Diğer tartışma konularına,Kanada'daki eğitim şart ve koşullarıyla ilgili sorularımı ve merak ettiklerimi yazdım.Fakat konuyla ilgili bilgisi olan kimse bunları cevaplamadı.Umarım bu yeni başlattığım konu altına bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini esirgemezler...
Ben 2009'da Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldum.Amacım bu eğitimimi zenginleştirmek ve pekiştirmek.Bilirsinizki Türkiye'de en iyi dediğimiz kurslar bile İngilizce konusunda zayıf kalıyorlar,birsürü para harcıyorsunuz üstüne üstlük.Ayrıca sertikasyon ve staj konusunda da pek başarılı olduğumuz söylenemez.Son zamanlarda Kanada'daki eğitimlerle ilgili birçok şey duydum ve okudum ancak hepsi yarım yamalak.Benim dil eğitimi başta olmak üzere sonrasında master programlarına katılma gibi düşüncelerim var ve gidene kadar ne kadar bilgi toplayabilirsem benim için o kadar kolay olacak herşey...sormak istediğim bir kaç soru var ve bu konularda bilgisi olan arkadaşların yardımını beklemekteyim,şimdiden teşekkürler.
1-Kanada'da dil eğitimine katılmak için belirli bir seviyede olmak gerekir mi,gerekiyorsa hangi seviyede olmak yeterli olacaktır?
2-Vize,kalacak yer vs. gibi problem çıkarabilecek unsurlar nelerdir?
3-Sertifikasyon programlarına ve/veya master programlarına katılma şartları nelerdir? Türkiye'deki üniversitelerden alınan diplomanın geçerliliği var mıdır? Varsa not ortalaması veya diploma notu kaç olmalıdır?
4-Tüm bu programların(dil,sertifika/master programları) maliyeti tahmini ne kadar olacaktır?
5-Bu programları gerçekleştirirken aynı zamanda staj veya çalışma imkanları var mıdır?
6-Alınan vizenin süresi en fazla ne kadar olacaktır ve vizeyi uzatma şansı var mıdır?
1) Seviye sarti yok, 0'dan da baslayabilirsin.
2) Vize alabilmek icin konsoloslugu, kanada'daki egitimin sonlandiktan sonra ulkene donecegine ikna etmelisin. Maddi birikimin de oradaki egitim ve yasam masraflarini karsilayacak kadar olmali. Bunlari saglarsan problem olmaz Kalacak yer konusunda sorun yasamazsin, ister aile yaninda kal, ister baska insanlarla ayni evi paylas. tercih senin.
3) Bunu master ya da sertifika programlarina katilmayi dusundugun okullarin, koordinatorleriyle mailleserek ya da internet sayflarindan ogreneceksin. Cunku okullarin kayit kosullari degisiklik gosterebilir.
4) Bunu da programin (master ya da sertifika) fiyatini ogrendiktikten sonra ay basina ortalama 1000 dolar yasam masrafi dusunerek hesap edeceksin.
5) Var
6) Ogrenci vizesi alabilmek icin en 6 aylik bir programa katilmalisin, daha az sureli programlar icin sana ziyaretci vizesi vereceklerdir. Ogrenci vizesini de kanada'da okuyacagin. programin suresine gore verirler. Ogrenci Vizesini uzatma sansin var.
Verdiğin bu aydınlatıcı bilgiler için öncelikle teşekkür ederim Erti.Soruları biraz daha açarsak eğer;senin önereceğin,sertifika veya master programları için,mümkünse mutlaka oraya git dediğin bi okul var mı? ya da öncelikle dil konusunu hallet sonrasını zaten kendiliğinden seçebilecek bilgiye ister istemez erişirsin mi dersin? yoksa master yapmak istediğin bölüme göre önereceğin okullar farklılık gösterir mi? bi de Kanada'yla ilgili vize işlemlerine göz attım ve ''konsolosluğa mutlaka ülkene geri döneceğin teminatını vermelisin'' gibi muğlak bi ifade var,en azından ben öyle algıladım,burda belirtilmek istenen ülkende döneceğin bi okulun veya bi işin olmalı denmek isteniyor.Eğer öyleyse bunlara sahip değilim,en azından şuanda,ancak Kanada'da okuduğum sürece beni idare edebilecek bi hesabım var.Ayrıca bilirsin yabancı ülkelere öğrenci yollayan birsürü ''akademik danışmanlık'' adı altında merkezler var,bunlara ne kadar güvenebilirim,gerçekten yardımcı olabilirler mi,yoksa çoğu para tuzağı mı?