Sonuç olarak redmi geldi yoksa onaylandımı onaylandıysa vize evraklarınızı nasıl hazırladınız? Red geldiyse neden red geldi? Arkadaşlar herkes bu konuda bilgilerini, önerilerini ve tecrübelerine paylaşırsa bizim gibi vize hazırlamakda olan arkadaşlara yardımcı olurlar...
bi sertifika programı yada 6aylık bi dil eğitimi almak istiyorum ancak şubat 2009 a kadar teccilliyim bu tarihten sonra öğrencilik hayatım bitio.vize alırken ne gibi sorunlar yaşarım?yada kesin vize vermezlermi?
Kanada Vizesi'nin askerlik gibi bir on koşulu bulunmuyor. Sadece pasaport süresi uzatılırken konsolosluklar askerlik tecil durumuna bakıyorlar. Türkiyeden ben uzatırken kimse tecil belgemi sormamıştı.
@kerim bu işi ilk defa yapıyorsan bir danışmanın yardımını almanı öneririm, çünkü danışmanlar vize başvuru sürecini ve gereksinimleri iyi bilirler.
Evrakları eksiksiz hazırlamanın dışında çok önemli iki konu var:
- Maddiyat : Yıl başına, orada okuyacağınız programın tutarı + konaklama + ekstra masrafların toplam bedelini karşılayabileceğinizi gösterebilmelisiniz.
- Öğrenci olarak gidenlerin, konsolosluk yetkilisini, eğtimini tamamladıktan sonra geri döneceğine dair ikna etmesi: Öğrenci başvurularındaki redlerin büyük yüzdesini "Kanada'da kalmayacağına dair ikna edememek" oluşturmaktadır. Niyetiniz her ne olursa olsun, eğer öğrenciliğinizden sonra kalmak istiyor dahi olsanız, bundan konsolososluğa bahsetmemeniz, ipucu vermemeniz gerekiyor. Çünkü orada kalmak için gitmenin başvuru şekli farklıdır, ve bu da göçmenlik başvurusudur. Konsolosluğa göre öğrenci olarak giden eğitimini tamamladıktan sonra geri dönmelidir. Çünkü orada illegal kalma/çalışma teşebbüsünde bulunacağınız ihtimali göz önünde bulundurulur. Bu yüzden öğrenci olarak gidenlerin niyetlerini açıklayan mektuplarında kullanacağı ifadelere dikkat etmelerinde fayda var.
Arakdaslar yaklasik 4 hafta oldu daha vize konusunda herhangi bir cevap alabilmis degilim.Vize basvuru durumumu konsoloslugu arayarak ogrenebilir miyim? Yakin zamanda vize almis arkadasimiz varsa eger alim sureci ne kadar surdu acaba?Paylasabilirse sevinirim..
Mrb Hokans
Konsolosluk aranmıyormuş duyduğuma göre
hiç bi şekilde bilgi vermezler demişlerdi bana
benim çıktı ögrenci vizem pazartesi vermiş danışman cuma günü vize geldi bana 4 gün sürdü bende çok şaşırdım
inş yakında seninkide gelir
sen danışmanla başvurduysan onlar senin adına konsolosluktan bilgi alabilirler belki
Konsolosluğu aramayın boşuna çünkü insanla muhattap olamazsınız. Mecazi anlamda söylemiyorum, karşınıza operatör çıkacaktır ve sorularınızı mail, mektup yordamıyla göndermenizi salık verecektir.
Çok rahat söylüyorum. Kurunun yanında yaşı da yakmayı seven, her vize memurunun(ki hepsi Türk'dür) ayrı telden çaldığı tek Kanada konsolosluğu belki de Ankara'dakidir.
Bana kısa sürede vize vermiş ve bu ülkeye girmemi sağlamış olmaları da haklarındaki düşüncemi değiştirmeyecektir. Benimle aynı statüdeki tanıdıklarımın red yemesi ama benim almam, ya da benim erken onların çok geç yanıtlanmış olması vize memurlarının eleme şekli hakkında yeterince fikir veriyor.
Pasaportunuzu alırlar, ve sizi undefinite time period için bekleyişe geçirirler.
ABD'ye hiç bayılmam ama Sezar'ın hakkı Sezar'a, İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu'nun işleyişine bakıp biraz profesyonellik dersi almaları gerektiğini düşünüyorum. ABD'nin elçiliğine de telefonla soramıyorsunz ama adamlar en azından bunu düşünüp bir sistem geliştirmişler ve bu sistem sayesinden internet sayfalarında, işlemde olan pasaportların listesini görüp durumunuz hakkında fikir sahibi olabiliyorsunuz.
