öncelikle herkeze selamlar,turkıye çapında unlu sayılan en azından sektorunde sıralamasında ıyı olan bır fabrıkanın bu sene olmakla beraber genel menejerliğe yukseldım,5 ncı senemı doldurmak uzereyım,isvicre,almanya(shengen)ingiltere ve 1 nisanda aldıgım amerıkan vızelerım bulunmakta,8 nisanda ise canada konsolosluguna başvurdum 2 sene once red almıstım,canada konsolugundan,şu anda dil kursu ıcın basvurdum vve halen ses seda cıkmadı garıp bır durum aradım bılgı vermedıler,canım cok sıkıldı ertı,3 aylık bır egıtım ıcın basvurdum okul benı kabul ettı yaklasık 3 hafta oldu kendı kendıme dusunuyorum acaba red alsaydım şuana kadar pasaportum gelmıstı,olumlu bır durum ısde evraklarımdan bır tanesını yanlıs hazırlamıstım ve benı arayıp duzeltmemı soyledıler bıze gun ıcınde faksla orjınalınıde kargo ıle ulastır dedıler.Bu kadar alakadar olmaları ıyı bırseymı ertı yorumuna ıhtıyac duyuyorum saygılarımla.
O kadar özele inmenize gerek yok. Başvurunuz kapsamında konuşuyorum:
Sizi arayıp, falanca evrakta düzenleme istemeleri, başvurunuzun değerlendirildiği anlamına geliyor. Belgeyi tekrar sunana kadar başvurunuz askıda olacaktır. Belgeyi sunduktan sonra başvurunuzu değerlendirmeye, bıraktıkları yerden devam edeceklerdir. Kısa süre sonrasında da başvurunuzun sonucunuzu alırsınız. Vize başvuruları 1 hafta 2 hafya içerisinde sonuçlanıyor şeklinde genel bir yanılgı var. 2 aydan fazla bekleyenleri biliyorum. Başvurunuzun değerlendirme süresi, başvuruların yoğunluğuna, başvurunuzun içeriğine ve başvurunuzu değerlendiren memurun tutumuna göre değişecektir. Bu yüzden her zaman kötü ihtimal düşünülüp, başvuru planlanılan gidiş tarihinden aylar önce yapılırsa, olası gecikmelere karşı önlem alınmış olunur. Sizin yapacağınız şey ise, istenilen belgeyi elçiliğe mümkün mertebe hızlıca sunup, başvurunuzun sonucunu beklemek.
Sevgili "dubber", eğer buralardaysan "sahra" arkadaşımıza kısa ama öz cevaplarınla yardımcı olur musun lütfen?
Ben aynı şeyleri uzun uzun yazamayacak kadar yorgun ve bitkinim artık. Şu an acilen bir nokta atıcısına ihtiyacım var.
bende öyle yapıyorum dubber bekliyorum ama bazı durumlarda heyecanlı bekleyişin insan içinde enerji yaratıgını ve bu enerji sonrası aklımıza genellıkle olumusuz duşunceler gırmesıne sebep oluyor bende bunlarda bırısıyım.erti'den tecrubelerıne dayanarak bilgi almak azda olsa rahatlamak ıstıyorum tesekkur ederım yorumun için!!kafama takılan husus benı aradılar bu evragı duzelt bıze gun ıcınde faksla bende aynısını yaptım.bir arkadaşım bana tavsıyesı bu ıyı bır durum demesı açıklaması ise gale almasalar senı aramazlar reddi basarlar ve evrakların engec bır hafta ıcınde gerı gonderırler demesı.bu arada soylemeyı unuttum ıngılızce sertifikamda var onuda evraklarım arasına koydum.bilmiyorum zor bır bekleyıs.bu arada okulun bana vermıs oldugu termınle bır bucuk ay once basvurdum zaten.saygılarımla.
selam erti ses seda yok bekleyiş süreç devam ediyor.red verip vermemelerini artık önemsemiyorum olmadı ise olmadı desinler bende amerikaya giderim eğitimimi orada alırım,herşeyin bir cözmu varsa elbetteki benimde var bu kadar bekletmeleri haksızlık diye düşünüyorum.
@sahra:
Sonuçlanmamış ya da sonucu en azından size henüz ulaşmamış bir başvuru için imdiden olumsuz düşünmenin, karamsarlığa kapılmanın bir faydası yok. Biraz daha sabır eyleyin. 2 aydan uzun bekleyenler tanıyorum. Gür saçlıydı hepsi, kadayıf oldu o saçlar bu süreçte. Ama bu onların suçu değil tabiki. Kanada Elçiliği'nin, ABD Elçilikleri gibi süre ve başvuru aşamaları konusunda standartları yok malesef.
Almaz, bu onların sorunu değil. O yüzden geç cevaplanma ihtimaline karşılık başvuruların önceden yapılmasını önerirler. Yani kimsenin başvuru evraklarının bulunduğu zarfın üzerinde, bu şahısın okulu yakın, o yüzden "urgent" diye bir işaret yok. O zarf ne zaman açılırsa, başvuru o zaman değerlendirilir. Eğer yetişemeyeceğinizi düşünüyorsanız okulla iletişime geçip kendinizi bir sonraki başlangıç tarihine aldırabilirsiniz.
