Merhaba! 1 ay içinde Marmara iktisattan mezun olucam.Eylül-Ekim gibi Vancouver'da co-op imkanı tanıyan bir programa katılmak istiyorum.Ancak hangi okullar iyi olduğunu ya da ne tür programları olduğunu bilmiyorum.Program sonrası staj ve sonrasında Kanada'da çalışmaya devam etmek istiyorum.İngilizce seviyem iyi ve bir arkadaşımla yaşıcam.Vancouver'da okuyan ya da benim gibi iktisat mezunu olupta gerekli bilgiye sahip olan varsa yardımcı olursa sevinirim teşekkürler...
Iktisat mezunu oldugun icin isletme, turizm, marketing gibi alanlarda staj imkani saglayan bir diploma programina katilabilirsiniz. Tabi hangi alana ilgin oldugu, ne kadar sure egitim almak istedigin ve bu egitime ne kadar butce ayirmak istedigin onemli. Egitim sonrasi Kanada'da kalmak istiyorsan en mantiklisi bir devlet kolejinde uzun sureli, 8-12 ay gibi bir programa katilip sonrasinda 1 yillik acik calisma izni alman olur. VCC, Capilano University ve BCIT'de bu acidan guzel programlar var. Yillik ucretler 12-15bin Kanada dolari civarinda. Diger bir alternatifin ise daha kisa sureli stajli bir programi ozel kolej bunyesinde alman olabilir. Fiyatlar 6-8bin Kanada dolari. Tabi mezuniyet sonrasi otomatik calisma izni olmuyor. Iyi bir staj bulabilirsen, calisma vizeni uzatabilirsin. Bu da sana kalmis, garantisi yok. Diger arkadaslarin da fikirlerini aldiktan sonra daha detayli konusmak istersen bana Kanadam.com iletisim sayfasindan ulasabilirsin.
Ben istanbul üni . Turizm işletmeciliği son sınftayım . Aynı zamanda Setur seyahat acentasında 2 yıldır kadrolu 3 yılda staj olmakla bereaber 5 yıldır calısıyorum . Kanada Vancouver da bir sertifika programına katılmak istiyorum ama daha öncesınde ing dil eğitimi almam lazım . Konuştugum kişiler dil kursu ve sertifika programı dahilinde çalışmak zor olur diyorlar ama benım oraya gidince çalışmam gerekiyor . Sizce part - time bir iş bulmak zormudur orada çünkü yaklaşık 9 ay beklemem gerekıyor staj için ..
Üzgünüm ama iş bulmak okadar kolay değil. İşinizi türkiyeden ayarlayıp o şekilde gelebilirseniz ne mutlu size. Onun dışında hemen uçaktan indim. Hadi nerde benim çalışacagım yer filan demek kolay iş değil.