı yerden fazla ızın alamadıgı ıcın balayı olayı olmadı.gecen sene geldıgınde tatıle gıtmıstık ordakı cekıldıgımız resımlerı gondermıstık saygılar
  • Selam Dubber,

Yazılarından takip ettiğim kadarıyla sen bu konularda baya bilgilisin. Ben şu anda Kanada'dayım ve biraz karışık bir durumum var. Senin cevaplayabileceğini düşündüğüm sorularım var ama dediğim gibi durumum karışık.
    Özel olarak konuşmam mümkünmü seninle?
    Teşekkürler,
  • Iyi gunler kız arkadaşımın Kanada vatandaşlığı var suan Kanada da evlenmeyi düşünüyoruz ama Turkiye de evlensek yoksa Turist vizesi alıp oraya gittiğimde evlenme gibi bir olasılığımız var mı çünkü ben turist olarak orada bulunuyor olacagim. Kız arkadasım orada ogrenci ama evlilik işlemi gerçekleşmeden part time ise girecek turist iken mı yoksa turkiye de evlenip öyle vize almam nasıl olur bilmiyoruz. Hangi kolay olur acaba? Benim evlendikten sonra vize almam için kız arkadaşımın para durumuna bakılır mı? En kısa zamanda haber verirseniz sevinirim.
  • canim sen kanadada evlen. sakin tr de evlenme. 2- 3 yil beklersin yoksa kanadaya gidebilmek icin.
  • Mrhaba arkadaslar ,Kanadaya evlenerek ve esimin bana sponsor olmasiyla geldim .15 aydir burda ikamet etmekteyim.Esimle 2.5 senelik evliyiz .Sarsintili donemler geciriyoruz ve bosanmayi dusunuyoruz .Benim sorum eger bosanirsak esim bana sponsor oldugu icin benim vatandaslik islemlerimde olsun diger olacak herhangi islemlerde bir zorluk cikarmi.Esimle konustuk ve bosansak dahi sponsorluga devam edecek.PR kartim var. Canada'da bosanabiliyormuyuz yoksa Turkiye'demi bosanmamiz gerekiyor.Yardimci olabilirseniz sevinirim.Teskkur ederim .
  • kanadalı sevgilimle evlenmeyi düşünüyoruz. ama ne yapacağımı bilmiyorum yani ne için nereye başvurmam lazım ve tabi avantajlı durumlar nelerdir? ayrıntılı bir şekilde anlatabilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.
  • kemal80kemal80
    Forumdan uzaklaştırıldı
    evlilikle kanada ya gelmek kolay degil. cocuk yoksa kabul etmeyebilirler basvurulari benim tanidigim bir turk turkiye de kanadali bir kizla evlendi. vize gorevlilerini ikna edemediler basvuru kabul edilmedi. para ile evlilikler cogaldi o yuzden saglam kanitlar isterler.
  • hayir efendim evlilikle kanada'ya gelmek cok kolay. yeterki evliliginiz gercek olsun. evlilik sureci normal olarak islesin, o zaman zaten herseyi ispatlar, kabulunuzu alirsiniz. esinizle tanistiginiz andan itibaren gecirdiginiz resmi surecleri ispatlamalisiniz. birincisi tanisma, tanistiktan sonra birlikte gecirilen sureler. Birlikte yapilan aktivite, tatil, eglence, nisan dugun, resim, fatura ve bir iki arkadastan evliginizin gercek olduguna ve sizleri kisaca anlatan bir yazi alip dosyaniza koydugunuzda hicbir sorun yasamazsiniz.
  • Merhaba,
    Benim de aynı durumum var.Ben 5 yıldır orta asya ülkelerinde çalışıyorum.Bakü gürcistan rusya vs. Nişanlım kanada vatandaşı türk.Bu yaz evlenmeyi planlıyoruz.Ve nişanlım da fırsat buldukça yanıma geldi bol bol fotoğraflarımız var nişan fotoğrafları bakü fotoğrafları vs. Biz işlemlere başlasak bize sıkıntı çıkarırlar mı? veya evlenmeden önce benim kanadaya ziyaret etme şansım var mıdır bununla ilgili nasıl bir yol izlemem gerekir? Siz bu konularda daha tecrübeli olduğunuz için bilgileriniz bana fayda sağlayacağından eminim.Lise mezunuyum ama teknik ressamım yurtdışında çalışıyorum ben de sürekli.Nasıl olur benim durumum sizce bir yöntemi var mıdır?
  • kemal80kemal80
    Forumdan uzaklaştırıldı
