Vancouver Film School
  • Merhabalar, Forma yeni üye oldum.. tabii bilgi almak istediğim bir konu var..

Şu anda elimdeki çizim ve iş tecrübemle Vancouver Film okuluna kabul edilmeme az kaldı. Okul internetteki referansları ile baya iyi duruyor. yalnız fiyatlandırma konusunda oldukça pahalı..

Bu okul hakkındaki düşünceniz nedir? değermi?

Kabul edildiğim konu:
    3D Animation & visual effects (1 senelik program)

Başka önerebileceğiniz bir okul varmı?

Teşekkür ederim şimdiden..
  • Meraba,

seneca da ayni program var, senelik 10 bin dolar civari. www.senecac.on.ca, ama okul torontoda.
  • Türkiye'de akademik olarak sinema eğitimi vermiş biri olarak Vancouver film School'un bu konuda en iyilerden biri olduğunu söyleyebilirim. Eğer kabul alırsan hiç düşünme derim, kaldı ki, Kanada'da bu okulun başka bir alternatifi yok. Tabii Amerika dersen New York ve Chicago'da da iyi alternatifler var.
  • 1 yıllık visual design için de 42bin dolar gibi bir şey istiyolardı ki yaşam giderleri de ekle üzerine inanılmaz pahalı bir okul bence. bu kadar fark ödediğine değer mi buna senin karar vermen gerekiyor.
    para içinde yüzüyor olsam verirdim ama 42bin verdikten sonra undergrad okurdum 4 yıl :)
  • merhaba , ben de grafik tasarıma meraklı birisiyim ve vancouver film school a gitmeyi düşünüyorum , şimdi parasını hazırladığımızı varsayarsak bizi ne gibi bir gidişat bekliyor olacak ? benim durumum şu şekilde ;

üniversite son sınıf öğrencisiyim ama bölüm uzadı , matematik öğretmenliği okuyordum , benim öğrenci görünmemin bana bir artısı olur mu kanada ya gitme konusunda ? bankada teminat olması tapular vs , yaş 27 oldu çok geç kaldık ama ümidimizi kaybetmedik , ingilizcem de herhangi birisi ile rahatça konuşacak şekilde , sadece kelime eksiğim var anlayacağınız , o da problem değil benim için , kısaca öğrenmek istediğim şu ;

eğitim amaçlı gitmek içn yeterli şartları sağlıyor muyum ?
    gittikten sonra orda kalabilmek için ne yapmam lazım , ne şartlar lazım ?

cevaplarınız için çok teşekkürler
  • f1b0n4cc1,

VFS`nin sitesinde "Programs" link`ine tıklayınca hangi alanlarda eğitim alacağını görebilirsin. Siteden anladığım kadarıyla eğer daha öncesinde bu konuyla alakalı bir eğitim almadıysan ya da çalışmadıysan, dolayısıyla bir portfolyon yoksa, buna imkan sağlayan "Foundation for Visiual Art & Design Program" programına girmen gerekiyor. Bu programın özel bir şartı yoksa da başvurmak için genel başvuru şartları altında TOEFL`dan en az 68(IBT) alman, son 5 yıllık transkriptini göndermen ve iki tane konuyla ilgili sana referans verecek kişi bulman gerekiyor. Okulun sitesini 5 dakika inceleyerek sen de bu bilgilere ulaşabilirsin. Öğrenci vizesi alabilmek ve sonrasında orada kalmak hakkında da merak ettiklerine forumu tarayarak ulaşabilirsin, bu konular defalarca enine boyuna tartışıldı.

Kolay gelsin..
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.