College için aranan Şartlar Nelerdir?
  • Merhaba arkadaşlar, gerçekten çok zor durumdayım, yardımlarınızı bekliyorum. kafam allak bullak bu aralar.
    ben Kanada'da grafik tasarım eğitimi görmek istiyorum ve bunun ilk 2,3 senesini College'da görmek istiyorum. Çünkü fiyatları Üniversitelerden daha düşük ama konuştuğum acenta bana College'lara lise mezunlarının gidemeyeceği ve gitse bile pek bi işe yaramayacağını söyledi. Genelde College'lara universiteyi bitiren ve kendini geliştirmek isteyen öğrencilerin kısa dönemli sertifika programları için geldiğini söyledi ama neden universitede okuyan biri, okulunu bitirdikten sonra College'a geçmek istesin ki. Tam tersi olması gerekmez mi?

Şuanda lise mezunuyum, sadece geçen sene bi üniversitenin hazırlık senesine gittim ve bıraktım. yaşımın 19 olduğunu belirtmek isterim. Ve ben Universite eğitimimi orada tamamlamak istediğim için uzun bi zaman orda kalıcam. Ve ilerde vatandaşlığıda düşünürüm.

Benim izlemek istediğim yol şuydu aslına bakarsanız, önce College'da 3 yıl grafik tasarım eğitimi görürüm ve daha sonrasında universiteye geçiş yapıp, 1,2 yılda orda devam edip üniversite diplomamı alırım diye düşünmüştüm. Ama acentam kafamı karıştırdı işte. Ama şöyle bişey var tabi, eğer grafik tasarım eğitiminde universite ve college'lar arasında 2,3 milyarlık fark varsa tabi ki direk universiteye başlamak daha mantıklı.
    Bu arada ben Toronto'da grafik tasarım okuyabileceğim bir College ya da Universite arıyorum. Bana tavsiye ediceğiniz okullar var mıdır? Toronto'yu istememin nedeni, orada bana yardımcı olabilecek tanıdık insanların olması.

Teşşekür ederim şimdiden arkadaşlar!
  • arkadasim sen 3 aydan beri nerde okuyacagina daha karar veremedinmi, bu kacinci yeni baslik acisin.
  • işim gücüm yok, gerekli bilgiyi alsam niye yeniden başlık açayım burada. hiçbiri için bi cevap alamadım buradan maalesef dubber. üstüne o kadar okul araştırmıştım college'lar arasında. kararımı vermiştim college için, gittim acentaya bana anlattığım gibi, bi işe yaramayacağını söyledi college'da okumanın. şimdi de universitelere araştırıyorum, hey allahım ya! herkes farklı bişey söylüyor. adam bana universiteden sonra college'a geçiliyo dedi yav.
  • ErtiErti
    Moderatör
    College'lara lise mezunlarinin gidemeyecegini soyleyen her kimse ona benim adima soyle saglamindan bir kafa gomer misin? Sucu da bana at.

Bak ben 1 sene onceki ben olsaydim, burada oturur sana tek tek private college, public college nedir, egitim sistemleri arasindaki farkliliklar nedir, bu okullara giris kosullari nelerdir yazardim. Beni bilen bilir, gecen sene burada bunlari saatlerce oturup bikmadan usanmadan yazmisligim vardir, ama artik bunlara eskisi kadar vaktim olmuyor, benim de kosullarim degisti. 1 sene once ders calisan bir tip iken, bu sene ise, bir yandan gocmen adayligimin onaylanmasini beklerken bir yandan da hafta ici isyerinde projeleri deadlinelarina yetistirmeye calisan, geceleri de kurs goren, haftasonlari kendime 1 gun ayirabildigimde sevinen biriyim.

Sen simdi Turkiye'deki acentan ile isbirligini birakiyorsun. Onlarin sana soylediklerine de itibar etmiyorsun, kafani karistiriyorlar sadece. Senin college okumaman icin bir neden yok. Lise mezunusun. College egitimi bir post secondary egitimdir. Yani lise ustu egitim. Bu da demektir ki, college okuyabilmek icin lise mezunu olmak sart. E sen de lise mezunu olarak bu sartlardan birini tutturuyorsun. Diger giris sartlarini ogrenmek icin, gideceksin okulun web sayfasindan ilgili kisma bakacaksin. Kafanda soru varsa, kendilerine mail atacaksin, soracaksin, ogreneceksin. Bu isler boyle. Tek basina bu isin altindan kalkamayacak gibi hissediyorsan (ki yasin ve de tecrubesizligin nedeniyle gayet normal), o halde madem okumak istedigin bolumu secmissin fakat okul konusunda seni bilen birilerinin yonlendirmesini istiyorsun, buyur sana kanada merkezli ve Kanada okullarindan mezun insanlarin onderliginde kurulmus "Kanadam.com". Sol ust kosede "bize ucretsiz danisin" linkine tikla ve mailini gonder. Mutlaka doneceklerdir.
  • @Erti