Bekleme süresine gelince, bir tek şunu söyleyebilirim: İlk defa vizeye başvuranlardan birkaç aya kadar bekleyen insanlar tanıyorum. Bu konuda verebileceğim tek tavsiye, sabırlı olmaktır. Malesef yapılacak başka bir şey yok.
Bu arada Erti ABD konsolosluğundan bahsetmişken 6 Kasım da randevum var
1- Danışman kapalı transcript götürüceksin dedi sen de aldın mı yanına?
2-Mülakat Türkçe mi oluyo ve ne tarz sorular soruyorlar?
Ben diyicem ki okulun Amerika turlarına katılmak için vize istiyorum diyicem
başka ne demeliyim mesela?
Sana samimi söylüyorum. Doldurulmuş iki başvuru formu ve pasaportum dışında bir tane belge bile istemediler.
Sen Kanada'da master yapmayacak mısın? Amerika'da master düşüncen var mı ki? Niye transkript götürecekmişsin? Danışmanın, kusura bakma ama, saçmalamış. Ben maddi durum belgeleri ve okul kabul belgemi götürdüm. Birine bile bakmadılar.
Senin yapman gereken şu: Amerikan vize başvuru formuna kanada'da öğrenci olduğunu yazacaksın ve okulun adını adresini yazacaksın. Hatta ABD'de kontağın varsa onun adresini ve tel bilgilerini de yaz ki, en azından kesin bir adrese gideceğini bilsinler. Okula kabul belgeni ve okulun ücretini ödediğine dair makbuzu da yanına al ne olur ne olmaz. (sormayacaklar ama ne olur ne olmaz al)
Mülakat, vize görevlisi sana "merhaba" dediğinde "merhaba" diye cevaplarsan türkçe; "hi" diye yanıt verirsen ingilizce devam eder. Vize görevlileri, biri hariç, yabancı ama çok iyi türkçe konuşuyorlar. Benim gördüğüm kadarıya gayet güleryüzlüler. Sen başvuru belgelerini verdiğinde ve sıra numarası sana geldiğinde, görevli zaten başvuru dökümanını incelemiş ve senin Kanada'da öğrenci olduğunu ve Amerika'ya Kanada üzerinden geçiş yapmak istediğini bileceği için, "kanada'da ne okuyacaksınız", "aileniz ne iş yapar" gibi birkaç formalite sorudan sonra 5 dakikada başvurunuzu onaylayacaktır. Pasaportunuz da iki gün içinde evinize gönderilir. Genelde 10 senelik veriyorlar. Hatta adam ayrılırken "have a good stay in Canada" demişti. Sırada bekleyen insanlar da "ne oluyor yahu, adam ABD konsolosluğundan Kanada vizesi mi aldı yoksa" dercesine tuhaf tuhaf bakmışlardı bana ...
:):)
Son cümle komikti.
İki tane başvuru formu mu neden?
131 usd dekontunu da mı görmek istemediler.
Bilmiyorum ya banada saçma geldi sana sordum işte neyse ben yinede yanıma alayımda ne olur ne olmaz!!
belki Amerika da master a falan kabul ederler beni:):)
Evet iki başvuru formu.
Biri ds-156 diğeri de ds-157. İkisi de farklı formlar. İkisini de internet sayfalarından indirip doldurabilir, zamandan kazanabilirsin.
Başvuru sırasında senden aldıkları:
131 USD'lık fortis bank dekontu (pardon bunu eklemeyi unutmuşum), ds156 ve ds157 başvuru formaları ve de pasaportun.
Bunları kesin alıyorlar, sonra da 10 parmağının izini alıyorlar, daha sonra mülakat için sıraya sokuyorlar. 1 saatte falan geliyor sıran. Ama başvurunun kabul olup olmadığı o gün içinde belli oluyor.
Sen ne olur, ne olmaz diğer belgeleri de götür. Ama şunu kesin olarak biliyorum, Amerika'ya master için gittiğini söyleyenlerin transkriptlerine bakıp not ortalamaları hakkında yorum yaptılar ama senin master için terrcihinin Kanada olduğunu bildiğim için senin götürmene gerek yok dedim. Sen eğer istiyorsan yine de götür tabi, birşey kaybetmezsin.
Danışman benim yerime randevu almış başvuru formunu doldurdum dosyanı hazırladım dedi kendisi Almanya ,İspanya da seminere gitti o yüzden aklıma takılan soruları sormak istiyorum.
Ankara ya gittiğimde bürodan alıcam evrakları sonra randevuya gidicem .
ABD Konsolosluğu adresime mail atmış biraz önce rastladım maillerin arasında Visa Informatıon Service den geliyo
Görüşmeye 15 dk önce gelin falan diye uyarmış ve olması gereken belgelerden bahsediyo.
