Giriş Yapılmadı (Giriş)

Bize ücretsiz danışın

Uvic
Uvic
Uvic

Kategoriler

Merhaba!
Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Eğer hesabınız varsa, lütfen giriş yapın.
Eğer üye değilseniz, buraya tıklayarak yeni hesap açabilirsiniz.
  1.  
    Merhaba Arkadaşlar, 1.5 yıldır kanada windsor şehrinde yaşıyorum. Ve geldiğim günden bu yana iş bulmakta zorlandığımı belirtmek istiyorum. ileri derecede ingilizce bilmememe rağmen herşeyi anlıyorum ama pratik eksikliğinden hızlı ve akıcı şekilde cevap veremiyorum. İngilizce testini geçen gün yaptırdım level 3 çıktı.

Sizlerden ricam, bana göre bir iş var mı acaba. inanın 1,5 yıldan bu yana hiç mi iş bulamaz bir insan. Temizlikçilik olsun, çöpçülük olsun cam silme, bulaşıkcılık vs vs. Bu hususta yardımızı bekliyorum. Teşekkür eder saygılar sunarım.
    • CommentAuthorHolygun
    • CommentTime15 02 2010

Kanada'nın windsor şehri suanda çöküşteki şehirlerden biridir.

Ekonomik krizden sonra otomotiv fabrikalarnın kapanmasından dolayı. şehir hayalet şehre döndü.

Sehirde yaşayanların %60 70 civari detroitte çalışıp akşam evlerine dönmektedirler. Bu yüzden sehirde yemek sektörü dışında pek bir iş yok bildigim kadarıyla.

İnşallah bir iş bulursunuz kısa bir sürede. Ancak tavsiyem Windsordan başka bir yere taşınmanızdır. Çünkü şehri gezdigimde gördümki hayat yok sehirde.

Ki üniversitede olmasa, detroitle sınırları olmasa şehir çoktan bitmişti.
  2.  
    teşekkür ederim dostum, karımın işi dolayısıyla burada yaşıyoruz kendisi üniv. çalışmakta işi gayet iyi ama, iş bana gelince maalesef yoklukları oynuyoruz. evet burası iyice çöktü gibi. yani artık kanadanın neresinde iş bulsam gideceğim diyor, gurbet içinde gurbet çekeyim moduna vurdum kendimi. bilmiyorum yani şansızlığın dik alasını yaşıyorum.
    • CommentAuthorberk
    • CommentTime22 02 2010

Bulundugunuz yerde veya yakin civarda dil egitimi veren belli merkezler vardir. Bunlar genellikle refugee, immigrant vb. statude olanlara, belli basit bir sinavin ardindan kurslar verirler. Sadece konusma uzerinde kurs alabilirsiniz ucretsiz sekilde..

Bircok insanin cok iyi bir ingilizceye sahip olmadan calistigi gercegini kabul edersek pekala is bulabilirsiniz ama yasadiginiz bolge yanlis bir secim olabilir. Aksamlari benzin istasyonu veya pizza dagitimi yapabilir, yanisira gonullu calismaya basvuru da yapabilirsiniz. Gonullu calistiginiz zaman bir sure sonra yaptiginiz iste kendinizi kanitlarsaniz, onlar sizi ise alabiliyor veya is bulmaniza yardimci olabiliyorlar. Bunlar genellikle basit islerdir, hastane temizligi vb.. ama dilinizi gelistirmede size buyuk olcude yardimi dokunur.

Daha kozmopolit sehirleri tercih ederseniz (ornegin Hamilton vb.), sanayi bolgelerindeki depolarda veya yiyecek zinciri dukkanlarda daha kolay is bulabilirsiniz.
    • CommentAuthorginger
    • CommentTime22 02 2010

Merhaba; burada yazılanları okuduktan sonra yazacaklarım gerçekten komik olacak biliyorum ama başka çarem kalmadı artık. Ben yaklaşık bir ay önce Toronto'ya geldim. Bir dil okulunda kaydım var ve hala devam etmekteyim. Pek fazla masrafım yok ev kiram ve metropass dışında ama o bile ailemin belini büküyor. Beni buraya yollayan danışman şirket çalışabileceğimi söyledi. İyi bir işe girmek için yeterli ingilizcem yok. Söylenenlerin hepsini anlıyorum genelde bir kaç bilmediğim kelime olsa dahi. Konuşmaya gelince durum anlamadaki kadar iç açıcı değil. Ama bir aydır iş bulamıyorum. Belirli kriterler içerisinde her türlü işi yapmaya razıyım. Yeter ki kira gibi ulaşım gibi temel ihtiyaçlarımı karşılayabileyim. İş bulmak için neler yapabilirim bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Bir de çalışmak için izne gerek varmış. Benim work permitim yok study permitim var sadece. Başvurmaya kalksam yapabilir miyim? Böyle bir hakkım var mı? Ne kadar süreden sonra başvurabiliyorum. Şimdiden teşekkür ederim...
    • CommentAuthordubber
    • CommentTime22 02 2010

Hic cekinmeden sahibi yabanci olan pizza restaurantlarina git , ve onlara sor eger isciye ihtiyaclari varmi yokmu diye, onlarin cogunda undertable olarak calisabilirsin.
    • CommentAuthorberk
    • CommentTime22 02 2010 düzenlendi

Car wash'larda(araba yikama yerleri), pizza'da, consturaction( bahce duzenlemesi, temizligi, badana boya, kirma, dokme , moloz atma vb.) calismayi deneyebilirsiniz. Ontario bolgesinde cash isler fazladir. Cok fazla Ingilizce'ye de gerek yoktur. Ama izinsiz calismak sonunda (work permit'siz calismak) uzucu sonuclar da dogurabilir.

Bu yuzden, buna yonelmeden once, okulunuza basvurup calisma izni icin bilgi alin. Kisitli bir surecte olsa(saat bakimindan) calisma izni verirler.
Yorumunu gönder
    Kullanıcı adı Şifre
  • Yorumu biçimlendir