Çok teşekkürler Erti ama ne yazık ki, trajik bi durum var.üzülerek söyleyebilirim bunu söyleyen bi kanadam.com çalışanıydı ama bi anlaşmazlık oldu diye düşünüyorum ve belkide anlayamadı diye düşünmek istiyorum. herneyse, Sanırım yapmam gereken direk oradaki okullarla bağlantıya geçip garanti bilgileri almam ve tanıdıklar vasıtasıyla herşeyi halletmem olucak.

Sence, College'da grafik tasarım eğitimimi gördükten sonra mı universiteye geçmek doğru olur,yoksa direk universiteye başlamak mı? hem ekonomik olarak, hem de bölümün geleceği açısından?
    Çünkü ben hep college'da 3 yıl graphic design eğitmi mi tamamlarım, bi senede universiteye geçiş yapıp okurum, diplomamı alırım diye düşünmüştüm. bunu yapmak istememin sebebi ise universitelerin maliyetinin, college'lardan yüksek olması. kafamı bu karıştırdı işte. eğer fiyatlar birbirine yakınsa tabi direk universiteye gitmek doğru olur ama grafik tasarım eğitimi için genelde Toronto'nun merkezinde okullar var ve bunların bi çoğu college olması ve benim tanıdığım insanların Toronto'nun merkezine yakın yerlerde yaşaması beni college'da okumam için cezbediyor. Genelde graphic design eğitimi college'larda oluyo zaten daha sonra universtieye geçiş yaptığında bu bi takım dallara ayrılıyo ve seçim yapıyosun diye biliyorum. herneyse senide çok sıkmak istemiyorum fazla, çok teşekkürler tekrar Erti!
  • universite ve college arasinda tercih etme sansim olsaydi, senin yerinde olsam universiteye giderdim. linki verecektim burda ama neyse google'a canadian universities diye yaz, ve en usten 2. siradaki linke tikla, sana kadadaki butun universiteleri gosterecek, gir sitelerine ve bak.
  • ErtiErti
    Moderatör
    Dubber'a katiliyorum. Eger maddi gucun varsa ve not ortalamana guveniyorsan; direkt universitelerden basla. Eger, not ortalaman yetersiz ve maddi gucun de sinirli ise o zaman kolejlerin grafik tasarim bolumlerini ve bunlari 2 sene sonra hangi universitelerin hangi programlarina devam ederek bachelor's degree'ye tamamlayabilecegini arastir. Ama kolejlerden universiteye gecis yapabilmek icin not ortalamani iyi tutturmak zorundasin. Toronto'ya odaklanman mantikli. Ontario'da okul secenekleri cok daha fazla ama Kanada'nin batisindaki okullari da listene almali, sonucta sosyal yasamin ve gelecegin icin sana en uygun kosullari sunan yerdeki okullardan birinde baslamalisin. Universite ve college secimi konusunda asagidaki linkler sana yardimci olacaktir:

- http://www.schoolfinder.com/
    - http://www.educationplanner.ca/

College lise mezunlari okuyamaz, okusa da fayda etmez manali sozleri herhangi bir Kanadam.com calisanin soyleyebilmis olacagina ihtimal vermek istemiyorum. Sanirim bir tur yanlis anlasilma. Bence direkt olarak Gulcan Hanim ile temasa gec. Kolay gelsin.
  • College turkiye sartlarinda meslek yuksek okulu tarzinda okular diyebiliriz. Ama tabii ki de egitim verme tarzlari cok farklidir. Birde college den universiteye gecmek icin sadece not ortalamani yuksek tutman yeterli diye dusunuyorum. Bende boyle bir mesajin kanadam.com danismaninin atabilecegini dusunmuyorum hepsi gayet basarili ve cok yardimci oluyorlar.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.