north york tarafı sakin bir yaşam için ideal. fiyatları da ucuz. forest hill, st.clair gibi bölgeler de güzel ama pahalı gelebilir. bu kararı tabii ki siz vereceksiniz ama bence kesinlikle taşınmamanız gereken iki bölge: jane and finch ve scarborough. toronto'daki arkadaşlar bu dediğimi daha iyi anlarlar.
Bir aralar Kartal'da yaşamıştım.O zamanlar Koç lisesinde öğretmen olarak gelecek bir Amerikalı öğretmen netten dostluk ayağına bana yaşadığım yerler ve İstanbul'un neresinde yaşayabileceğimi sormuştu.Ben de nezaketen ona yanıtlar vermiştim,o sırada ona yaşadığım yer olan Kartal'ın Koç lisesine yakınlığı dolasıyla sahile yakın bir yerde yaşayabileceğini söylediğimde ,kadın bir süre ses kesti,derken bana çok ağır hakaretler içeren ve başını derde sokacağım gibi saçma sapan bir saplantıyla ilgili bir mail atıp dostluğu zedelemişti.Merak etmiştim,neden böyle küfür dolu bir mesaj atmıştı diye,sonraki zaman da gidip Koç lisesinde ziyaret ettim kendini ve öğrendim ki... Bir Türk'e daha sormuş, Kartal'da yaşayacağını söylediğinde o fikri verenin kafayı yediğini,Kartal'ın tamamen it serseri yatağı olduğunu,fakir fukara semti olduğunu,oralardan başına dert gelebileceğini iletmiş ve eklemiş Nişantaşı,Etiler,Akatlar,Beşiktaş,Caddebostan dışında başka yer düşünmemesi gerektiğini yazıp,ona korku vermiş.O da benim ciddiyetsiz davrandığım gerekçesi ile kibirle bana döşenmiş.Ne yazık ki bu muhit seçimi ve sorma olayı hakikatten de göreceli geliyor bana.Bana göre Kartal hakikatten de sorunsuz bir yer, tabii ki Kartalın her alanı değil,mutlaka dediği gibi yerleri vardır ama oldukça nezih sokakları da var.Oralarda kiralar 500-1.000 lira arasında ama caddebostanda en kötü mahallesinde 1.000 liradan başlar kiralar.ben bu ayrımı yapmıştım.Ne yazık ki Amerikalının gazabına uğramıştım.
Şimdi gelelim Kanada'ya... Mahmutun 12 saat önce yazdığı semtlerin isimlerini tek tek google.com da arattım,foto olarak tabii ki sorun gözükmüyor ama tabii ki Torontoda nefes alanların daha iyi bileceği bir ayrım sanırım...
dediğinizi çok iyi anlıyorum. elbette kulaktan dolma bilgilerle bir yeri kötülemek iyi değil. ama benim bahsettiğim semtler gerçekten de tehlikeli. oralarda yaşamanız gerekmez, arada sırada tv'ye bakarsanız bile anlarsınız dediğimi. zaten o semtlerden geçmek bile insana korku veriyor, özellikle eve geç saatte dönüyorsanız (en azından benim adıma). o yüzden north york örneğini verdim. north york'ta kiralar scarborough'dan fazla pahalı değil, ama yaşam kalitesi olarak bence daha iyi. tabii herkesin kendi görüşü. insan oturacağı semti iyi araştırmalı.
Scarborough kocaman bir sehir ve insanlarin aklinda Scarborough kotudur diye bir fikir olusmus ama yani kocaman bir sehrin heryerini bir almak bana cok mantikli gelmiyor ki benim de ev adresim Scarborugh diye geciyor ama su ana kadar ben bir tehlike goremedim 1.5 yildir burdayim. Bu durumda Kartal benzetmesi cok uygun dusuyor. Zaten bahsettigimiz yer Kanada ve suc orani o kadar dusuk ki...Hani Turkiye'den bahsetmiyoruz kelle koltukda gezmek gibi degil burada...Turkiye'den gelen biri hele hele Istanbul'dan gelen birinin onca seyden sonra burda nerede otursa cok guvenli hissedecegine ben eminim en azindan ben boyle hissediyorum.
haklısın grace78 ama iyinin de kötüsü var diyelim :) scarborough'nun tabii ki her yeri kötü değil ama orada yaşayan arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre çok fena yerleri de varmış maalesef. biraz da neresinde yaşadığına bağlı aslında.
ama toronto'ya geldiğimden beri şunu farkettim: ne kadar çok çinli olursa suç oranı okadar düşüyor. bu adamların sayısı çok fazla olmasına rağmen genelde zararsız insanlar.
evet istanbul'dan gelen birisi için kanada'nın neresi olursa olsun çok güvenlidir mutlaka. en azından gece sokağa çıktığım zaman önümü kesen olmuyor (sigara isteyenler dışında). elinde yeteri kadar paran olsa nerede yaşamak isterdin derseniz, kesinlikle forest hill derim. orada insan gerçekten toronto'da yaşadığını hissediyor. sanırım bu kozmopolitliğe hala alışamadım.
bu arada; markham, thornhill, richmond hill gibi bölgelere ne diyorsunuz?
