Arkadaşlar biliyorum daha FSW sonucum gelmeden tutup yaşadığınız yerde berber sorunu yaşıyor musunuz ? dediğimde bazılarınız bana gülecek ama ...
Ben saç konusunda 25 yıldır aynı berbere gidip,hala aynı kişiye aynı saçı tarif ederek kestiyorum.Sonuçta ayda 1 kere bu keyfi öyle hemen 10 dakikalık bir külfet görmüyorum.Merak ettiğim oldu ki , Kanada'da macera başladığında kafa da papaz gibi olduğunda berber işini nasıl hallediyoruz..?
Ayrıca ücretleri konusunda da bilgi verirseniz sevinirim.Benimki tamamen şu anda boş vaktimden dolayı ileride merak edeceğim şeyleri erkenden sormak,lütfen gayri ciddi olduğumu düşünmeyin.
Chorozoglu Merhaba, bende sizinle aynı konuda titizlik yaşayan birisi olarak. Ne yazıkki geldiğinizde deneme yanılma yoluna başvuracaksınız. Allahtan ben ikincide budur diyebildim. Stjohns arkadaşımızın çözümü de gayet mantıklı ve eğer beceren birisi var ise yada çok ekstrem şekil ve saç durumu yok ise.
Babam'dan eski bir nasihat '' Oğlum, berbere gittiğinde '' Nasıl keseyim '' diyen, Terzi'ye gittiğin de '' Nasıl dikeyim'' diyen olursa ne şaçını kestir, nede elbiseni diktir. Onlardan bir cacık olmaz''
Excellans ne mutlu sana :) gittim bende stjohns gibi makina aldım. komple 3 numaraya vuracaktım. 23 sene sonra :) dogumdan bu yana saçım hiç okadar kısa olmayacaktı, ama yemedi gene yanları filan düzelttik. bide enseye arkadaşa el arttırtık.
arkadaşım 17.5 dolar tıraş :) tipi mipi 20 dolar. bi gün eve geldim favorinin göbeginde değik var resmen. :D bi kanadalı arkadaşın ensesine adını yazmışlar nerdeyse :) bi kere gittim kuşa çevirdi. bende artık dedim gari yeter
bu fiyatlar london ontario için
torontoda çin mahallesinde 7$ bile gördüm. ama kafayı komple kesip ele verebilrler diye düşünüorum.
hey gidi hey nerde izmirdeki berberim. muhabbet edersin filan. burda berberlerin hepsi bayan. tamam iyiler güzeller hoş tutuyorlar insanı ama kardeşim bari adam gibi kesin şu saçı :)
Berber dükkanına girerken sağ ayakla girin :) belki bi yararı olur...
Vallaha berberle oturup iki hockey takımının durumunu konuşamayacaksak , o berbere berber diyemem. Kaldı ki bayanın berber olduğu yerde takımlar konusunda hareretli geçen sohbet sırasında Türklerin cümle sonu nokta anlamında kullandıkları 2 kelimelik tamlamalı tümleç gel-dirgeçi de kullanılmaz,yani bence o berberden keyif alınmayacağı için evde kesme yolu bulunmalı...
haklısınız chorozoglu. ben de gelmeden önce hep o korkuları yaşıyordum. ama insan bir süre sonra muhabbet etmeyen berberlere de alışıyor. birkaç defa çin berberine gittim. adama modeli anlatmam belki 5 dakikadan fazla sürdü, saç kesimi ise 10 dakika . ama sadece $8 verdim. ayrıca toronto'da genelde ortadoğulu berberlere gidiyorum. onlar aynı bizdeki gibi muhabbet ediyor. yine de en iyisi bir türk berber bulmaktır diye düşünüyorum.
bu arada size bir soru soracağım, inşallah vizeyi aldığınız zaman hangi şehri düşünüyorsunuz?
chorozoglu:
Buyuk alisveris merkezlerindeki berberler arkadaslarin da belirttigi gibi "koyun KIRKICI" dedigimiz turden. Bes kurusa bir tIras, kabak gibi bir bas. Eski usul calisan "Barbershop"
lar sadece erkeklere mahsus ve isi bilen insanlar sac kesiyor. Mac muhabbeti yapilir, politika konusulur, musteriler aralarinda sohbet eder. Fiyatlari KIRKICI takimindan tabii daha yuksektir, 17 -18 dolar. Genelde Lubnanli berberlerin iyi oldugu soyleniyor.
Hanımın hayali toronto, benim hayalim vancouver... bu durumda senin anlayacağın üzere Toronto'ya geleceğiz :)
Son kararı her zaman evde ben veririm,
-Tamam hayatım... diyerek... :)
Ayrıca Çin'li berber dedin beni vurdun.Bir süre Hongkong'da yaşadım ve de orada berber olayının ne kötü bir anlama geldiğini iyi bilirim.Çinli berber için ne komiktir ki,herkesin kafası aynı olack,kahkül olacak.... Vallaha adamlar standart kesiyorlar önüne geleni.O yüzden sarı ırktan berber konusunda uzak dururum,en iyisi bir braun el cihazı alıp, kafayı ara sıra 3-4 numara arasında kesmek gibi..
evetttt şimdi düştünüzmü elimeeee arkadaşlar eğer vizemi çabuk alırsam sanırım herkes için hayırlı olacak çünkü ben erkek kuaförüyüm . en büyük yaranıza merhem olacağım . sadece bende eksik olan futbol takımından hockey takımına yatay geçiş yapmak gerisi kolay ve sn excellans babanız doğru söylemiş :)
slm arkadaşlar beto kardeş sana birsorum olacak sanırımberber olarak kanadaya gidiyosun bende bu ülkeye gitmeyiçok istiyorum ama iş bulmakonusunda sıkıntılarımvar sana işdavetimiyaptılar nasıl gidiyosun bilgilendiribilirmisin (barberr_84@hotmail.com)benim mailim teşekkür ederimm..