merhabalar; ben daha yeni üye oldum . eşim ve ben bir süredir kanada da yaşama ve çalışma için araştırmalar yapıyoruz.Eşim profesyonel fotografçı ben lisede çocuk gelişimi eğitimi almıştım daha sonra aöf. bitirdim. ve uzun zamandır da borsacı olarak çalışmaktaydım ama bir süredir işsizim. malum kriz.eşim derdini anlatacak kadar ingilizce biliyor ama benimkisi zayıf iki çocuğumuz var biri 13 diğeri 3 yaşında bizim çok fazla bir birikimimiz de yok . şimdi benim istediğim orada iş bulabilme olasılığımız? sadece kendi branşımızda değil ne iş olsa yaşamımızı sürdürmemizi sağlayacak.hiç fark etmez.ve hangi eyalette yaşam daha kolay bazı yorumlarda ALBERTA bazılarında MANİTOBA okudum . litfen bu konuda yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.
SELAM BE ADANADAN SEÇKİN YAŞIM 33.KANADA DA ÇALIŞMAK İÇİN NE GÖÇMENLİK FORMUNU NEDE İŞ BAŞVURUSU YAPABİLDİM TURKİYEDE.İNTERNETTEN BÖYLE BİR FRUM BULUP DOLDURAMADIM. YA İNGİLİZCE YADA FRANSIZCA BENİM YABANCI DİLBİLGİM ÇOK AZ ODA LİSE EGİTİMİNDEKİ İNGİLİZCE. BİRAZDA GREEN PLATAN CLUP HOTELDEKİ DENEYİMİMDİR.KANADA DA ÇALIŞMAK İÇİN CANADA DA İŞİMİN HAZIR OLMASI GEREKTİGİNİ BİLMEKTEYİM.BANA İŞVEREN BİR REFERANS LAZIM Kİ KANADA DA ÇALIŞABİLMEM İÇİN.TAŞARON ŞİRKET HİMAYESİ DİYE BİRŞEY BULAMADIM.AMACIM BANA UCUZA VEDE DAHA KOLAY İŞ VE İŞVEREN BULMAKTIR.BANA İŞ VE İŞVEREN OLURSA SEVE SEVE KANADA DA ÇALIŞABİLİRİM.YAPTIGIM İŞLERE GELİNCE GREEN PLATAN CLUP HOTEL MUGLA.VEDE ADANA DA YILDIZ RESTURANTTA SERVİS AŞÇI YARDIMCILIGI[YEMEKHANE]VEDE BULAŞIKÇILIK OLUP TEMİZLİK İŞLERİYLEDE UGRAŞTIM.ASKERDEDE SERVİS VEDE TEMİZLİK İŞLERİNDE GÖREV ALDIM YER ÇANKAYA ANKARA GENELKURMAYDIR.BANA REFERANS YAPACAK KANADALI İŞ VEREN ARKADAŞ YANİ İŞVEREN PATRON LAZIM.TRUZİM VEYA İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ÇALIŞABİLİRİM.İŞ VEREN NEYİ MAKBUL GÖRÜRSE SEVE SEVE ÇALIŞIRIM.BİRAZ UZUN BİR CÜMLE YAZDIM ÖZÜRDİLERİM.İŞ VERENLERİN DİKKATİNE.SEYAHAT ENGELİM YOKTUR BEKARIM.THANKS.
Şu an sizin için uygun kategoride göçmenlik alımı yapılmamaktadır. Bana sorarsanız Kanada'ya ancak iş kabulu yoluyla gidebilirsiniz. Yani eşiniz orada bir fotoğraf stüdyosu vs bir yere iş başvurusu yapacak, kabul olduktan sonra göçmenlik işlemleriniz başlayacak. Ya da bu imkanı ona oradan biri sağlayacak, bir arkadaş, akraba vs. Bunun dışında umudunuzu kırmak istemem ama imkansız görünüyor.
Seçkin,
Sizin için de aynı durum söz konusu. Belki oteldeki deneyiminizden dolayı FSW olarak başvurabilirsiniz ama ingilizce düzeyiniz ve okul durumunuz yeterli olan 67 puana ulaşmanıza engel olabilir.
İkinize de tavsiyem, Yine forum sayfalarında varolan Kanada Göçmenlik Hakkında her şey başlıklı, ekselans arkadaşımızın açmış olduğu konuyu, başından sonuna dek okumanız.
Selamlar Efemerve,
Şu anda çok üstünkörü verdiğiniz bilgilerle Kanada göçmenlik deneyimlisi arkadaşımız Kien'e katılıyorum.Tablo azıcık Kanada tarafında, azıcık sizin tarafta olumsuz gözüküyor.Kanada tarafı diyorum,çünkü Kanada'nın da ihtiyacı olan bir liste var ve onu sürekli olarak yeniliyor,ihtiyacı olan kadarını göç etmeye yönlendiriyor.Öyle ya,Amerika gibi çekiliş sonucunda ülkesine aldığı insanların bir çoğu sokaklarda evsiz olarak yaşıyor şu anda.O yüzden Kanada'nın bu anlamda insanı ilk başta sahiplenmesi veya sahip olmayacağını belirtmesi doğru ülke olduğu anlamına geliyor.
Sizin tarafta çok geçerli bir mesleğin var, lakin dil konusunda da acele edip belli bir düzeye gelmen hayrınıza olur.Hani eşinin çok üstün bir fotoğraf portfolyosu yoksa veya şu anda dünya tarafından bilinen bir stüdyonun kadrolu personeli değilse bu işin en iyi eğitimini veren bir ülkenin o bölümlerinden mezun insanları tercih edeceğini düşünüyorum.Lakin hiçbir şey belli olmaz.O yüzden sizin işinizin daha geçerli olduğuna dair farklı yabancı menşeli sitelerde okumuştum. Öyle ya , bu tür diploma sahibi olduğunuz için ve de dil bildiğiniz için orada özel çocuk bakımı bile yapsanız gün içerisinde,Kanada Amerika Avustralya gibi ülkelerde day care ücretleri oldukça iyidir.Bu sebeple sizden ricam dil konusunda kendinizi geliştirip,profesyonel bir yardım almanız.O zaman daha kolay sonuçlanacağına eminim.
hepinize çok teşekkür ederim . fikirlerinize saygı duyuyorum. ben ing. kursuna yazıldım bile geçen hafta . benim asıl amacım eşime iş bulup gelebilmek ama bende kendim için araştırıyorum. tşk.