• iyi gunler ben hepinize simdiden tesekkur etmek istiorum cok guzel bir site vede cok faydali bilgiler var.ben alman vatandasiyim beni tir ehliyetim var kanadaya gelirsem is bulabilirmiyim
  • sanırım önce kursa gitmeniz gerekir. $5000 civarında galiba 3 aylık (yanlışta olabilir) bir kursa gitmeniz gerekiyor. Sonra tecrübenize göre iş bulabilirsiniz. Burada oldukça iyi para kazanıyor tır şoförleri.
  • kaya; kanadaya gelirsen tir soforu olarak is bulman zor olmaz, ozellikle albertayi dene orda ingiltereden bile tir soforu getiriyorlar.
  • tesekur ederim arkadaslar mahmut arkadasin dedigi gibi oyle bir kurs varmi bilgisi olanlar lutfen cevap verirlerse cok memnun olurum .birde maaslar hakkinda bilgisi olan varmi
    saygilar dilerim
  • İyi günler.arkadaşlar ben ve eşim kanadaya gelmek istiyoruz.eşim muhasebeci ve bende makinistim(tcdd).benim lokomotif kullanımı ile aldığım belgelerin uluslar arası geçerliliği var.fakat yeteri kadar ingilizcem yok sizce kanadaya gelsem iş bulabilirmiyim vede ingilizce öğrenebilirmiyim??
    ilginiz için şimdiden teşekkür ederim
  • kaya senin almanyadaki ehliyetinin burda kanadali ehliyetine cevirelebilmesinde bir sorun olacagini sanmiyorum ama kurs dersen kanadada bir suru soforluk egitimi veren kurs var.
    jvidrivertraining diye googledan bir arama yaparsan bir tane kurs var iyi egitim veriyor 6 aymi ne suruyor. bakarsin o adresten kursla ilgili bilgilere. ortalama 25-30 dolar maas alirsin albertata simdi zamanim yok sana daha saglikli bilgi verecektim maas konusunda ama maasin iyi olur burda.

knn06, ingilizcen yoksa is bulman zor olur cunku ingilizce konusmak zorundasin bu meslekte yoksa tren raydan cikar gazetelere manset olursun, saka bir yana ingilizce ogrenmek zorundasin.
  • peki orda kurslara gidip öğrenemezmiyim
  • ŞU AN İCİN TURKİYE AVRUPA ARASINDA TIR SOFORU OLARAK CALISIYORUM.KANADA DA TIR ŞÖFORU OLARAK CALIŞMAK İSTİYORUM.
    NEREYE BAŞVURMAM GEREKİYOR,BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM.
  • Not:

Alman ehliyetleri için herhangi bir sınava girmeniz gerekmiyor. Kanada almanyanın ehliyet sistemini birebir tanıdıgı için direk canada ehliyetinizi alabiliyorsunuz. diye biliyorum. ama kursları mutlaka vardır. ama gene almanyadan olmanız size kolaylık saglamalarını sağlar.

Türkiyede tır şöförü olsaydınız emin olun bisiklet kullandırarak başlatırlardı eğitime :)
  • herkese tesekkur ederim bu kurslar gitmek mecburiyetligi varmi acaba.albertanin disinda baska bolgelerde is bulma imkani varmi acaba
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.