kingston queen's universitesinde visiting research student olarak kabul edildim ve su anda kingston'dayin. kanadaya giris yaparken pasaportuma 10 agustos tarihi yazildi. bu tarihe kadar bir sorun olmaz diye dusunuyorum. ben turkiye'den gelirken 9 ayligina calistigim unuversiteden izin aldim. yani kasima kadar. agustostan sonra vize uzatmam gerekiyor. vize uzatma isini nasil yapabilecegim hakkinda ayrintili bilgi verebilirseniz sevinirim. muracat islemlerini son gunlere birakmak istemiyorum. ilginize simdiden tesekkur ediyorum...
malesef amerika vizem yok. oyle bir sansim yok, bu vize uzatma isinde bizim tukriye konsoloslugunun bir fonksiyonu varmi? kanada daki herkes bu islemleri yaptirmak zorundami? birde study permit olayi var o nekar suruyor. gerek olup olmadigi konusunda kararsizim ama... bilgi verirseniz sevinirim...
su anda kayitli ogrenciyim, ogrenci kartimida aldim, student activiti fee bile odedim. bana kabul yazisi gonderirlerken visiting research student olarak belirttiler. acaba study permit almama gerek yok muki? ne dersiniz?
Ben dediklerinizden birşey anlamıyorum ki size dogru hatasız cevap verebileyim...
1. Şuan Kingstondasınız. Üniversiteye Kayıt oldunuz. Visitor Research olarak....
2. Elinizde bir study permit olması gerektigine inanmaktayım. Çünkü misal ben üniversiteye girdigimde ilk önce bana git study permitini dosyana işlet dediler.
3. Elinizdeki study permit agustos a kadarsa elinize alacagınız okuldan ögrenci belgesi ile study permit uzatmanız gerekicektir.
En önemli sorum şudur. Visiting Research Student durumunuz KAÇ AY sürecektir. 6 aydan kısa ise STUDY PERMIT alamazsınız. ( Yani verileni görmedim )
Bana bi durumunuzu açıkca anlatırsanız anlarım bende ona göre cevap yazarım.
Benim anladıgım:
Türkiyede bir üniversitede araştırma görevlisi iken 1 dönemlik üniversitenizden kanadaya davet ile gelmişsiniz. Bu durumda size study permit uygulanmaz.
Agustostan sonra eylül ve ekim ayları var. Eylülde yeni dönemin türkiyede başlayacagı düşünülerek size böyle bir tarih belirlenmiş olabilir.
visiting olarak geldiysen student permit e ihtiyacın yok (visitingsen 6 aydan kısa olduğunu varsayıyorum daha uzunsa zaten artık visitin b--u çıkmış demektir :P). geçen sene bir arkadaş bir dönemliğine visiting student olarak gelirken turist vizesiyle gelmiş.
Holygun mehaba oncelikle ilgilendigin icin tesekkur ediyorum. anlattiklarindan yanlis anlamadigin gorunuyor. tekrar ozetlemek gerekirse. tukiyede arastirma gorevlisi olarak calisiyorum. kingstonda queens universitesinde arastirma yapmak uzere istekte bulundum, olumlu cevap aldim bana gonderilen kabul belgesinde 2010 ocak ile 2010 aralik aylari arasinda visiting reseacrh student olarak kabul edildiniz yaziyor. bende cesitli nedenlerden dolayi subat 11 de kanadaya giris yaptim. kanadaya giris yaparken goncem burosunda (toronta hava alani) 10 agurtos olarak pasaportuma tarih yazildi. neyse bende turkiyeden gelirken calistigim universitden 9 ay izin alabildim. yani 11 kasimda geri doneme gerekli. universiteye gonderdikleri kabul yazisini gostererek kayit islemlerini tamamladim. agustostan sonra 3 ay daha kalmak istiyorum. simdi study permit icin okul herhangi birsey istemedi. ben gereklimi, neden gerekli, almak zormu bunlari merak ediyorum umarim daha anlasilir omustur. kadanaya temperory resident visa ile girdim.
yukarida olanlari okudum ama biraz kafam karisti biraz degil sanirim baya karisti, benimde buna benzer bir sorum olacakti... soru kirliligi yaratmak istemedim ama bu okuduklarimdan pek birsey anlamadim :))
o yuzden sormak durumunda kaliyorum kusura bakmayin :))
ben basit bir dil kursu ogrencisiyim, bu cuma gunu kursum bitiyor ama hem vizem hemde study permitim ise 30 martta bitiyor. toefl da istedigim skoru elde edemedigim icin iki ay daha okulu uzattim ucretini odedim... onumuzdeki pazartesi de immigration office gidecegim, cunku ilk geldigimde study permitimi veren bayan bir ay onceden immigration office'e git uzatmak istersen demisti.. gerekli belgeler(okul ucretlerini odedigime dair olanlar disinda) nelerdir acaba?? birde bole bir durumu deneyim eden varsa? nasil bir durum, ortam yani gerginlik yaratmaya gerek var mi:) ne tarz seler soruyolar cok soruyolar mi??
bu arada Excellans'in verdigi linke de baktim... orada turist olarak gelenlerin nasil uzatacagina dair bilgiler vardi, o yuzden tekrar sorma geregi duydum.. tekrar sagolun :))
Sıfırdan başlamaktan kastım. İlk vize alırken nasıl başvurduysanız o şekilde başvurucaksınız demek istedim.
Siz halen immigration office e gitmediniz mi? Bakın Kanada'da benim başıma bu tür şeyler gelmedi ama burda kurallar gayet katı uygulanıyor. Araya sıkıştırırım olur yapan görmedim. O yüzden 2 saat az uyuyun gidin görüşün. Size ne diyeceklersede hemen başvurunuzu yapın. Çünkü bir uzatım dediginiz şey bile nerden baksanız 1 ay süre alıyor. bu yüzden zaten 30 gün evelden başvurunda size zamanında yetiştirelim diye o süreler konuluyor.
Gidin yarın ilk iş ofis ile konuşun. Zaten permiti ve derdinizi anlattıktan sonra size olur olmaz. diyip yol göstericekler.
Kafanızdaki bu derdi atmadan dersinizede yogunlaşamazsınız. Gidip sorun kurdunuzu dökün bitsin gitsin. Evraklarınızıda en fazla 2 günde toplarsınız. Sıkmayın canınızı ama, eğer dediginiz gibi 1 ay içinde başvurmanız gerekiyorsa. Cuma yada pazartesi en geç işlemi yapmanız lazım.
Arkadaşlar benimde bir sorum olucak vizeyle ilgli cevaplarsanız sevinirim. cic web sitesini araştırdım ama istedğim bilgiye ulaşamadım. Ben gecen sene 23 mayısta torontoya geldim. vizem ve study permitim şubat 2010 tarihine kadardı. Study permiti zamanında başvurdum ve uzattım. Ama vizem hala yok. Kubaya gitmeyi düşünüyorum ama kanadaya geri giriş yapamayacağım için tekrar vizeye başvurmak istiyorum. sorum şu kanada içindeyken multiple vizeye başvurabilirmiyim? Cevap evetse ne yapma gerekiyor. Teşekkürler
cevap evet, butun evraklarini hazirlayip buffalo'ya gonderiyosun, tabi vize ucretini yatirmayi unutma... excellans'tan bu konuda bilgi almistim ama detaylar su an yanimda yok, aksam evden yazabilirim.