DS-156 bunu herkes doldurucak yazıyo
DS-157(16-45 yas sinirlari arasindaki tüm erkek basvuru sahipleri ayrica ek form olan DS-157'yi de doldurmak durumundadir.)Yani ben bunu doldurmuyorum .
DS-158(F, M ya da J Vizelerine basvuracak olanlar, birlikte seyahat edecekleri esleri ve çocuklari da dahil olmak üzere, DS-158 formunu da doldurmalidir)Ben bunuda doldurmuyorum.
Mail de transcript den falan bahsetmiyo
bu arada bizim F M J vizeleriyle alakamız var mı
Varsa bunlardan hangisi oluyo ? Çünkü şöyle bir yazı var:
Ögrenci ve Degisimli Ziyaretci Vize Basvuru Sahiplerine Uyari (F, M ve J Vizeleri): Lütfen görüsmeye gelmeden SEVIS ödemenizi gerçeklestirdiginizden emin olunuz! Konu hakkinda detayli bilgi alabilmek için www.ice.gov/sevis/index.htm adresini ziyaret edebilirsiniz
Ziyaretim sonucu:
You will need to fill in a Form I-901 with information from your Form I-20 or DS-2019 and pay the required fee. For most people, the SEVIS I-901 fee is $200.
Sanki bizimle alakası yok gibi Amerika da eğitim görecekler için galiba
Bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum
Yok sana lazım olan B1/B2 tipi vize. Yani turizm vizesi. Diğer vizelerle alakan yok. Bu vize tipi çok giriş çıkışa imkan verir. Doldurman gereken formlar da DS-156 ve DS-157. (DS-158 ile de alakan yok) Dedikleri gibi 15 dakika önceden git. Konsolosluğun girdiğinde, asansörle vize bölümüne çıkmadan evvel oradaki bir görevli 131USD lik Fortis Bank dekontunun, DS-156 ve DS-157 başvuru formlarının, 50X50 beyaz arkaplanlı 1 adet biyometrik resminin ve pasaportunun beraberinde olup olmadığını kontrol ediyor. Bunlar varsa asansöre bin yukarı çık, tabelaları takip et. Köşede bir masa var, o masada zımba ve makas var. Zımba yardımıyla resmini sağdan ve soldan DS-156 formundaki fotoğraf alanına zımbala. Çünkü bu resim vizene gömçürülecek. Sonra içeri gir front desk'teki adama pasaportunu, formları ve de dekontu ver. Adam bunlara bakıp sana numara verecek, formları, pasaportunu ve de dekontu da geri verecek. Sonra numaran çağırılınca çağrıldığı gişeye git, oradaki görevliye formları, pasaportunu ve de dekontu ver. Vize görevlisi formu inceleyip eksik var mı yok mu söyleyecek. Eksik gedik yoksa seni dışarı gönderecek, dışarıdaki koltuklarda otur tekrar aynı numarayla çağrılmanı bekle. Çağrıldığında git ve parmak izlerini ver. (Bu esnada küfür edeceksen içinden et. Hakikaten dokunuyor çünkü.) Parmak izlerini verip fişlendikten sonra tekrar aynı numarayla ve son kez, mülakat için çağırılacaksın. Dışarıda bekleme, içerideki koltuklara otur ve sıranı bekle. Çağrılınca da, çağrıldığın gişeye git, mülakatını ver. Adam vize başvurunu onaylayınca eline ups kargo için bir fiş verip seni ups masasına gönderecek. Masaya git, fişin arkasına isim soyisim yaz. Oradaki görevliye ver, sonra adresini de ver. "Yakın tarihte uçacağım, bir an evvel teslim almam lazım de". Pasaportun 10 senelik (muhtemelen) turizm vizenle birlikte 2 gün içerisinde elinde...
Bende anlamadım ama benim kurs Kasımın 3 ünde başlıyacaktı o yüzden öne almış olabilrler vizemi
Ama tabi ben Kasım 3 ü Aralık 1 e çevirdim Amerika vizesinede başvurucam ve hazırlık falan artık Kasım sonu gidicem
Arkadaşlar niyet mektubu yazarken nelere dikkat etmeliyiz???? Yada şöyle soralım. Niyet mektubu nazıl yazılır elinde örnek olarak gösterebilecek niyet mektubu varmı?
@asd,
başlığı hatılamıyorum ama erti nin göndermiş olduğu çok iyi bir niyet mektup örneği var. tartışma konularına sabırla bakarsan istediğin tüm bilgilere hemen hemen ulaşabilirsin.