    @doruk bende onu soyledim zaten ikna etmek lazim. cok da onemli degil kanadaya evlenip gelenlerin yuzde 90 i bosaniyor zaten evli kalani gormedim.
  • Kanada'liyla evlilik (arada sevgi bile olsa) hayatinizda cekeceginiz en buyuk kahir olabilir. Benden citlatmasi.
  • Bu konuda bir ayırımı hemen yapmak gerekiyor. Kanada’ya evlenip gelenler deyince, 1 . Buraya kapağı atmak için evlenenler 2. Bir Kanadalıyı sevip beğenerek evlenenler. Birinci durumda boşanmaların çok olması zaten beklenen bir şey. Bunu genelleme dışinda tutmak gerek. İkinci durumda ise en büyük anlaşmazlık nedenleri şunlar: 1. Burada erkek ve kız çocukları tam bir eşitlik içinde yetişiyorlar. Kimsenin kimseden beklentisi yok. Kimsenin kimseyi köleleştirmesi de söz konusu değil. Kadının ahlakı sadece kendisini bağlar, ister aile hanımı ve anne olur, ister party girl veya striptizci. Kimse karışamaz. Eli bıçaklıların malı değildir. Aile içinde de, kadına arkadaş gibi değil de köle gibi davranma hayalleri kuranlar havalarını alır. 2. Sanayileşmiş toplumlardaki bireyci yetişme tarzı, aşırı fedakar ve sıcak aile yapısına alısık olanlara çok ters. Özellikle maddi konulardaki senin – benim ayırımı ve askeri nöbet sistemi gibi her şeyin sorumlusu ve görevlisinin ayrılması bizlerin hiç alışmadığımız bir şey. 3. Çocuk yetiştirmeye sıra gelince bu yukarıdaki ayrılıklar daha da keskinleşiyor ve sorunlar artabiliyor. Ama farklılıkları güzellikler olarak değerlendirip, iki ülkenin de kültürel özelliklerini birleştirerek çok çok mutlu beraberlikler sürdüren birçok Kanadalı- Türk evlilikleri de var.
    Ayrica Kanada’da yetmiş ülkeden insan var. Herkes kendi kültürünü getirmiş. Kanadalı deyince ne anladığınıza da bağlı. Örnek, Latin Amerika kökenli Kanadalı olabilir, o zaman adetleri ve sıcaklığı neredeyse bizimle aynı gibi olur. Genelleme yapmak çok zor.
  • @tr&ca
    pr kartin var yani permanent residant konumundasin. bu durumda bosanman bu ulkedeki durumunu etkilemez. ayrica evliligini surdurmek istemiyorsan ama durumun iyi degilse ve endiselerin varsa bir takim maddi yardim alma imkanin da var. bir avukatla gorus, durumunla ilgili detayli ve kati bilgiler edin.
  • Selam arkadaslar.
    Aslinda soracagim soru pek diger sorulardan farklı degil ama ozel bir durumum varbenim. ben cruise gemilerinde calısıyorum yaklasık 5 yıldır. gecen yıl gemide kanada vatandasi olan kız arkadasımla tanıstık ve beraber gemide 3 ay yasadık. sonra o kanadaya geri dondu ve bende tatilimde onunla once new yorkta bulustum sonra ılk turist vizesi reddi almama ragmen iki gun sonra ikinci basvurumda gereklı evraklari tamamlayıp vizemi aldim ve ottawada 2 hafta ailesinin yanında beraber kaldim. sonra ben turkiyeye dondum ve o da yeni zellendaya 1 yıllıgına gidecekti fakat gıtmeden once istanbula geldi ve 12 gun burda benimle kalıp yeni zellendaya gitti. ben suan gemiye geri donecegim ve 5 ay sonra yeni zellendaya onu gormeye gıdecegım. gordugunuz gibi mesafeler ne kadar uzak olsada ask bu bir sekilde mesafeleri asıyoruz fakat bunun boyle devam ettiremeyecegimizide cok iyi biliyoruz bu nedenle onumuzdeki yıl kanadaya yerlesmeyi dusunuyoruz. neyse soruma gelırsek. su evliligi su an dusunmuyoruz ama evlilik olmadan kanadaya yerlesebılırmıyıym eger bana sponsor olursa? hadi illa evlenmem gerekıyorsa turist vizesiyle gidip orda evlensem evlilikten sonra pr kartını alana kadar hangi statude olacagım? bu surede calısma ıznım olacakmı?
  • http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/spouse-apply-who.asp#sponsoring

