merhaba
bana quebec konusunda yardımcı olabilirmisiniz
benim adıma avukatım kanada dan göçmenlik için başvuruda bulundu
başvurum kabul edilmiş hükümet yazıyı göndermiş 3 ay içinde gelmesi bekleniyor ama
benim sorunum şu benim fransızcam orta düzeyde yani derdimi anlatabiliyorum ama ileri derecede değil ve kuzenim kanada vatandaşı bana dedi ki dil sınavına girmem gerekiyormuş ve en az 5-6 puan almam gerekiyormuş peki bu sınavı ben kazanamazsan nolur veya bu sınav nasıl bir şey kolay mı nasıl sorular soruluyor bana yardımcı olablirmisiniz
MERHABA DIGER BASLIGADA YAZMISTIM AMA BURAYADA YAZALIM ONCELIKLE BANA SUANA KADARKI YAPTIGINIZ ASAMALARI YAZARMISIN.
1-ne zaman basvuru yaptın
2-QUEBEC den ne zaman haber geldı kabul edıldıgını ne zaman ogrendın
3-benım bıldıgım gorusmeye cagırıyorlar sızı cagırmadılarmı
bizde avukat aracılıgıyla gecen hafta basvurduk henuz evrakları aldıklarına daır haber gelmedı. tahmını 6-8 ay sonra gorusmeye gıdecegımızı dusunuyoruz.
fransızca konusunda okulda 4 donem fransızca alındıgına daır transcrıp yolladık. suanda fransız kulture gıdıyoruz. sınava gırmeye gerek gormedık. mulakata cagırırlar dedıler ona gıtmek daha mantıklı geldı. cunku sınav sonucu versekte gorusmeye cagırma olasıkları yuksekmıs. QUEBEC için turkıyede bıldıgım bırtek fransız kultur merkezının yaptıgı bır sınav var. zor bır sınavmıs. gectın yada kaldın dıye bırsey yokmus maxımum 900 puanlık bır sınav dıye bılıyorum aldıgın puan senın fransızca sevıyenı gosterıyor.300-400 puan orta sevıye oluyormus.
bana mail atarsan detaylı konusabılırız.
izzetbozdag@gmail.com
daha once de yazmistim ama cevap alamadim. asagi yukari 4 senedir toronto'da yasiyorum. ingilizcem cok iyi, fransizcam ise orta duzeyde. o da turkiye'den kalma. ama denilenlerin cogunu anliyorum. tek sorunum cok iyi konusamamam. acaba toronto'da birkac ay kursa gidip fransizcami gelistirsem, sonra montreal veya quebec'te is bulabilir miyim? iyi ingilizce bilmenin buna katkisi olur mu? ayrica montreal ve toronto'yu yasam ve ekonomi anlaminda kiyaslarsak arada ne gibi farklar var? bu konuda bilgili kisilerden cevap bekliyorum. saygilar.
merhaba.subat 2010da bavuru yaptik.kasim 15te randevuya cagrildik.fransizca icin biz TEF sinavinialdik.isterseniz QTEF de alabilirsiniz ama orada quebec aksani ile sinav oluyor.bizim fransizca egitimimiz montrealden oldugu icin oradaki okuldan oplan belgeleri de koyduk.TEF cok da kolay bir sinav degil ancak sinav oncesi tef alistirma kitabini calismak buyuk avantaj getiriyor.ortad derecede fransizca da yeterli yeter ki fransizcayi ilerletme azminde oldugunuzu gosterin.saitin sorusuna cevabim evet ingilizceyi de bilmek buyuk avantaj getiriyor is bulmada.gorusmede cok fazla soru sorulmuyor en cok nicin quebecte yasamak istediginizi soruyorlkar ve de adaptasyon konusunu anlamaya calisiyorlar.herkese basarilar.
Quebec Montreal e bir turistik bir de geçen hafta dil okulundan kabul belgeli 3 aylık eğitim başvurum red edildi gereken her evrak tamam sadece ikna olmadıklarını bildiren yazıyı işaretleyip geri yollamışlar. Şu var ki Dayım 86 da oraya gidip daha sonra Quebec Montreal den vatandaşlık aldı ilk başvurumda ondan davetiye geldi , bu başvurumda ise ondan hiç söz etmeyip sadece dil amaçlı gittiğimi söyledim İng. için Montreal de dil kursu ayarladım . Biliyorum bir bit yeniği var bariz gözüküyor orada kalabilme ihtimalim olduğu fakat bu durumda bir önyargılı yaklaşımda yok mu ? Sizce ne yapmalıyım ? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Yazdığım konuyu Kanada ya gidiş konusunda deneyimli bir arkadaş ile tartışmak isterim. Dayımın eşi Quebec Göçmenlik Bürosunda çalışıyor sizce bunu gözönüne alıp bana red veriyor olabilirler mi ?