Arkadaslar DS-156 basvuru formu hakkinda kisa bir bilgi verebilir misiniz?Sayet Kanada'dan dil okulu icin 9 aylik vize alabilirsem dogal olarak okulun duzenledigi birkac A.B.D gezisine katilmak isteyecegim.Fakat DS-156 formunda A.B.D'de hangi adreste kalacagim, is ya da turistik amacli ziyaret edecegim kisinin adi ve telefon numarasi, ABD'de ne kadar sureyle kalmayi dusundugum ve ABD'ye ne zaman varmayi dusundugum gibi yanit veremeyecegim sorular var.Yani ABD'de bir tanidigim olmadigi gibi kalacagim adresi de dogal olarak kursum belirleyecek.Ve kesin olarak ne kadar sure kalacagimi da bilmiyorum cunku bu da katilacagim gezi sayisina ve bunlarin surelerine bagli.Ilginize tesekkur ederim.
@hokans:
Şöyle bir şey yapılabilir. Amerika'da direkt tanıdıklarınız yoksa, arkadaşlarınızın ya da şahsen tanıdıklarınızın tanıdıkları varsa; durum onlara izah edilmek ve onayları alınmak kaydıyla onların adreslerini forma ekleyebilirsiniz. Konsoloslukta, formunuzu teslim ederken adresini yazdığınız kişinin kim olduğu sorulacaktır. Tanıdığım, arkadaşım, aile dostum derseniz sorun olacağını düşünmüyorum. Şimdilik aklıma gelen tek çözüm bu.
Mrb Hokans
Aslında belli bir adres vermene gerek yok benim danışman gitme amacına okul turu gidilecek yerede Seattle yazmış.
Bu arada bugün ABD Konsolosluğundaydım (Ankara)oraya ilk gidişim
Gitmeden ben gözümde öyle canlandırdımki böyle tarihi bi bina bekliyorum
tabi içeri girince böyle banka gibi sıra falan alıyosun
çok kalabalıktı 3 saat bekledik allahtan Amerika ya gidicek bi arkadaş vardı onunla sohbet ettikte vakit geçti
Beklerken aynı bizim gibi Kanada ya gidecek birine 2-4 hafta bulur demişler ve vizeyi Kanada da alırsın demişler.
Neyse bana sıra geldi gittim
Neden Amerika ya gidicen dedi bende okulun düzenlediği turlar için istiyorum dedim
Baban ne iş yapıyo dedi.Bende cevapladım.
Banka kağıtları görmek istedi tabi benim danışman banka kağıtlarından başka herşeyi koymuş dosya ya:)
Tabi kızardım ben :)
Danışman onları koymamış ama işyeri resmi evrakları var dedim.
bilgisayarda bişeyler yaptı sonra sıra numaranı al ups ye adresini bırak dedi aldın vizeni dedi:)
bende şaşkın ne olduğunu bile anlamadım gittim adresimi verdim .
Merak ettiğim soramadığım soruları şimdi size sorayım :)
1-Amerika vizesi alan arkadaşlar acaba kaç yıllık veriyorlar vizeyi
2-Passaporta Kanada vizesi gibi basıp yolluyorlar mı? yanında başka evrak oluyormu ve onuda Kanada ya girişte yada Amerika ziyaretinde havaalanında onaylatmamız gerekiyor mu?
3- Vizede resim oluyor mu ? Arkadaşımın Amerika ögrenci vizesinde resmi var da merak ettim ziyaretçi vizesine de koyuyorlar mı?
Birşey değil Hokans amacım elimden geldiğince yardımcı olmak.
Yalnız Sheri'nin adres konusunda bilgi vermesi çeşitlilik ve alternatif açısından iyi oldu. Sağolasın Sheri
Bu arada sen ankara'dakine mi gitmiştin? Orasını bilmiyrum ama İstanbul'daki çok büyüktür.
10 senelik vermişlerdir. Pasaporta Kanada vizesi gibi basıp yolluyorlar. Fark olarak, vizenin üzerinde resmin olacak. Bunların yanında fatura ve Homeland Security'nin ülkeye girişte dikkat edilecek konular broşürü gelecektir. Bu vize sadece Amerika'ya giriş çıkış içindir. Kanada'da dikkate alınmaz.
Bende Kismetse yarin kanada icinden amerikan vizesi gorusmesine girecegim ortalama 3-5 dakika gorusme oldugunu soylediler. Sonuclari ve detaylari vizeden sonra yazarim.
Birşey değil sheri.
Vancouver, geçen sene bir tanıdığım ds-156-157 formları ile birlilkte, öğrenci belgesi ve de bankadaki para durumunu gösteren belge ile başvurup aldı vizeyi. Bence sen de alırsın rahatlıkla.
Bu arada uzun zaman oldu, görüşelim bir ara. Benim telefon mortingen, çalışmıyor ama maillere sık sık bakyorum.
