VİZE ALABİLDİNİZ Mİ?...
  • @LÜTFEN bir umut verin ve fikirlerinizi kaçınmayın..
    2. başvurumu yaptım ve nerdeyse eksiksizdi ama beyefendiler tekrar döneceğime inanmamışlar ve red yedim 3. başvuru yapsammı diyorum ama bir türlü içimden gelmiyor sizce 2 redden sonra 3. başvuru mantıklımıdır.. durumu özetliyim..
    ***ilk bavurumda sadece dil okulu için başvuru yapmıştık önceden ödendi paralar hatta kalacağım aile bile seçilerek vise dosyasına kondu hesap bakiyesi herşey istenilenin çok üzerindeydi ama geri döneceğime inanmadıkları için red yedim..
    ***ikinci başvuruda şartlı kabul dil eğitiminden sonra üni eğitimine devam edecektir adı altında üni kabulünüde aldık onunda parası yatırıldı niyet mektubu değiştirildi üstelik geri döndüğümde bünyesinde çalışacak olduğum bir oteller zinciri sahibi(yüksek referans biri olmasını istedik) mektubuyla ve belgeleriyle belirtti ve bunu da vise dosyasına ekledik hesap daha da güçlendirildi nerdeyse ortalamanın 3 katı ve tekrar gönderildi ve tekrar geri döneceğime inanmadıklarını belirterek red yedim

Her iki başvuruda da nerdeyse hiç eksik yoktu tam olarak yollandı bir sorun gözetecek bişe yoktu hatta en son adana yı (-doğduğum şehir) doğu şehri olarak düşünüp terör olaylarıylamı bağdaştırdılar diye bir yorum bile aldım danışmanımdan.
    3. başvuruda napmamız lazım hiçbirimizin fikri yok ve bu başvuruda başarılı olabilirmiyiz onuda bilmioyoruz .. sizlerin fikirlerini almak istiyorum yapalımmı hangi belgeleri ekliyelim çıkaralım neler yapalım her türlü tavsiyeye açığız ve tüm tavsiyeleri uygulayabiliriz.. lütfen yardımcı olun

not: ilk 2 başvuruda sponsor olan firmayı değiştirmeyi düşündük mesela ,banka hesabını hayallerinde görmiceği bir miktarla süslemeyi niyet mektubunu değiştirmeyi ama başkada bişe aklıma gelmiyor napim şartlı master doktora belgesimi alim çok üzgünüm ve çaresizim ama kanada ya takıntı yaptı bu bende..ya ısrarım için verecekler yada benden harbi gıcık aldılar hiç vermicekler..

herkese tekrar teşekürler
  • alimert, sanırım 1.redden sonra 2. başvuru için görüş istediğinde aynı gerekçe ile red yiyebileceğini belirtmiştim. 2. başvurunda dil kursundan sonra üniversite eğitimini almak istemende orda kalabileceğin izlenimi veriyor... banka hesaplarının yanısıra ailene veya senin adına kayıtlı gayrimenkul bilgisi, arac ruhsat bilgisi vermiş miydin? 3. başvuru için biraz beklemeni tavsiye ederim, cunku bu sefer iş inada binebilir.. haaa 3. başvuruda vize alan bir arkadaşımız vardı forumda... bu süre zrfında eger yurtdışına hiç cıkmadıysan bir avrupa şehrine gidip gelebilirsin... yada kanada'yı unutup başka bir ülke araştırmaya başlayabilirsin
  • merhaba,ben niyet mektubumu türkçe yazmak istiyorum,sizce sorun olur mu?daha iyi ifade edebileceğime inanıyorum
  • türkçe yazabilirsiniz
  • selamlar.

dun bır sorumu dıle getırmısdım kı sanssızlıgım olsa gerek yazdıgım bolum lınkı kapatılmıs yada sılınmıs:( sorumu yenıleyerek baskıcı bır ızlenım bırakmak ıstemiyorum fakat her ne yapdı ısem bunun cewabını kımseden hıc bır suretle ogrenemedığım ıcın fıkır alıs verısı yapıp fıkırlerınızı paylaşmanızı ıstıyorum.

