elamlar,
Kardesim lise terk.Sade 1 yil oluku sonra birakti okulu.Bu durumda kardesim ilkkul mezunu oluyor.Simdi kendisi Kanada ya gelmek istiyor.Bana biraz zor lacakmis gibi geliyor ama yinede denemeye ararli.
Benim sormak istedigim:
1- lise mezunu birisi vize alma ihtimali ni yukseltmek icin neler yapali?Ben ona Ingilizce,bilgisayar kurslarina gidip sertifika almasini tavsiye ettim.
2-7 aylik dil okulu icin bankada ne kadar para gosterilmesi iyi olur?
3- Su an kablo fabrikasinda calisyor,kardesime fabikasindan Kanada dan dondukten sonra fabrikada calismaya devam edecegini yazan bir mektup almasini soyledim ama o boyle bir mektup alamayacagini soyledi.Acaba baska bir sirketten mektup alsa olurmu??Ama sigorta evraklarini vize basvurusu icin gonderdigi zaman, sigorta evraklarinda su an calistigi sirketin ismi,Kanada dan dondukten sonra calisacagi sirketin ismi farkli olacak.Acaba bu karisiklik vize sonucunu olumsuz olaak etkiler mi?
4-Kardesim vizeye basvurdugunda Kanada vatandasi olan enistesinin bir aydasi olurmu?Mesela enistesi masraflara yardim edecek diye bir mektup gonderse vs...
Vize almasi zor ama halasi sponsor olabilir kardesine:
Who can be sponsored
You can sponsor:
•parents
•grandparents
•brothers or sisters, nephews or nieces, granddaughters or grandsons who are orphaned, under 18 years of age and not married or in a common-law relationship
•another relative of any age or relationship but only under specific conditions (see Note below)
•accompanying relatives of the above (for example, spouse, partner and dependent children).
sadece lise mezunu olmak yeterli degil... eger yabanci dil egitimi icin geliyorsaniz sizin turkiyedeki egitim durumunuza gore yabanci dil gerektirip gerektirmedigine bakiyorlar...
yani universite okuyorsaniz okudugunuz bolumun ingilizceyle alakali bi bolum olmasi gerekiyor... yani kalkipta mermercilik falan okuduysaniz kabul orani bayabi dusuyor....