Bu şehirde ikinci el telefon alabileceğim bir tükkan biliyor musun?
merhaba arkadaşlar. herkesin vize alması çok güzel birşey ama ben alamadığım için çok üzülüyorum. burda yazılanları okuyunca bazen insan sevinemiyor malesef. şimdi bende vize alsaydım sizin içinizde böyle bende çok mutlu olur ve deneyimlerimi paylaşırdım. ama malesef kötü deneyimlerimi paylaştım. sanırım pes ediyorum. ve her defasında kendime bir daha girme diyorum siteye ama dayanamıyorum yinede.
Erti ; az önce görüşmeden geldim ; Bu sene Ds-160 diye bir elektronik formda icat etmişler ; Ds-157 ve Ds-158'in yanında o formuda alıp götürüyorsun.
Ben kendi dosyama ; Study ve Work Permitlerimi ; Çalıştıgım yerden kagıtlarımı ve ödeme kagıtlarının fotokopilerini birde okuldan aldıgım belgeyi götürdüm. 1 haftalıgına seaatle veya Las vegas a gitmek istediğimi söyledim. Daha önceki USA ziyaretim ile ilgili bilgi verdim. Basvurumun onaylandıgını Çarşamba günü gidip pasaportumu alabilceğimi söylediler.
Ama acaip can sıkıcı , yaklasık 8 aydır kagıt ; evrak işleriyle ugrasmamanın verdiği rahatlıktan herhalde ; devamlı arama sorgu suale maruz kalınca insan yeter be artık diyor. Alt tarafı bir haftasonu geçicez işte.
Neyse telefon konusuna gelince . Hiç ugrasmadan ya telus ya da koodo dan monthly package lar alabilirsin gayet uygun fiyatları 2. el telefona vereceğin paraya yazık.Neden telus veya koodo diyorum ; kontrata gerek kalmadan ücretsiz olarak telefonunu alabilirsin. Ozellikle Kodoo'nun ki kendisi telus'ın yan şirketi ; tab diye bir sistemi var telefon parasını önce onlara borclanıyorsun; Aylık faturanın yüzde 10u kadar meblayı da her ay borcundan düşüyorlar. ortalama 100 dolarlık bir telefon en kötü ihtimalle 16ay da kendisini amorti ediyor.Kendi numaranıda bu hatta taşıman işin ayrıca artı tarafı.
Illa 2. el alcam diceksen , ya usa'den ya da craigslist ten..
Tesekkurler sheri ; Daha önceki vizem dolmustu ; yeniden vize aldım; Kolay mı zor mu bilmiyorum ama , bana izmirden istanbula veya ankaraya gitmek zor geldi o kadar iş güç arasında. Burda biraz daha kolay oldu evimin 3 blok arkası zaten :)
8.5 dolar ön basvuru ve 131 dolar basvuru ücreti alıyorlar.
@Dejavu,
Daha önceden de dediğim gibi bence bu red seni yıldırmamalı. Eğer Kanada'da okumayı gönülden istiyorsan bir daha başvur.
@Vancouver,
Vizene sevindim, hayırlı olsun. Abi tahmin edebiliyorum ama sonuçta bürokrasi her yerde büroksi işte, ne gelir elden... Bir yerde biz de sabır skalamızı test ediyoruz. Ben de USA'ya geçmek için aralık ayını bekliyorum. Seattle'de ucuzluk günleri başlayacak outlet shoplarda. Nerde ucuz kıyafet, elektronik eşya varsa hepsine çökecem. :]
Abi, o yazdığını keşke önceden bilebilseydim. Gerçekten güzel bir seçenek. Fakat ben geldiğimin ikinci günü geçen seneki gibi keseye uygun diye aylık ödemeli, aksam 6'dan sonra beleş Fido pakedi aldım yine... Gerçi Fido'yu iptal edip dediğinden almak hiç problem değil, bu işlemler uzun sürmüyor ama iletiştiğim insanların büyük çoğunluğu da Fido kullanınca iletişim daha hesaplı oluyor. Bu arada, şansa çok ucuz telefon buldum dün. Dandirik bir Sony Ericsson modeli ama Motorola'mın hakkın rahmetine kavuştuğu günden beri bana ulaşamayan insanların voice msg'a -haklı olarak- küfürlü mesaj bıraktığı şu son 3 gün sonunda, piyangodan çeyrek ikramiye gibi oldu. :)
@sheri:
Kısa süreli vermemişlerdir, eskiden süresiz verirlerken 9/11 den sonra 10 senelik vermeye başladılar.
diyalektik kardeş msn nini ekledim.bende 1 aralıkta toronto geosa basvurdum.ama gel gör red yedim.ama inadım inat alıcam o vizeyi....