öncelıkle ablam cok cok uzun suredır canada vatandası ve Quebeck de yasıyor. Gecen sene yanı temmuz 2009 da annem ablamın yanına gıtmek ıstedı sebebıde 5 yıldır ablamı goremedıgı ıcın ben kendısını goturmek ıstedım. bu sebeble ew hanımı oldugunu butun her ewrakını babam uzerımden gosterdım sıgortası emeklısı daıresı ve bankada cok cuzı bır rakam belırterek.
    kendım ıcınse ısım geregı denızcı olmam vesılesı ıle gıtdıgım butun ulkelerın pasları olsun gemı cuzdanında vızelerı olsun hepsının fotokopısı, kredı kartlarımın extrelerı,suanda 4 yılımı doldurmus ıs yerımden sıgortam maas bodrom dılekcem vs. vs her bır evragımıeksıksız doldurmusdum hatta emın olmak ıcın ankara konsoloslugunun arkasındakı tercuman burolarında formları ve ıyı nıyet mektubunu ıngılızceye cewırtmısdım. ewraklarımı gonul rahatlıgı ıle teslım etmısdım kı bır hafta sonrası gelen kargoda anneme 3 aylık vıze bana ıse hıc bır sekılde red ısaret yazı yada neden nıcın hangı sebeble olduguna daır bır belge olmaksızın aynen pasaportumu gerı gondermısler.

sorum su uzun oldu bagıslayın ama benkı bırcok ulkeye gırıp cıkmısım ıyı nıyet lı oldugumu amacımın kalmak olmadıgını zaten ıma etmısım. ama netıcede sebep olmalı yada buna benzer bır rıcaların gerı cevrılmesınde resmı derecedekı kurumların bır yazı bır notu bır red ı bır ısaretı olmazmı? sınırlendım bır hafta sureklı bunun nedenını ogrenmek ıstedım ama netıcede neden nıcın sorusunun cewabını alacak bır muhatap bulamadım veyahut onlar benı muhatap gormedı:D gordugum sordugum tanıdıgım arasdırdıgım ınsanların vıze basvurusu kabul edılmeyınce bır sekılde acıklayıcı bılgı vermek sebebıyle karsı tarafı aydınlatıcı notu yazısı ısaretı yada ne bılım muhuru olur ama bende en ufak bır celtık dahı atılmamıs yanı hıc ellenmemıs aynen ıade sakası gıbı:) bunun sebebı ne olabılır ne bır ısaret ne bır muhur ne bır yazı nebır belge ya hıc bırsey ıkı pasaport annemın pasaportu vızelı bende bır celtık dahı yok red yeseydım hanı kırmızı muhurum olsa guler gecerdım ama hıc bırsey atılmayınca sınırıme dokundu bu sebeble konu hakkındakı fıkırlerınız benı mutlu edecekdır...

bu arada excellans arkadasıma tesekkur ederım... umarım kımsenın cabası bosa gıtmez ..
  • siz kendiniz icinde vize basvurusu yaptiniz mi? eger yaptiysaniz mutlaka pasaportunuzun ekinde matbu bir yazi gonderip ilgili sikki isaretlemis olmalari lazim
  • doruk2
    ewet kendım ıcınde annem ıcınde ayrı form ayrı ewraklarla pasaportlarımızı teslım etdım. ama dedıgım gıbı ufacık bır ısaret dahı yok hanı kımısınde red kasesı kımısınde vızeye gırdı cınsınden degısık renklerde numaralı kase olurda benımkınde bır celtık bıle yok tuhafıma gıden bu oldu....
  • Merhaba arkadaslar ,
    bi sorum olacaktı bu konuda deneyimli arkadaslar varsa cvplarsnz sevinrim...
    ben 2002 senesinde kanada vancouver öğrenci olarak gittim 2 yıl dil eğitimi aldıktan snra 2004 yılında türkiyeye döndüm. bu 2 yıllık dönemde vizemi uzatmak için türkiyeye 2 kez giriş-çıkış yaptım. bunların yanında almanya ,ingiltere vizem var, tabi 2 de kanada vizesi... şmdi eşimin dil eğitimi için tekrar gitmek istiorum. basvuru için gerekli olan tüm belgelerden haberdarım. yalnz merak ettiğim nokta şu; Daha önce kanadaya gitmiş ve orda yaşamış olmamın vizeyi daha kolay almamda bi etkisi olurmu? ayrıca vize basvurusunu bu ay yapsam ve vizenin çıkacağını varsayarsak yaklaşık bekleme sürem nedir? cvplarsanız sevinirim tşkler...
  • berkan:

%100 etkisi olur ancak karınızın yanına turist olarak gidecekseniz. Bu biraz sıkıntı yaratabilir. Neden mi?

Kanada deneyiminiz var, eşiniz orda. Kalabileceginizi düşünürler.
  • Darwin:

Elçiliğe mail atarak konuyu belirtiniz. Neden belirtilmeden pasaportunuzun geri gönderildigini. Başvuru sonucunuzu öğrenmek istediginizi açıklayan bir mail yazın.

Tüm bilgilerinizi vermeyin unutmayın.

