U of Toronto, McGill, UBC, Queen's ve Waterloo ya başvurdum. UBC den kabul aldım. Diğerlerindense bekliyorum. Sizce mühendislik için bu okullardan hangisini seçmeliyim?
UoT, McGill yada UBC den birini secmeni tavsiye ederim.
Undergrad icin okudugun okulun ismi cok onemlidir bu yuzden bunlardan biri dedim. Ucude cok iyi okullar ve herzaman dunyanin en iyi 40 universitesi arasindadirlar. Eger ucundende kabul alirsan, kabul sartlarina gore birini sec. Eger sartlar da hemen hemen ayni ise Universitenin oldugu sehirlere gore karar ver.
Toronto buranin en buyuk sehri, Muhendislik icin iyi bir sehir. Tek kotu tarafi havasi. Vancouver dunyanin en guzel sehirlerinden biri, havasi cok guzel,kotu tarafi ise muhendisler icin pek is imkaninin olmamasi. McGill hakkinda bilgim yok.
UBC den undergrad mezunu arakdaşım pek iyi bir eğitim vermediklerini söyledi. Akademik olarak iyi gözüken bir üniversite ancak eğitimini bu şekilde değerlendirdi...
Bence hangi sartlarda kabul aldigina gore degisir. Eger iki okulun sartlari ayni ise dedigim gibi sehre gore vermen daha uygundur. Ikisi arasinda egitim farki herzaman tartisilir ama ikiside cok ama cok iyi okullardir ve Kuzey Amerika da heryerde adlari cok iyi bilinir. Undergrad icinde daha cok onemli olan budur.
Üniversite eğitimin boyunca, co-op (maaşlı staj dönemleri) termlerinden faydalanıp, alanınla ilgili iş tecrübesi yaşarsan iş bulma şansın artar, aksi takdirde arar durursun.
Bunu dememin sebebi şu: SFU, UBC mezunu iş arayan "yabancı öğrencilerin" ortak yönleri, üniversite eğitimleri boyunca alanlarında co-op yapmamış olmaları... İşverenler dil becerisinin yanında, iş tecrübese de son derece önem vermekteler.
Bu bakıma mantıklı; seni 0'dan alıp training masrafına girmek yerine, pişmiş olarak almak daha az masrafsız ve daha karlı.
Inanin forumlarin cogunu ilgiyle okumaktayim. cok tesekkurler bu site icin lakin, lutfen bu soruma cevap verin cunku cok ama cok onemli! Aklim cok karisti.
Notcanada.com ve canadaimmigrants.com da ingilizce yorumlar okudum, videolar izledim, makaleleler okudum ve kafam allak bullak oldu. Immigrantlik icin, orda yabancilara karsi hukumetin gelistirdigi sistem icin cok carpici yorumlar var. kanada hukumetinin iceri alana kadar 'reklami'yla iceri aldiktan sonra 'sistemi' geregi muamelesiyle cok farkli oldugunu, memleketinizdeki diplomalarin hic bir ise yaramadigini, siz orda diploma alsaniz bile once kendi vatandaslari icin calistiklarini, pek onemsemediklerini, issizligin yuksek oldugunu vs soyluyolar. yani tam bir anti-canada kampanyasi var. luften bu konu hakkinda bir bilginiz varsa aydinlatin beni tskr ederim!
Canım arkadaşım, her ülkenin kötü yanları var. Sanıyormusunuz ki Türkiye hakkında böle siteler yok. Bi kere her ülkenin travel sitelerinde özet olarak vermişler her şeyi.
Aç misal kanada hükümetinin türkiye ye seyahet edeceklere nasihatlarını oku. Diceksinki way anasını gitme deseler daha iyi.
O yüzden üzümün çöpü armutun sapı dersen. Türkiyede oturup düşünürkene gidip gitmiyim diye. Yaş olur 50 60 ondan sorada naptım ben yaw dersin. Gelirsin bi denersin burda beğenirsen kalırsın beğenmezsen çıkar geri gelirsin ülkene. Kimse türkiyedende atmıyacagına göre seni. Senin için iyi bir hatıra olarak kalır kanada.