merhaba arkadaşlar.3 kasımda vizeye basvurdum 4 kasımda beni konsolosluktan aradılar.birkaç soru sordular.bende güzelce cvp verdim.6 kasımdada pasaportum ve ek belgeler geldi ancak vize etiketim yoktu.geri döneegime ikna olamamışlar.ama herseyim dörtdörtlüktü ve danısmanım cıkar demişti.şok oldum.bu çarsamba gene basvurucam ek belge sunarak.gerekirse kapılarında yatıcam ve o vizeyi alıcam.cunku benim hayalini kurdugum bir eğitim ve harbiden eğitim sonunda dönmem şart ama anlatamıyorum.artık ben bile şaşırıyorum kendimden emin olamıyorum yoksa sen harbiden dönmicekmisinki sana böle muamele yapıyolar diye kafayı sıyırıcam az kaldı:)))))))))ben dönecem kardeşim duyun beni yaa soğuk memleketiniz sizin olsun
federer34,
Azminin ve hırsının, bu forumda, Kanada'da okumayı çok isteyip de red cevabı alıp vazgeçme aşamasına gelenlere örnek motivasyon kaynağı olmasını diliyorum.
merhaba erti,
sözleriniz için teşekkürler inş dediğiniz gibi olur.gercektende ssabreden muhakkak amacına ulaşıyor.ben normal hayatımdada hiçbişeyi kolay kazanmadım şannsım yoktur benim ama azmimi hiçbir zaman törpülemedim.erti siz kanadam.com da görevli birimisiniz?eger öyleyse kanadam.com görevlilerine o kadar cok yazdımki gene olmadı.2 aydır kanadam.com la baglantı kurmaya calıstım facebook tanda yazdım cvp alamadım.dolayısıyla bende baska firmaya gittim.yazdıklarınızda baya bilgi sahibi oldugunuz belli.size bir kaç sorum olacak .ben carsamba günü ankaaraya gidicem konsolosluga ancak randevu talep etmedim.p.tesi-perş sabah 9 ile 14 arası ziyaretci kabulu varmş sanırım bu doğrumu bide randevu almadan direk elimde dosyam ve ek belgelerimle girebilir mulakat olabilirmiyim?cunku anladıgım kadarıyla geri donecegime ancak yüzyüze konusarak ikna olacaklar.inanın bazen insan içindekileri anlatmaya sözcük bulamıyor.yani mutlaka en fazla 12-13 ay kalıp geri dönücem dil ve 3 aylık bir sertifika programını yapıp.tabi dil eğitimimi sadece yapıpta dönebilirim.ancak ,inanın mulakatada gitsem nasıl inandırıcam geri ddönecegime şaşrdım kaldım.ne deseniz size ters bakıyolarmış ve vermiyorlarmış.ama inada inat.şimdi 1. reddi aldım ve tahminime göre 2. basvurumda çarsamba günü ek belge sunucam ama gene red yersem 3. basvurumda ek belge kalmıcak elimde.artık uyuzluguna gidip uğrasıcam.herseferinde masraf ödemeyede razıyım ama çok gıcıktım alıcam o vizeyi.gurur meselesi yaptım.bence konsoloslukların bu konularda biraz daha iyi arastırma yapmaları lazım.cunku ak la karayı bu sistemle ayırt edemiyorlar.kurunun yanında yaşta yanıyor.baya uzattım yazımı.inş gelişmeleri ve konsoloslukta nelerle karsılastıgımı burda sizlere yazıcam.Hakkımıza hayırlısı olsun.yılmayın arkadaslar hiçbir şey kolay elde edilmiyor edilsede tadı olmuyor.hayırl günler herkese..
Merhaba,
Hayır, Kanadam.com görevlisi değilim. Kanada'da bir süre kalmış ve halen kalmakta olan, buraya eğitim amaçlı gelmek isteyen arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışan bir öğrenciyim. Kanadam.com Vancouver merkezli, taze ve büyümekte olan bir firma. Bu yüzden herkese çok kısa sürece cevap verecek kadar zaman ve temsilci sahibi olmaları için kendilerine süre tanımak lazım. Az kişiyle, yoğun talebe rağmen başvurulara yanıt vermek için ellerinden geleni yaptıklarına gözlerimle şahidim. Bizler de bildiklerimi burada paylaşarak, yüklerini biraz hafifletmeye çalışıyoruz.