sponsorluk hakkinda benden de bir soru: yukaridaki linkteki aciklamalarda esine sponsor olan kisinin esinin 3 yillik yasam giderlerini karsilamaya dair bir zorunluluk var ancak bu kisi halihazirda kanada'da isi gucu olan biriyse (hatta evlendigi kanadali'dan daha iyi bir maddi duruma sahipse) yine de boyle bir zorunluluk var mi? sponsorluk sirasinda 3 yillik bu sozu vermek yerine, sponsor olunan sahis kendi gelirini ispatlasa kafi gelmez midir?
  • Hayrola stjohns?

Belki kişi kendi gelirini ispatlayabiliyorsa bağımsız olarak göçmenliğe başvurup aha işte kapı gibi Kanadalı birinci derece akrabam da var diyebilir mi?
  • cruiser34 e cevap yokmu? Kafa karısık ve acilen bır yol haritasi cizmem lazim
  • @kik hayir insallah kik hanimcim :o)

• son soruma cevap verirseniz cok yardimci olursunuz
  • eger kanadaya (turist/ogrenci vb.)girip kiz arkadasinla evlenirsen korkma 1 yil icinde kagitlarini alip devamli kalabilirsin,
  • peki evlendikten ne kadar sonra calisma iznimi alabilirim? evlendikten sonra hangi haklarim olacak?
  • 1 ay içerisindeçalışır 1 yılda pr olursun yani her pr hakkına sahip olursun
  • evlendikten hemen sonra calisma iznini alamazsiniz. Evlenmeden onceki statunuz ne ise pr basvurunuz devam edene kadar o statunuz devma eder yani implied statu'de olursunuz. eger calisma vizeniz yoksa calismazsiniz. pr basvurunuz ile birlikte calisma vizesine de basvurabilirsiniz ayrica ancak yine ayni zamanlarda sonuclanacak. cic'in sayfasindan da bakarsaniz islem surelerini gorebilirsiniz.
  • Simdi ben turist vizesiyle gidip evlilik orda evlendikte sonra gerekli basvurulari yaptiktan sonra pri almam gerekiyorki calisma iznine basvurabileyim. peki bu islem 6 ay icerisinde sonuclanirmi sizce? sonuclanmazsa ulkeyi turist vizem dolur dolmaz terk etmemmi gerekiyor?
  • islem sirasi su sekilde; 1- kanada'ya turist vizesiyle geldiniz ve evlendiniz. sponsored a member of the family class'dan pr basvurusu yaptiniz. Pr basvurusu sonuclanana kadar Kanada'da kalma sansiniz var ancak ulkeyi terkedemezsiniz, terkederseniz eger, vizenizde bitmisse tekrar ulkeye giris yapamazsiniz. vize icin basvursaniz bile onaylanamayacak cunku pr basvurunuz var. yapmis oldugunuz pr basvurusu kanada icinden oldugu icin ulkeden cikmis olmaniz basvuruyu daha da zor duruma sokacaktir. yani basvuru yaptiktan sonra vizenizde bitmisse kesinlikle sonuclanana kadar ulkeyi terketmeyin. Pr basvurusunun sonucu resmi sureci, ilk once esiniz sponsorlugu 9-10 ay icinde sonuclanacak, o onaylandiktan sonra sizin durumunuzda 9-10ay gibi bir surede sonuclanacak. Bu sureler cic'in sitesinde yenilenmis olabilir. http://www.cic.gc.ca/english/information/times/perm-fc.asp burdan guncel haline bakablirisiniz. Pr basvurusu sonuclanan kadar ulkede kalabilirsiniz ancak ne calisma nede egitim gorme hakkiniz olacaktir. eger trukiyede evlenirseniz tum islemler 4-6 ay gibi kisa bir surede sonuclanacaktir.