Genelde gün içerisinde mail olarak cevap atıyorlar.
  • Merhabalar;

Kanadam.com'u bir süredir takip ediyorum. Aklıma takılan birçok soruya burada yanıt bulabildim.

Benim paylaşmak istediğim konu da niyet mektubu içeriği ile ilgili. 6ay dil okulu+ 6 ay staj şeklinde bir programa başvurdum, niyet mektubunda bu şekilde staj yapmak istediğimden bahsetmeli miyim? yoksa sadece dil okuluna gidecekmiş gibi başvurup vizeyi Kanada'dan mı uzatmaya çalışmalıyım? Staj'dan bahsetmek vize için olumsuz bir etki yaratır mı? Bu konu hakkında da paylaşımda bulunursanız çok sevinirim...
  • Yeni başlık açmayı tercih etmiyorum böyle bir konu için tabi ki, pazartesi vize için başvuracağım, tek bir cümle'nin niyet mektubumda olumsuz etki yaratmasından çekiniyorum, yersiz bir endişe midir dersiniz? lütfen fikirlerinizi paylaşmanızı bekliyorum...
  • Sahsi yorumum yaratir uzerine olacaktir. Soyle ki, niyet mektubunuzda calisma cumlelerine cok sik yer vermemelisiniz.Bence alacaginiz egitim uzerine odaklasip , programiniz geregi yapmaniz gereken bir bir staj oldugunu bu stajla birlikte kazanacagiz bu yurtdisi staj tecrubesinin ulkeye dondugunuzde size ne gibi bir fayda saglayacagini belirtmeniz yeterli olacaktir. Amaclarinizi anlatirken olabildigince samimi olmaya calisin,

Sadece dil okuluna basvurursaniz, almis oldugunuz program suresi kisalacaktir. Kanada icerisinde tekrar study ve work permite basvurmak durumunda kalacaksaniz. bu durumda diger co-op basvurusundan farkli bir kategoreide degerlendirelecek ve cevap alma sureniz oldukca gecicektir. Dil okuluna gelip daha sorna kararini degistirip co-op programina katilan bir kac ogrencim, work permitlerini 5-6 ay sonra aldi, su an sonucu turkiye'de dahi bekliyen ogrenciler oldugunu biliyorum.
  • anlıyorum çok teşekkürler yorum için, ben sadece programın 6 ay dil okulu devamında, 6 ay ücretsiz staj şeklinde olacağını, bunu tamamladıktan sonra burda şirketimin benimle çalışmak istediğini yazıyorum. programın içeriğinden olduğu gibi bahsederek daha uzun süreli study permit alma ihtimalimi arttırabilirim umarım, verdiğiniz örnek gayet çarpıcı, bakalım hayırlısı gerçekten..
  • benim vizem onaylandı hem de sadece 1 günde.hiçbir danışmanlık şirketinin yardımı olmadan istenilen belgeleri hazırladık ve pazartesi ellerine ulaşan pasaportum salı günü elimdeydi.vizem 2012 haziran ayına kadar öğrenci vizesi.
  • dylan merhaba

2012 kadar hangi gerekçeyle yanlış anlamassan yani dil okulu lisans programı hangisi ve ne kadar süreli eğitim sonucu 2012 kadar verdiler merak ettim açıkcası

tebrikler.
  • IYI GUNLER SEVGILI ARKADASLAR ;
    ben canada da vancouver da english bay college isimli bir okulun 6 ay dil 6 ay internship icerikli bir programina dahil oldum.gecen hafta basvuru yaptim ve basvurum 2 nedenle reddedildi.bunlar hesabimda yeterli miktarda para olmadigi ve geri donmeyecegime dair vardilari kani.ben bayramdan sonra tekrar basvuru yapacagim simdi okuldan belgelerin gelmesini bekliyorum.ben 3 yil abd de yasadim 2 kez j1 visa 1 kez h2b vizesi ile kaldim ordayken new york konsoloslugu araciligiyla torontoya gezmeye gitmek icin visa aldim ve 4 gun kaldim.pasaportumda 2 amerikan 1 schengen 1 kanada vizesi var.sizce bildikleriniz arasindan 2.kez basvuru yapip alanlarin yuzdesi kac.ve ben akillarindaki bu intibayi nasil degisebilirim.bir de ben fax ile sor sorup 2. gorusmemin yuzyuze yapilmasi icin ankaraya gelmeyi teklif edecegim sizce tavir ne olur?

simdiden cok tesekkurler
  • @fieldgold

acaba pasaportunda olan vizeler nedeniyle biraz niyet mektubunu hafifemi aldın :) bunun dışında hiçbir sorun çıkmaz. daha önce kanada'ya giriş yapmış hatta amerikaya 2 defa gitmiş biri için RED biraz garip.