Geç cevap için kusura bakmayın. Konsoloslukta tecrübe ettiklerinizi okudum. Acı bir durum, acı olan ise sizin işlemlerinizi yapanların türk olması ve tipik devlet memuru gibi kendilerine statü makam verince bunu ezip, hor görüp aşağılamak için kullanmaları. Zaman zaman haklı oldukları yanlar da var, çünkü o kadar ucuz hesap peşinde koşup, yurtdışına kaçıp yasadışı olaylara kalkışma girişiminde olan o kadar insan var ki, bunlar yüzünden artık her türk'e karşı katı tutum göstermek bir reflex haline gelmiş ve kurunun yanında yaş da yanıyor. Ben hiçbir zaman yüz yüze mülakat yapmadım kendileriyle. Açıkçası bu iş için istanbul'dan ankara'ya gidecek kadar zamanım yoktu. Belgelerimi hazırladım ve postayla yolladım. Şanslıydım ki kendilerine farklı zaman dilimlerinde yaptığım iki vize başvurusu da kabul oldu.
öncelikle cok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı.Bende ikinci kez basvuruyorum ancak red yicegimi düşünüyorum.tabi bu durum beni yıldırmıcak.inanın en kısa zamanda dönmem gerekiyor ancak bunu nasıl ıspatlıcam anlayamadım.yani bundanda red yersem ki yicem.3. basvurumda ne eklicem belge olarak bende sasırdım.bana ne önerirsiniz.yani ne tür belgeler sunayım örnek olarak geri dönecegime ikna etmek için?kendi iş yerimiz var ama babamın üzerine.üstümemi alsam?bana önerebileceginiz birşeyler var ise paylaşırsanız sevinirim.şimdiden tesekkür ederim .bide siz ilk seferde 6 ay uzatmalı vizemi aldınız?iyi günler hoşcakalın
Bir şey değil.
Bence niyet mektubu ve Kanada'ya gidiş amacınızı yazarken kulandığınız dil ve net olmanız çok önemli.
Daha önceki başvurunuzda niyet mektubunu nasıl yazdığınızı ve kullandığınız ifadelerin orada öğrenciliğiniz sonlandıktan sonra orada öğrenim amacı olmadan kalacağınıza dair en ufak bir ayrıntı bile içerse bile red için bahane oluyor vize bölümündekilere.
Aile şirketi olması pek önemli değil, ben de abimin şirketinde çalışacağımı gösterdim. (mektubun altında abimin imzası ve kaşesi vardı, yani aile şirketi olduğu anlaşılmasın diye de kasmadım. Öteki ortağa da attırabilirim kaşe ve imzayı) Önemli olan; orada alacağınız eğitimin döndüğünüzde çalıştığınız yer neresi olursa olsun, yapacağınız işe, yani mesleki kariyerinize ne gibi katkısı olacağını niyet mektubunda net ve çok fazla detaya kaçmadan belirmiş olmanız.
Atıyorum, dil eğitimimi mi alacaksınız. O halde niyet mektubunuzda "şirketinizin kuracağı yabancı iş ortaklıklarında görevlendirileceğinizi belirtip bu sepebten ötürü ingilizceyi yazılı ve sözlü olarak etkin bir şekilde kullanma beceresine sahip olmanız gerektiğini ve bu sebepten ingilizce eğitim almak istediğinizi" belirtirseniz başvurunuz güçlenir. Aile şirketinin yöneticilerinden birine de (illa babanız olmak zorunda değil) "dönüşte şirketinizde yabancı iş ortaklıklarında proje sorumlusu olarak görevlendireceğinizi ve bu yüzden kanada'da dil eğitimi almanızın hem mesleki hem de kişisel açıdan önemli" olduğu vurgulanan, eğitim sonrası şirkette çalışacağınızı bildiren bir mektup yazdırmalısınız.
Dikkat ettiyseniz niyet mektubu ve de şirketten alacağınız mektuptaki ifadeler birbirini destekliyor. Bu tür birbirini destekleyen belgeler, başvurunuzu güçlendirir. Şirketin size sponsor olup olmaması önemli değil. Ama kimin sponsor olduğunu belirtmeniz önemli.
Eğer şirket sponsor olmayacaksa şirketten alacağınız mektuba "federer34’ün yurtdışında bulunduğu süre içerisinde şirketimiz kendisine yurtdışındaki giderlerini karşılama konusunda herhangi bir yardımda bulunmayacaktır. Zira, söz konusu kişi masraflarının ailesi ve kendi olanakları tarafından karşılanacağını tarafımıza beyan etmiştir." gibi bir ifade ekleyin.
Sponsorunuz ailenizse, yani aile şirketi de olsa şirket kanalıyla herhangi bir yardım gelmeyecekse, (vize aldıktan sonra paranın kimden geldiğinin bir önemi yok) niyet mektubunuzun son paragrafında aileniz tarafından sponsore edileceğinizi ve maddi yeterliliğinizi kanıtlayan belgeleri başvuru evrakları arasında sunduğunuzu bildirin.