  • Yani benim Kanadada basvurmam halinde tam olarak yerlesik bir hayata gecmem icin ozellikle calisma izni alabilmem icin 9-10 sponsor+9-10 pr basvurusu sonucu yaklasik 20 ay bir zaman gececek. ben bu 20 ay icerisinde calisamayacagim ve hic bir yere cikamayacagim. cikarsam geri gelme ihtimalim cok dusuk cunku vize alamiyorum. Hocam bu bayagi bir uzun bi sure. Turkiyeden basvursam bile ulkeye isim dolayisiyl hep ulke disinda oluyorum. Ben turkiyede yokken islemlerin basvurumu yaptiktan sonra yinede surermi yoksa turkiyedemi beklemem lazim?
  • Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle tüm değerli yorum ve görüşleriniz için ve bizi aydınlattığınız için teşekkürler. Kanada Vatandaşı ile aile birleşimi için gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra askerlik hizmetini tamamlamış olmak veya olmamakla ilgili önümüze engel çıkar mı? Şimdiden teşekkür ederim.
  • Merhaba ,
    Mayıs/Haziran gibi hem Türk hem de Kanada vadandaşı erkek arkadaşımla evleneceğiz . Buradaki yazılarınızdan anladığım kadar ile bizim Türkiye'de evlenip başvuruda bulunmamız çok daha iyi olacak .

1/ Bu ay sonunda işten ayrılacağım ve buradan evlilikle ilgili işlemlere başlayacağım . Yalnız bugün öğrendiğime göre nişanlımla birlikte şahsen burada evlilik için başvurmamız gerekiyormuş . Türk vatandaşı olduğu için sağlık raporunu da burada yaptırması gerektiğini belirttiler . Bu da Türkiye'ye geldikten en erken 10 gün sonra evlilik günü alabilmemiz demek . Bizim bu kadar vaktimiz yok . Aranızda evlilik evraklarını uzaktan yaptıran var mı ? Daha doğrusu eşlerden biri buradan tek başına işlem yapabildi mi ?

2/ Vakit nedeniyle 2.alternatif benim Kanada'ya gitmem ve orada evlenmemiz . Orada evlenmemiz PR almam da sorun yaratır mı ? İkimizin de ailesi ve akrabaları burada ve burada düğün yapacağız .

3/ Bu arada benim 9 yıllık multiple vizem var . İlk kez Kasım'da sonra da Şubat'ta Toronto'ya gidip geldim .
    Evlendikten sonra okul , çalışma vs.. için herhangi bir kısıtlama yaşamak istemiyoruz ve tabii en kısa zamanda da Toronto'ya yerleşmem amacımız .

4/ En kısa zamanda PR nasıl alabiliriz ?

5/ Tüm belgeleri burada tamamlayıp evlendikten sonra birlikte Ankara'daki konsolosluğa başvurursak işlemler hızlanır mı ?

6/ Bekleme süresinde evlendikten sonra multiple vizem ile Kanada'ya giriş/çıkış yapabilir miyim ?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler ...
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!