Yıllık okul masrafı + 11000$ civarında para göstermeniz sizin açınızdan iyi olur.

okuldan belgelerin gelmesini bekliyorum demişsiniz. acaba siz bu belgelerin fotokopilerini koymadan mı başvuru yaptınız...

birde fax atıp vize başvurusunun yüzyüze olmasını istemenize gerek yok bildigim kadarıyla direk belirtilen saatlerde gidip başvurunuzu yüz yüze de yapabilirisniz.

ancak bu konudada bir deişiklik olacagını sanmıyorum. Siz türkiyeye olan bağlarınızı kuvvetlendirin. para konusunuda dedigim gibi yapın. başvurudunuz süre 1 senelik. uzun bir süre. ve bu süreler genelde sorunlu oluyor...
  • holygun cok tesekkur ederim;
    evet kesinlikle haklisin ben kendime cok guvendim gereksiz yere.cunku ben new yorkdan abd vizemin bitmesine 45 hun kala kanada vizesi icin basvurmustum o zaman turistik amacla niagara selalelerini gormek icin filan.benden belgeleri aldilar bir numara verdiler numaraniz yaninca mulakata gelin dediler bende oturdum beklemeye basladim yaklasik 40 dakika filan sonra bir anonsa geldi ve dediki pasaportu hazir olan numaralari okuyorum bi baktim benim numarami da okuyor kalktim aldim vizemi ne mulakat ne bise...simdi ben niyet mektubunda bu program bitince abd deki cok unlu bir hospitality okulunda master yapacami belirtmistim.simdi tamamen degistirip donunce burda trabzonda bir otelde baslicama dair bir belge alsam acaba ilk yolladigim niyet mektubuyla karsilastirip farki anlarlar mi?yoksa uzerinde cok oynamamak daha mi iyi.bir de holygun basvurunu yuz yuze yapinca abd konsoloslugunda oldugu gibi senle mulakat yapiyomu yoksa belgeleri alip seni geri mi yolluyor?eger oyleyse gitmenin hicbir anlami yok bence...ayrica okuldan belgeleri bekliyorum derken sunu kastettim ilk vize reddimden dolayi okulun baslama tarihi sarkacak simdi ona gore yeniden programa baslama tarihi olan yeni bir belge gelecek
  • isyan 34 benim yabancı dil programı collagede.kur bitiş tarihini belirten kağıt geldi okuldan ve biz de ona göre başvurduk.
  • dylan
    teşekkür ederim yani kur bitiş tarihi derken 2012de bittiği için mi 2012 vermişler affına sığınarak genelde 6 ay ise 9 ay veriyorlar felan gibi
    hangi şehir ayrıca ne kadar süreli toplam eğitim
    paylaşmak istersen sevinirim :)
  • benim kursum 1.5 yıl toronto humber collageda.biz başvururken kurun bitiş tarihinden sonraya istemiştik aksama olursa diye yalnız benim nisan 2012de biticek kursum vizemde haziran 2012de.
  • @fieldgold:

Amerika'dayken aldıgınız Kanada vizesini unutun. Kanada'da iken amerika vizesi almak yada bunun tam tersi.. çok basit. Çünkü ben en son NYC hava alanından amerikaya giriş yaptım. Gümrük görevlisiyle bildigin muhabbet ettim. Çünkü 2 ay içinde 4. girişimdi amerikaya. Görevlinin söyledigi şu: Sen şimdi amerikaya girdin. Seni amerika kabul etmiş. Kanada nın çekinmesi gereken birşey yok dedi. Aynı sey tam tersi içinde geçerli...

Overseas bir yerden vize başvurusu yapıyorsan, işi daha çok sıkı tutuyorlar.

Zaten amerikada isen; adam diyorki : 1) parası varki burda. 2) suç işleyecek olsa bu ülke zaten kabul etmezdi. 3) bu adam burda master yapıo (misal) illaki niagara yı gördükten sonra geri dönücek...

Basıyor vizeyi geçiyor..

Ancak türkiye'de günde 10larca adamı red ediyorlar. Cünkü kanada dream diye birşey war kafalarda... Ne yalan söliyim hiçte öyle degil hani. Sogugu ayrı dert, yemekleri ayrı dert.

Benim tavsiyem sana; hiç geçmişinden bahsetme vize için geçmişini okumak isterse zaten başvuru formunda belirtmişsin okullarını çalıştıgın yerleri onlara bakarlar. Ayrıca kanada'yıda öyle ballandırmana gerek yok. İnsan kendi ülkesini mutlaka senden iyi biliyordur :) tek cümle ile işte multicultural demen yeterli...

