Memur Yüksek Lisans ve burs Kanada'da
  • Selamlar,
    Şu konuda bilgi almak istiyorum bir bakarsanı sevinirim.
    Diğer taraftan, Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmeliğe 13/4/ 2005 tarih ve 2005/8831 sayılı Bakanlar Kururlu Kararı ile eklenen Ek 1 inci Maddede "Şahsen özel burs, memurun şahsi girişimleri sonucunda;
    a) Yükseköğretim Kurulunca yabancı memleketlerin uygun görülen üniversite, yüksekokul, enstitü, eğitim merkezleri ve diğer öğretim kuruluşlarından veya Başbakanlıkça uygun görülen yurt dışındaki dernek, vakıf veya meslek teşekkülü niteliğindeki kuruluşlardan,
    b) Uluslararası resmi kuruluşlardan,
    bu Yönetmeliğin amacına göre temin ettiği burslardır.
    Şahsen özel burs sağlayan memurlara iki yıla kadar aylıksız izin verilebilir. Gerekirse bu süre bir katına kadar artırılabilir.
    Şahsen özel burs sağlayan memurlara, burs verilme konusuyla ilgili dalda dört yıllık yüksek öğrenim görmüş olması kaydıyla, bu Yönetmeliğin 6, 8, 10, 11, 18, 19, 21 ve 23 üncü maddesi hükümleri uygulanır." hükmü yer almaktadır.

Burda memurların eğitim nedeniyle yabancı ülkede eğitim alabilecekleri ama burslu olması gerektiği ile ilgili bilgiler var. Acaba Kanada'da böyle eğitim alabileceğimiz okul var mI? Bir ikincisi yaş şartları var mı? İşletmeden yüksek lisans ve burs ile ilgili öğrenci alan üniversiteler ve ücretlerini öğrebilir miyim?
    verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.