Diğer sorunuza gelince, evet iki seferde de evet 6 aydan ve uzun süreli, uzatılabilir öğrenci vizesi aldım. Kanada'ya geldikten sonra burada başka bir programa kaydolup, programı sunan okuldan kabul belgesi alıp, address ve maddi durumunuzu da beyan etmek kaydıyla vizenizi utabilirsiniz.
Son olarak, mektuplar için ben öyle gelişigüzel senaryolar yazdım, tabi siz amacınıza en uygun içeriği oluşturup kurgusunu yapacak olan sizsiniz.
17.11 2008 tarihinde yaptıgım 2.5 senelik ogrenci vizesi basvurumu 28.11.2008 de kargodan aldım ve kabul edildi çok mutluyum=)vize sureci gerçekten çok stresli bir surec herkeze sabır ve iyi şanslar diliyorum.Sorucagım bir soru var ben kanada konsolosluguna yolladıgım ucak rezervasyon biletinde 5 ocak gozukuyordu fakat ben 8 ocakta gitmek ıstıyorum.8 Ocakta giris yaparsam bunun bir problemi olurmu?
vizen hayırlı olsun a_p13. Bende geçen ay red alan birisi olarak senden birşey rica edicem. Eğer mümkünse ne gibi kağıtlar hazırladın bizimle paylaşırsan sevinirim. Birdaha başvursam mı diye çok kararsızım. şimdiden teşekkürler.
2 adet ev tapusu 4 adet araba ruhsatı (hiç biri benim ustume degil) kendi adıma 35 bin ytl hesabımda , annem ve abimin sponsorluk yazıları ve maaş bordoroları
ailem tarafından noterden 20 bin dolarlık egitim masrafı karsılama taahutnamesi
aile nufus kayıt ornegi
askerlik belgesi
savcılıktan temiz kagıdı
5x5 fotograf arkası kaşeli
ogrencisi oldugum uniden ogrenci belgesi
kanadaya niye gitmek istedigimi anlatan niyet mektubu
ucak bileti rezervasyonu
Belgelerimin hepsini yeminli tercumandan tercume ettirdim.unuttugum seyler olabilir.
2. basvuruda alan cok ınsan tanıyorum gerek canada gerek ingiltere bence şansını denemelisin.
cevabın için çok teşekkür ederim a_p13.
annen ve abin adına bankada ne kadar para gösterdin. Ve burda hangi üniversitede okuyorsun. Sanırım türkiyede öğrenci olunca daha kolay vize veriyorlar. bende burda mastır programına kaydolim ve sonra vizeye başvurim diyorum ne diyorsun. sen kanadada hangi okula kaydoldun.
sadece kendı hesabımda gosterdım ıstanbul universitesindeyim,ben sanmıyorum oyle birsey oldugunu ,benim anladıgım niyet mektubunu iyi hazırlaman gerektigi yani neden oraya okumaya gittigini iyi nedenlerle desteklemen.Ben downtown daki canadian college e kaydoldum diploma programı sanırım ccel kısaltması .www.canadiancollege.com
gerçekten çok şanslısın a_p13 hemde 3 yıllık vize almışsın. ben 7 aylık dil okuluna yazılmıştım ve 70 milyar para göstermiştim bana maddi olarak yetersiz gördükleri için red vermişler ne kadar saçma anlamıyorum sanki kağıtlarımı hiç incelememişler.Aklım çok karma karışık bilmiyorum nolcak. sen sertifika programına mı yazıldın.
ben 2 yıllık diploma programına kaydoldum sonunda bir sertififkada veriyorlar.Benim programın basında bırde 3 bucuk aylık dil okulu var .Sana sundukları gerekceyi mazeret olarak gostermıs olabilirler bence .Ama birde ailendeki kişilerin is durumu mevkileri ve gelirlerine de bakıyorlar sanırım.Kendi ulkesınde rahattamı oraya gidipte donmeyecek bir durumu varmı diye.okumaya gidecegine inanmamıslar .sagı solu bellı olmuyor bende anlamadım.Resmen şansa kalmış bir sey.Bana kalırsa sen 2. basvurun için hazırlık yap ve bir an once basvur.
Benimde aklımda eğerki vizem çıkarsa dil eğitimini tamamlayıp daha sonra sertifika programına veya master'a yazılmak var. Bu sertifika programlarına katılmak için ne gibi özelliklere sahip olmak geerekiyor biraz açabilirmisin. Ben 2008 mart ayı itibari ile elektrik mühendisliği bölümünü bitirdim. Şuan yöneticilik yönünde kendimi geliştirmek istediğimden senin kayıt olduğun sertifika programı benim içinde cazip. Bu konu hakkında detaylara inersen sevinirim. Başarılar..