Sen gelecekten bahsetmelisin... zaten niyet mektubunun amacıda odur. Adı üstünde NİYET (bişeyi yapmayı düşünüyorsun) gidicem okuycam falan filan. Dönücem evime çekirdek çıtlatıcam diceksin. Ayrıca kanıtlayamadıgın şeyleri koymayacaksın. Proof istenir hep. geçerli belgen yoksa afedersin tuvalete yollamıyorlar burda.
    Sen amerikada master yapıcam diyorsun. bunun belgesini ekliyormusun ? Adam/kadın okuyor bunu eee nerde belgesi diyor... çünkü digerlerinin belgesi var. eski okullar/ kayıt oldugun yer filan...

Bunun yerine türkiyeye dönecegini kanıtlayan belgeler sunarsan daha iyi olur bence.
  • @isyan34

Verilen vize sadece sizin kanada'ya girişinize yarar. Elinizde olan letter of acceptance ile size gümrükte esas kanadada kalabileceginizi belirten oturma izni verilecektir.

Pasaporttaki vize sadece ülkeye girişinizi sağlar. Ne kadar süre kalabileceginizi göçmenlik ofisindeki memur belirler. O yüzden elinizdeki vize 2030'a kadar dahi olsa bir anlam ifade etmez.

Göçmenlik memuru size hangi tarihi verirse o tarihte ülkeden çıkmanız gerekir. Tabi bu sürenin uzatılması hakkınız saklıdır.
  • @ holygun
    verdigin bilgiler ve yorumlarin icin gercekten cok tesekkurler.sen kesinlikle cok haklisin ben cok duz mantikla yaklastim bu vize gorusmesine belki de tecrubesizlik ilk kez yuz yuze olmayan bir vize gorusmesine basvurdum belki onun acemiligi ben bile kendi belgelerimi degerlendirsem red verirdim.benim tek guvendigim nokta suydu 2 abd 1 canada 1 schengen vizesi aldim ve tamaminda verilen zamanda girdim verilen zamanda hatta bazen cok daha oncesinde ulkeden ciktim.buna guvenmistim iste ama demek cok safmisim ::) simdi banka hesaplarimi 22 bin dolara cikardim.bu noktada sunu sormak istiyorum benim soyle bir korkum var simdi adam cikarda bana bu hesap icin money has recently deposited derse ne dicem diye dusunuyodum.ancak onu su sekilde curutebilirim.abd den doneli 6 hafta oldu ve ben bank of america daki hesabimda biriken parami online olarak money gram hesabimdan turkiyeye aktardim ve sonra da alip garanti bankasindaki hesabima koydum.bunu ispat icinde hep biriktirdigim hic atmadigim 12 aylik pay checklerimi hesap cuzdanimi koyacagim dosyanin icine koymaya karar verdim.nasil fikir sence ?

2. en onemli nokta ise geri donecegime dair belgeler yani nasil turkiye ye olan baglarimi cogaltabilirim,ben lisede turizm otelcilik okurken 3 yildizli bir otelde staj yapmistim ve beni cok severdi sahbi.bana gecen gun noldu kanada isi dedi bende red yedimi anlattim cok uzuldu yapabilecegim bise varsa sole deyince benim kafama dank etti.bende soledim neye ihtiyacim oldunu.o da bana otelin ; faaliyet sicil raporunu,imza sirkullerini,vergi levhasi fotokopisini verdi dediki ne gerekiyosa sponsorluk referans mektubu dondugunden sonra bizde calisiacana dair is teklifi yaz getir ben imzalim dedi basariz otelin kasesini de dedi.bana atentli kagitlardan ve otelin zarflarindan verdi kendi kartlarini da koydu icine.bunlarla ne yazilabilir en ii belgeler nasil hazirlanabilir.ben simdi onan son 6 ayin banka dokumlerini istemedim.bunu soracaim ama diyelim ki onlari veremedi bu formlar belgelerle de isin icinden cikilabilir mi...

