Herkese uzun bir süreden sonra selamlar.
Umarım herkes iyidir.
Dil eğitimimin 2.5 ayını doldurmak üzereyim ve herşey yolunda. Hatta şöyle söyliyebilirim gelmeden önce planladıgım gibi native canadalılarla takılıyorum ve diilime katkısı sonsuz.
Şu anda yavaş yavaş internship sürecine giriyorum.Öncelikle sorularım şunlar.
1-) internship dahilinde work permit imi almış alacağım fakat bu work permit sadece staj yapacağım yer için mi olacak yoksa atıyorum stajdan arta kalan vaktimde yasal olarak çalışabilirmiyim?
2-) Okuluma staj yeri ve işlemlerimi halletmesi karşılıgında ödiyeceğim para dahilinde okulun bana hadi sana staj yeri bulamadık diyebilme ihtimalleri nedir? Bildiğim kadarıyla interwiew ayarlıyorlar sonrasından emin değilim.
1- Okulun onay verirse çalışabilirsin, çünkü employer'ın okulun olarak gözükecek work permit'inin üzerinde. Okulun bu konuda problem çıkarmaz. Bunu yapan çok öğrenci var burada.
2- Bu ihtimal her zaman vardır. Düşük olsa bile... bu yüzden kendin de araştırma yapıp, okulun staj koordinatörlüğüne kendini potansiyel stajyer olarak gördüğün firmaların bilgilerini verip, koordinatörünün onlarla temasa geçmesini ve pozisyon yoklamasını sağlayabilir, onlara yardımcı olabilirsin. Eğer buna vaktin olmazsa, koordinatörle iyi bir dialoga girmeli ve staj konusunaki beklentilerini iyi yansıtmalısın ki, sana adam akıllı iş tecrübesi edinebileceğin bir işyeri bulabilsinler.
Merhaba,
Ocak 2009'da insaat muhendisligi bolumunden mezun olduktan sonra Subat 2009'da kanadaya geldim. vancouver ve edmonton'da esl kurslarini aldim. simdi toronto'da 32 haftalik internship programini yapicam. work permit icin okulla beraber formlari doldurduk. work permit sonucunu bekliyorum. kafamda bazi sorular var.
1- internship ile coop program arasindaki fark nedir?
2- turkiyeden aldigim diplomayi burda kullanmam icin ne yapmam gerekir?
Internship ile coop arasindaki fark okullarin bu terimleri nasil kullandigina gore degisiyor. Icerige baktiginizda ikisi de ayni olabiliyor. Staj yapacaksiniz yani. Siz universite mezunu sayilirsiniz burada ama insaat muhendisi diyemeyebilirsiniz kendinize. Bunun icin: http://www.peo.on.ca/ Iletisime gecip fikirlerini almanizi tavsiye ederim.
Arkadaşlar Amerika'da staj hakkında detaylı bilgi alabileceğiniz site http://www.amerikadastaj.com dur. Merak ettiğiniz her türlü sorunun cevabını rahatlıkla bulabilirsiniz :)
arkadaşlar, Vancouver da EF ile medya-sanat üzerine internship kurs alıyorum ve ocaktan mart a kadar 2012 da 8 haftalık unpaid bir staj olacak şuanlık sadece study permit im var haziran 2012 ye kadar. bir italyan restaurant da işe gireceğim dishwasher olarak ama sin numarası istiyorlar ve bu sin number ı şuanki şartlarımla nasıl alabilirim? tecrübeli olan arkadaşlardan bizzat bilgi vermelerini rica ediyorum lütfen site linki vererek yönlendirme yapmayınız çünkü ben zaten siteye baktım ama tam net bir bilgi yer almıyor ve ondan sizlerden tecrübelerinize göre bilgi almak istiyorum. Herkese teşekkürler şimdiden bilgi paylaşımı için.
sayın stjohns ; peki benim sorduğum soru çok geniş kapsamlı bir cevaptı ama siz bir açıdan cevap vermişsiniz tamam work permit olmadan çalışılmayacağını elbet biliyorum ben sizden durumumu ele alarak ne önerirsiniz ve nasıl work permit alabilirim bu konuda beni bilgilendirmenizi rica ediyorum lütfen bir daha okuyup yazdığımı ona göre aydınlatıcı cevap verirseniz memnun olurum. ayrıca sin numaramla kaçak çalışma gibi bir durum mümkünatı olmadığını sende biliyorsun ki benim şuan sin numaram zaten yok ben onu almak için ne yapmam gerek o konuda bilgi sordum. Teşekkürler