@sahra: Okulu tabii ki degistirebilirsin, bu sana ve almak istedigin egitimi icerigine bagli ama buna ihtiyac duyuyor musun ki gercekten? Eger kayit olurken, kayit parasi verdiysen (ki genelde 100 dolar gibi birsey olur bu ucret), kaydini sildirsen dahi bunu geri odemeyeceklerdir. Bol sabir diliyorum...
sevgili erti beni dil kursuna gönderen çalıştığım firma bazı yabancı müşterilerimile olan diyaloglarımda bende eksiklik hisseti ki patronum kendimi geliştirmemi istedi.size okul değiştirmemdeki sorum ise patronum okulumu begenmedi daha ıyı bır okul bulmamı ıstedı bende buna istinaden soyledım.kaporaya gelince bende kendısıne soyledım onemlı degıl dedı.inşallah benim pasaportumda gelir digicolor.eger gelırse beni bilgilendirirsen çok sevinirim..hakkımızda ve butum başvuru yapan arkadaşlarında hakkında hayırlı olması temennısiyle..erti neden uzun suruyor tilt oldum verdığımız evrakların sayısı bellı bu kadar neden gecıtırıyorlar anlamıs degılım yoksa biz canada konsolosluguyuz farkımız var havasımı.biraz insanlara saygı gostermelerı lazım.hiç unutmam birgun haberlerde dubaıde duzenlenıcek bır turnuvada israilli bir bayan tenıscıye vıze vermedı dıye mahkemeye vermiş bayan,dubai konsolosluguna ıyı bır mıktar para cezası bu arada teniscinınde nerelı oldugunu istemeyerek soylemek ıstıyorum,israil vatandaşı.saygılarımla
@sahra:
Ustume vazife degil ama patronunuzun sectiginiz okulun iyi olup olmadigina nasil karar verdigini merak ettim dogrusu. Kanada'nin neresine geliyorsunuz? Alacaginiz egitimi genel ingilizce mi, mesleki ingilizce mi? Yoksa ingilizce sertifikasyon (TOEFL, Cambridge, IELTS, TOEIC vs..) egitimi mi?
@digicolor:
basvuru zarfini actigin an, en once beyaz bir kagit goreceksin. Pasaportun yerine direkt olarak o kagida bak, o kagidin ik paragrafinda basvurunun kabul olup olmadigi has been "approved" ya da "refused" diye yazar. Insallah kabul olmustur.
2 kez başvurduk red aldık (gerekçeler: maddiyat - geri dönmeye ikna edememe), programımız "Business Work & Study" ve 10 aylık... dolayısıyla biraz daha zor vize alınıyor heralde.
Program değişikliği yapıp 3. kez kısa dönem için başvurmak ne derece mantıklı yorumlarınızı bekliyorum. (bu arada işyerinden gidip geri döndüğünde çalışacaktır şeklinde belge ve iyi bir niyet mektubu ile başvurdum)
Danışmanlık firması 3. kez başvurmayın yine red alırsınız gibi kesin bir sonuç çıkardı, bizler ısrarcı olmak istiyoruz ama umut tükeniyor yavaş yavaş.
6 aylık bir kursa öğrenci vizesi için başvursak 2 redden sonra alma şansımız nedir acaba?
erti!!!
Bir Padişahın nasıl akıl yaverleri varsa,Bir fabrikatöründe akıl verenleri (yalakaları) oldğunu söylemek isterim.ortaya bir sebep atıp baska nasıl yalakalık yapacaklar ki sebep lazım bu sebeplerden biride benim okulumun eğitim derecesi çok bilenler ben duydum oranın egitim derecesi iyi değilmiş,kimisi ise sizin gibi firmaya yakışıyormu daha iyi okul bulsanız sahra için faydalı olur vb....saçmalıklar eminim ki boş muhabbetler tek sebep bence bı okulun fıyatı 3000 caD doları ise 4000 cad olan daha ıyı egıtım verıyor gıbı dusunen bır bilgisi olmayıp kafalarında abug subug seneryolarlar dolu boş insanlarımız var tabı bunları dıyende bırıncı dreceden yakınları ve arkadasları yaaa sizene dememek için zor tutuyorum kendımı.
unutmamak lazım bir fabrıka ne kadar buyuk olur ve ınsanlarıda o kadar cok olursa orda dedıkodu o kadar doner ve bu dedı kodular patronumun bana sahra o okulu degıstırelım demesı o kadar cok kafasını karıstırmışlar ki ben açıklama yapsam bıle nafile erti !!bende siz bilirsiniz demekten başka çarem yok sonuçta masraflarımı karsılıyıcak olan kendısı.
erti, her ne kadar masraflarımı karşılıyıcak olsalar bıle ben yinede kendı hesabımdakı para durumumuda gosterdım.19.000 TL.40.000$(dolar)bence sebep para gostermek degıl senın gerı donup donmen konusunda sebep aramaları.para olayı hikaye benimde anlımda yeni rakı yazıyorda bende yedim bıraksınlar bunları.
digicolor,
cok ama cok uzuldum red yemene,hakkımda ıyı dusuncelerın ıcın tesekkur ederım ama her ne olursa olsun vızeyı alsam da almasamda hepımıze uzulucem egıtım amaclarımızı kısıtlıyorlar başı boş sebepler gerı donmeyecekmışiz gbi ınslarmıza abuk subuk sebepler bulmalar,inanki uzuluyorum ama onların halıne keser döner sap döner gün gelir hesap döner bu uzulen arkadaslarımızın kım bılır bunlardan bırıde ben olucam bır gun ahı yerde kalmıyıcak elbet bır yerden cıkar.
erti....
bir soru sormak isterim size?bu arkadasşlarımızın pasaportları geldı benım bir ay oldu neden gelmedi bana bunun açıklamasını yaparak yardımcı olurmusun lutfen.!
bur arada erti yazındakı ayrıntıyı kaçırmışım aferdersin,mesleki ingilizce eğitimi alıcam vede torontoyu tercih ettim ama şuanda farklı şehirde olabilir.
başından beri takip edemedim durumunu ancak şu ara konsolosluğun yoğun olduğu malum. sabretmek zor biliyorum ancak beklemekten başka yapacak bir şey yok.