simdiden cok tesekkurler...
  • VVVVVV
    Forumdan uzaklaştırıldı
    Fieldgold

Bu biraz da şans işi.Benim üni yeni bitmişti ayrıca kendi ülkemden başvurmuyordum,master değil dil öğrenme amaçlı müracaat ettim , hatta belgelerimde yanlışlar vardı, buna rağmen aradı ve ben yarım yamalak ingilizcemle ülkemde kendime ait evimin olduğunu söyledim (halbuki ispat yok) ki inanmıştır.Ne oldu en sonunda 3 günde vizem geldi.
    Şans faktörü görevlinin ruh hali, sana o anlık inanmak isteyip istememesi ve s. önemli olabiliyor bu vize müracaatlarında.Bu yüzden şu kadar para gösterdim şu kadar amerikada yaşadım gibi şeyler etkili olmuyor bazen.Pek takmamak lazım.Vize çıkıyorsa süper çıkmıyorsa da pek kafaya takmamak lazım.
  • merhaba;
    Ben 6 aylık kurs için başvuru yaptım, 9 aylık vize verdiler. Bankada yüksek miktarda para yoktu. 20.000 tl civarı vardı fakat hareketli bir hesaptı şirket hesabı olduğu için. Babam adına yazılmış, eğitimim sırasında tüm masraflarımı karşılayacağına dair belge ve şirket adına yazılmış, dönünce şirketin yurtdışı temaslarıyla ilgileceğimi belirten yazı ekledim dosyaya. ayrıca 2 araba ruhsatı, 1 ev, 1 arsa tapusu. Ben vereceklerinden pek umutlu değildim. Çünkü şirket hesabı hareketliydi ama hesapta 20.000 tl olunca hemen bankadan hesap dökümünü aldım. yani para bankada 1 gün kalmış oldu. Ama 9 aylık vize verdiler. Sanırım geri döneceğime inandırdım :)
  • ben karar verdim ikinci basvurumu abd den new york danyapacam.ayrica red muhrunu de yurtdisi cikis harci puluyla kapamaya karar verdim.nasil fikir ama
  • @Holygun
    çok teşekkür ederim evet vermiş olduğun bilginin doğruluğunu teyit ettim o zaman göçmenlikde bitiyor herşey :)
  • merhaba arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var eylül ayında başvuru yaptım fakat red aldım sebep ise burda devam etmekte olan okulum, biliorum aptallık ama tamamen danışman hatası oldu ve şimdi sırf bu yüzden okulumu dondurdm ve tekrar başvuru yapmak istiorm bunun için nasıl ikna edici olabilirm bilmiorm, niyetim dil okulunu okuduktan sonra orda üniye devam etmek niyet mektubumu ne şekilde yazmalıyım sizce ,bu konuda yardımlarınızı bekliorum şimdiden teşekkürler..
  • merhaba arkadaşlar öncelikle benim gibi vize bekleyen herkese başarılar ve allah sabır versin.ne kadar zor ve stresli bu süreç.
    cuma günü danışmanım aracılığıyla konsolosluga ögrenci vizesi için başvurumu yaptım ve heyecanla sonuçlanmasını bekliyorum.
    acaba tecrübelerinizi dayanarak vize sonucu ortalama ne zaman açıklanır.biliyorum konsoloslugun yogunluguna ve belgelere baglı
    ama durumumu biraz acıklarsam belki bi tahmin yapbailirsiniz ben torontoda ilac ten 7 aylık dil egitimi sonrasında toronto üniversitesinde 2 yıl okucam
    okul kabul belgelerim hersey verildi .bir inşaat şirketinde 2 yıl çalıstım askere gittim gelince 1 yıl daha sigortalı olarak çalıstım .ve şirket bana sponsor oldu bankada 77 bin.tl hesap gösterdiler ve banka hesapları sürekli aktif olan büyük bir şirket gelince tekrar aynı yerde calısacagıma dair belge de hazırladılar 2. sponsorumda babam oldu emekli maaşıyla 2 ev bir arsa bir de araba gösterdik. danısmanım bu belgelerle vize alma şansımızın çok yüksek oldugunu söyledi ama yinede korkuyorum acaba bu belgelerle sizce vize alma şansım nedir bu konuda yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
  • Son zamanlarda vize alan veya başvuru yapan kimse yokmu?
  • az önce konsolosluktan bi yazı geldi aile baglarınızı niyet mektubunda biraz daha açıklayın ve şirketin size neden sponsor oldugunu açıklayın diye bu nasıl bi gelişmedir olumlumu olumsuzmu anlamadım ama şu anda benim dosyamla ilgilendiklerini anlayabilriz ve kısa sürede sonuçlanacagınıda allah için birisi yorum yapsın artık ne yapmalıyım bu durumda.....
  • olumluya yakin diyelim, size bir nevi inanmislar ama tamda emin olamamislar teyid etmek istiyorlar, niyet mektubunuza sadik kalarak , sorduklari sorulara cevap veriniz.
  • öncelikle tesekkurler vancouver yorumun için açıklama şirketin üstlenecegi yurtdısı projelerinde görevlendirilecegimi dolayısıyla simdiki mevkimden daha daha yuksek kademede daha yuksek maasla devam edecegımı belirttim

bir de aile baglarını sormuslar bende ailemle birlikte yasadıgımı uzun suredır bir nişanlımın oldugunu ve donunce evlenecenimizi bu nedenle ailemden kopamayacagımı ve mutlaka geri dönecegimi belirttim