Bu arada Kanada'da nereye yerlessek daha guvendeyiz diye dusunen gocmen adaylar icin isine yarayabilir dusuncesiyle size Kanada'nin eyalet eyalte suc dagilimini gosteren istatistik tabloyu gonderiyorum.
Ne mutlu ki son 2 yilda Ontario suc orani en dusuk olan eyalet olmayi devam ettiriyor!:)
Markham. thornhill ve richmond hill'de bulundum ziyarte amacli. Bildigim kadariyla evler pahali ve hos sakin muhitler ama bana sanki arabasiz biryere kimildamak zormus gibi geliyor oralarda.
Arkadaşlar Ben Nisan nın ilk haftası 1 yıllık dileğitimi için TORONTO ya gidiyorum bu formu yaklaşık 1 yıldır yakından takip ediyorum
bu forumda tartışılan konu üzerinde fikir beyan etmek istiyorum ben daha önce Kanadada hiç bulunmadım bunu ilkönce belirteyim
Ben Kanadanın ; En kalabalik alışveriş merkezlerinde ansızın bombaların patladığı, Küçük çocukların işkence ve çirkin muamelelere maruz bırakıldığı, hergün tecavüzve Kapkaç olaylarının manşet manşet basıldığı , Karakola şikayet için giden sade Vatandaşın birdüzüne dayak yediği yada psikopat bir polis tarafından öldürüldüğü, güvenlik sisteminin sıfır olduğu güzelim cennet vatanımızından daha güvenli olduğunu düşünüyorum ve idda ediyorum
bence farki anlamak icin en guzel ornek su olur...Toronto'da hicbir alisveris merkezinin kapisinda Turkiye'de oldugu gibi cantanizi kontrol eden, degil guvenlik gorevlisi hicbir allahin kulu yok. Yani bomba patlatmak isteyen elini kolunu sallaya sallaya iceri girebilir!:)
Merhaba, tüm yorumlarınıza katılarak...Yalnızca değerlendirme yada yargılama yaparken şunuda göz önüne almanızı tavsiye derim. Türkiye 780.000 km2 (Toprak yani yaşam alanı 769.600 km2) nüfus 75.000.000 yani kısaca her bir kilometre kare alanda yaklaşık 100 kişi yaşıyor...Kanada'ya gelirsek :):) 9.984.670 km2 (Toprak yani yaşam alanı 9.093.507 km2) nüfus 33.504.700 (1 Ocak 2009) (Gerçek Kanada'lı vatandaş sayısı yaklaşık olarak yani non-immigrant 25.000.000) yani her bir kilometre kare alanda yaklaşık 5 kişi yaşamakta...Şimdi bir yerde 100 bir yerde 5 kişi, kalkıp nasıl bir güvenli güvensiz yargılamasını iki ülkenin şartlarına göre yapabiliriz?? yada Totonto - Istanbul karşılaştırması yapalım Toronto - 5.113.149 kişi - 7.125 km2...Kilometrekare başına 717 kişi yaşamakta Istanbul - 12.600.000 kişi - 5.712 km2...Kilometrekare başına 2.205 kişi yaşamakta
Daha da anlaşılır bir şekilde düşünürsek Kanada'da her bir metrekarede 0,000005 kişi :) Türkiye'de ise her bir metrekarede 0,0001 kişi.. Toronto'da her bir metrekarede 0,000717 kişi; Istanbul'da her bir metrekarede 0,002205 kişi yaşamakta.. Sonuç ; değerlendirme size kalmış.... Bazı olaylara günlük anlık değil bazende kim neye ne şartlara sahiple bakıp değerlendirmek ve diğer güncellikleri bunlara ekleyerek bir düşünce bir somutluk yakalamak daha mantıklı ve doğru olanıdır diye düşünüyorum.
Syn Excellans yorumunuz için çok teşekkürler istatiksel bir açıklama mesela farzedelim türkiye şuan
75.000.000 deilde 35.000.000 olsa acaba değişen neolurdu ? bence sistem olmadıktan sonra
10.000.000 da olsa hiçbirşey değişmez
Trustworthy Merhaba, bakın eğer bu 35.000.000 kendi gelişimiyle 35.000.000'a ulaşmış ve şuan bu rakamda olsaydı Yani Kanada yapılanması gibi sıfırdan yapılanan bir ülke gibi. Merak etmeyiniz değişen değişmiş çok şey olurdu. Yani o bıktığımız usandığımız sistemde ona göre yoğrulurdu. Ama artık yapacak birşey yok, yada en azından yakın 15-20 sene içinde...
Varsayımınız sadece bulunan hal ve durum dolayısı ile geçerli, sizde çok iyi biliyorsunuzki varlıklar ve tüketenler oranı yarı yarıya inen bir ivmede değişim olamaması olmaması imkansızdır. Sadece çok basit bir örnek vereyim ; Universite imtihanı diye birşey kalmazdı ve lise sonrası isteyen istediği bölümde okumak için kayıt yaptırırdı. Tıpkı 1940 - 1960'larda oldugu gibi.......