pasaport uzatmak
  • Kanadada ogrenciyim fakat turkiyede universitede kaydim duruyor universiteden dolayi askerligim tecil edildi ve tecil kagidimi aldim ,

Askerlik subesi universite ogrencilerinin tecillerini 1 sene 1 sene yapiyor yani aldigim kagityta seneye tecilli gozukuyor.Duyduguma gore askerlik tecil kagidiyla pasaportu yolladikmi istedigimiz kadar uzatabiliyormusuz pasaportu? ,ottawaya pasaportumu yolladigimda 5 senelik uzatabilirmiyim?

pasaport uzatmak icin daha once ottawaya yollayan bir arkadas yollarken nelere dikkat etmem gerektigini soylerse(zarf vs.. )sevinirim.
  • pasaportu askerlik tecil tarihinize kadar uzatabilirsiniz. dediğiniz gibi 1sene, 1 sene tecil yapıyorsa üniversiteniz/askerlik şubeniz ve örneğin bu sene temmuzda bitiyorsa teciliniz, ottawa temmuza kadar uzatabilir pasaportunuzu.
  • kkanadada kolejde okuyup askerligini tecil ettirip 5 sene pasaport alan bir arkadasim var,benimde kafam iyice karisti dogrusu
  • Öğrenci izninizin son tarihine kadar pasaport uzatabilirsiniz. Yani ögrenci izniniz 2 sene ise pasaportu 2 seneden fazla uzatmıyorlar. Tecilde aynı...

Ancak kanadada 200 lira ucuza yapacam die türkiyeden uzatmadan gelmeyin :)

verin 600 lira nızı paşa paşa uzatın... Yeni pasaportlar çıkıcak onuda göz önüne alın. Çünkü elimizdeki pasaportlar ile belli ülkelere 2013 den sonra giremicez :) Misal amerika sanırım.
    O yüzden 5 sene pasaport uzatmanın bi yararını görmüorum...
  • yeni pasaportlar çıkınca yeniden ücret alacaklarını sanmam. ne kadar kalmışsa onu aktarırlar. millet ayağa kalkar valla.
  • Yok yeni pasaport çıktıgında kanun mu denio genelgemi onu okudum.

Eski pasaportlar son kullanıma kadar geçerlidir denilmiş. Yani aktarma yenileme yapmıyorlar.

Ve yeni alınacak pasaport 10 yıllık olacakmış. Artık 1000 TL isterler o pasaport için hahha...
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.