simdi heyecanla bekliyorum inşallah vizeyi verirler gelismeleri yazmaya devam etcem
  • ben de buraada yazılanları yakından takip ediyorum,vize başburusunda bulundum a4 zarfı eksik olduğu için evraklarımı geri göndermişler cuma tekrarda kargoya vereceğim ben de 23 şubatta başvurmuştum bakalım ne zaman sonuçlanacak ? TORONTOO vizeyi alırsan haber ver sende benimle aynı zamanda başvurmuş sayılırsın gelişmelerden haberdar edersin
  • ulas bende 18 şubatta başvurdum 22 şubatta istedikleri evrağı yolladım cevap bekliyorum büyük ihtimalle bir kaç gün içinde pasaportumu yollarlar inşallah içinde vize olur.heralde kış ayında olduğumuz için pek fazla yogunluk yok konsoloslukta .bu bekleme süreci gercekten çok stresli çünkü insanın aklına hep olumsuz şeyler geliyor inşallah vizeyi sorunsuz bi şekilde alırız gelişmelerden haber vercem istersen sende durumundan bahset ne gibi belgeler hazırladıgını falan burada okuyan arkadaslarada yardımcı olmuş oluruz eminim bu yazılanları okuyup üye olmadıkları için mail atamayan çok kişi vardır :)
  • Haklısın Torontoo, ben Queens Unı. sinde bir Accelerated MBA programına başvurdum ama öncesinde Ottawa Uni. de 3 aylık bir dil programına yazıldım.Kabul kağıdı,mali durumum,niyet mektubumu vb diğer fotoğraf falan hazırladım ve gönderdim yanlız A4 zarfı koymayı unutmuşum onu ekleyip tekrar göndericem yarın ondan sonra da netice belli olacak bakalım hayırlısı artık bende gelişme olursa burdan yazıcam..
  • Ulas heralde vize basvurusu yaparken danısmana gerek duymadın a4 zarf ne kadar sacma deilmi bir zarf için belgeleri geri yollamıslar buyuk ıhtımalle yıne basvuru parası ödeyeceksın cunku ben eksık olan evragı yollarken bir daha basvuru parası ödedım(belgelerlm konsoloslukta olmasına ragmen) bu arada kargo ile ilgili bilgisi olan varmı gelmeden once haber verıyorlar mı mesaj falan?
  • Başvuru parası neden ödedin açıkçası ben ödemedim ona ilşkin bir not falan düşmemişler bu arada evet kendim hazırladım evraklarımı
  • valla bilmiyorum danısmanım tekrar 150 cad ödemem gerektiğini söyledi ! bu konuda bilgisi olan varmı acaba önceden yaptığımız basvuru esnasında konsolosluk herhangi bir belge talep ettiğinde tekrar başvuru parası ödememiz gerekiyormu?
  • @Torontoo

sana danismanin yanlis bilgi vermis ayni sey benimde basima geldi ben para vermedim. Telefon acip 2 tane fotograf istediler,gittim verdim kargoya.Umarim geri alabilirsin parayi.
  • aslında danısmana yollamıslar evragı o da beni aradı ve bazı konularda bilgi aldı niyet mektubunu tekrar yazmak için ve tekrar basvuru parası ödeyecegini söyledi ve daha sonra hesaplaşırız dedi bende ilk defa basvuruyorum prosedürleri bilemem ki ! vizem gelirse sorun deil 150 cad bide vizeyi alamassam çok pis koyar :) aklıma 2, secenegi getirmek istemiyorum :)
  • Ben bugün itibariyle vizemi aldım en yakın zaman da kanadaya gideceğim,oraya gittikten sonra da çalışma izni almak istiyorum bakalım ne olacak,herkese bol şans
  • ulaş hayırlı ugurlu olsun senin adına sevindim keşke bende bu gün alabilseydim de kendim içinde sevinebilseydim neyse 2,basvuruda alırım inşallah olmasa amerikayı deneyeceğim bu arada pasaporta herhangi bir red mühürü basmamışlar sadece red aldığıma dair mektup yollamışlar. forumdan okuduğuma göre kimilerine red mührü basmışlar pasaporta benim pasaportta herhangi bişe yok bu ne demek ikinci başvurum için faydası olurmu bilgisi olanlar yorum yaparmısınız?
  • torontoo aynisi banada oldu 2 basvuruda da muhur basmadilar . memurun iyi niyeti dediler bana baska bir sey varsa bilemiyorum. ikinci basvuruna tabiki faydasi olur 0 bir pasaport damgali bir pasaporttan her zaman iyidir.
  • swask sen 2 defa da red mi aldın bir daha basvuracakmısın ve neden red verdiler ne gibi belgeler hazırladın biraz bilgi verirmisin?
  • evet 2 defa red aldim tekrar basvurmayi dusunuyorum ama haziran veya temmuz ayinda olacak buyuk ihtimalle , red vermelerinin nedeni geri donmeme ikna olmamislar.