Sitelerde okuduklarınız dan immigrant lar işte çöpçü oluo doktor taksici oluo. Bunlar bu insanlar tarafından seçilmiş şeyler. Kimse onlara gel benim ülkemde taksici ol demiyor.
Bu insanlar ülkelerinden kaçıp en azından benim çocugum adam gibi bir ülkede büyüsün diyerekten geliyorlar. Kendileri cereme çekiyorlar ama soraki kuşaklar mutlu mesut yaşıyor.
Yani öle siteleri okuyupta buralara gelip gelmeyecegini karar vermek biraz zordur.
Ha benim fikrimi düşünüyorsan. Eğitim almak istiyorsan, Türkiyedeki pekçok üniversteiden daha iyi eğitimi veriyorlar. Hemde ingilizce ögreniyorsun. Hemde yeni şeyler görüyorsun. Ufkun genişiliyor. Sırf bu nedenlerle ben olsam gelirdim kanada'ya.
Şimdi kendime söylüyorum. Keşke Undergrad egitimimi burda alsaymışım diye. Neyse...
Parantez içindekiler beklenen minimum skorlardır. U of Toronto 100(writing 22), McGill 90(writing, reading, listening, speaking hepsi en az 21), UBC 90(hepsi en az 21), Queen's 88(writing 24, speaking 22, reading 22, listening 20) ve Waterloo 100(writing 26, speaking 26) istiyor toefl için.
@ yemenja
Evet toefl puanları yüksek baya. Ben şahsen 105 aldım ama okuduğun liseye göre bazı okullar toefl istemeyebilir. Örneğin U of Toronto ve UBC eğer 4 yıl boyunca ingilizce eğitim veren bir okulda okuduysan toefl istemiyorlar. Mesela benden istemediler.
ben doktora ıcın dusunuordum.. lıseyı tr de okudum .lısans ve master da turkıyeden.. mecbur toefl lasm.. sıkıcam dişimi artık ..sıkılacak diş kalmayacak olsada:(:((::(
cok tesekkur ederim, eksik olma cok sevindim. ben onbes aydir tr deyim. 7 yila yakin Amerikadaydim, NY. guya temelli donduk ama duygusal yanlisa dusup dondum ve pismanim..
simdi yeni deal lar pesindeyim, kanada da bir yillik bir tourism hotel and resort graduate certificate pro var, bizzat yetkilisiyle gorustum ist.da onlarin demesine gore zaten ilk alti aydan sonra kanada hukumeti part time, okul sonrasiysa full time calisma izni ve yine onun demesine gore 19 ay sonu permanent residence card aliyorumus amerikaya ordan yesil kardla gecis oluyo ama calisma imkanlariyla ilgili kafam karisik.
okulun ikinci semester da haftada iki gun endustri placement olarak falanca yerlerde 'staj' gibi egitim vermesi cok cazip geldi bana. is bulma acisindan cekici degilmi sence de??
tekrardan tesekkur ediyorum, inan siteye daha yeniyim
Ben de bu sene UBC'de mühendislik okuyacağım. Burs almama rağmen, eğitim ücreti çok pahalı. Toronto gibi iklimi iyi olmayan bir şehirde okumak istemedim.
Fasacrifice'nın yorumu biraz canımı sıktı. Türkiye'de de bir okulu tam bursla kazandım. UBC akademik açıdan iyi bir üniversite değilse hiç Kanada'ya gitmeyeyim.
Eğitim ücretini biraz hafifletmek için uyanık davranmak önemli. Üniversitede işe olanağı var mı bilmiyorum.
Co-op'dan haberim var. Okurken bu fırsatı kesinlikle değerlendireceğim. Peki yazın Türkiye'de Kanadalı bir şirkette staj yapmam iş tecrübesi olarak CV'im de iyi gözükür mü?
İlla Kanada'da mı staj yapmam lazım okurken?
Açıkçası siteyi yeni buldum. Kanada'da beni nelerin beklediğine dair en ufak bir fikrim bile yok.
Kanada'da yaşam, üniversite ve iş endüstrisinin talepleri gibi tavsiyeleri en iyi bu forumdan alacağımı düşünüyorum.
Mahdevian eğer UBC'ye gidiyorsan e-mailini yazarsan gitmeden konuşabiliriz.