benim verdigim belgeler bunlar :

-En az 6 ay geçerli pasaport
    -Ögrenci kabul belgesi
    -Dört adet vesikalik fotograf
    -Vize Basvuru Formu
    -Ek Aile Bilgi Formu
    -Ögrenim ve is Gecmisi Formu
    -Vize Ücreti
    -iyi Niyet Mektubu
    -iyi Hal Kagidi (sabika kaydi)
    -Diploma veya Ögrenci Belgesi
    -Egitim Sertifika ve Belgeleri
    -(Evli iseniz) Aile Belgeleri
    -Mali Durum Belgeleri

Öğrenciyseniz veya bir işte çalışmıyorsanız;

-Ailenizin tüm ev ve arsa tapu fotokopileri
    -Ailenize veya size ait olan tüm banka hesap cüzdanları aslı veya son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstreleri
    -Bankadan alınan son hesap bakiyesini belirten resmi yazı
    -(Varsa) Otomobil ruhsat fotokopileri
    -Kredi kartı ekstreleri
    -(Aileniz maaşlı çalışıyorsa) Çalıştıkları işyerinden kaç yıldır çalıştıklarını ve şu anki görevini açıklayan resmi yazı, son 3 aylık maaş bordroları, (SSK'lı iseler) SSK işe giriş bildirgesi
    -(Aileniz serbest çalışıyorsa) Vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Oda Sicil Kağıdı
    -(Varsa) Repo, Borsa, Tahvil hesaplarıyla ilgili hesap hareketleri ve son bakiyeleri gösteren resmi yazıların orijinalleri
    -(Evli iseniz) Eşinize ait (varsa) maaş bordrosu, (varsa) ruhsat-tapu fotokopileri

Kendi işinizi yapıyorsanız veya bir yerde çalışıyorsanız;

-Ailenize ve size ait olan tüm ev ve arsa tapu fotokopileri
    -Ailenize veya size ait olan tüm banka hesap cüzdanları aslı veya son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstreleri
    -Bankadan alınan son hesap bakiyesini belirten resmi yazı
    -(Varsa) Otomobil ruhsat fotokopileri
    -Kredi kartı eksreleri
    -(Maaşlı olarak çalışıyorsanız) Çalıştığınız işyerinden kaç yıldır çalıştığınızı ve şu anki görevinizi açıklayan resmi yazı, eğitiminiz süresince izinli olduğunuza dair yazı, bu yazıyı -imzalayan kişinin imza sirküsü, son 3 aylık maaş bordrolarınız, (SSK'lı iseniz) SSK işe giriş bildirgesi
    -(Serbest çalışıyorsanız) İşyerinizin vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Oda Sicil Kağıdı, imza sirküleriniz, (varsa) Şirket hesabınızla ilgili bankadan alınmış son bakiye durumunu belirten resmi yazı ve son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstresi
    -(Evli iseniz) Eşinize ait (varsa) maaş bordrosu, (varsa) ruhsat-tapu fotokopileri
    -(Varsa) Repo, Borsa, Tahvil hesaplarıyla ilgili hesap hareketleriniz ve son bakiyeleri gösteren resmi yazıların orijinalleri
  • merhaba arkadaşlar;
    ben vize başvurusu yapalı 9 gün oldu bi haber yok hala. benim merak ettiğim konu pasaportumuz ne şekilde hangi kargo firmasıyla elimize ulaşıyor? belirli sa.leri var mıdır? yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • Merhaba arkadaşlar ,
    Vancouver iş tecrübesi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.Ben orda PLI English for customer programına katılcam (24week+24week).Turizm otel işl.mezunuyum ve English for customer programını bu sebeple seçtim.Merak ettiğim şey şu : Neredeyse bütün stajlı programlarda iş garantisi veriyorlar ama öğrencilerin yorumlarından okuduğum kadarıyla seni sadece pazara hazırlıyorlarmış, sen cv'in ile başbaşa firma önlerinle kalıveriyormuşsun.Çalışma izni alıpta iş bulamamaktan korkuyorum.Gerçi Staj yaptım hotelcilik ve muhasebe alanlarında iş tecrübemde var ama insan bilmediği biryere gitmeye kalkışınca ister istemez korkuyor :)Bilen tecrübesi olan varsa lütfen yardımcı olsun....
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!