geçinmek ve kanada
  • Merhabalar
    ben istanbul da hukuk fakültesi son
    sınıf ogrencisiyim. bu Temmuz ayında dil kursu için Kanada ya
    gelmek istiyorum. Birkaç sorum vardı arkadaşlar umarım cevaplarsınız. ben biraz
    araştırdım ve fiyatının uygun olmasininda etkisiyle Toronto daki
    hansa language Center i sectim. Bu kursun haftalık 15 saat olan 6
    aylık süreli programı 2520 CAD. Sanırım gayet uygun. Ailemin bu is
    için bana ayırdığı para 8000 TL civarı. Kalacak yer konusunda
    problemim yok çünkü kuzenlerim orada ve yanlarında kalicam. Kabaca
    yaptıgım hesaba göre 2500 dolar kurs 1500 dolar uçak bileti ile
    4000 dolar yapıyor. Yani benim orda mecburen çalısmam lazım.
    Araştırdığım kadarı ile çalışmak yasal değil ancak ne kadar
    riskli olduğunu bilmiyorum. Kacak çalışırsam yakalanma oranım
    çok mu yüksek? Orda kuzenlerle konuştuğumda bana iş konusunda bir problem olmayacağını söylediler. Siz ne önerirsiniz bu imkanlarım doğrultusunda
    gelmem ne kadar doğru olur? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • taipan,

sana önerim eğer ingilizceyi iyi bilmiyorsan ve burda başlayacaksan iyi bir kursa gitmen olacak hansa giden tanıdıklarım var genelde bu kursu vizeyi uzatmak için kullanıyorlar bu ulkede yasamak için..eğer kanadaya gelme amacın bıkac yıl yada burda ıkamat etmekse bu kurs yeterlı olacaktır, kursla işin bıtınce doneceksen bu konuda daha secici olmanı tavsiye ederim...

çalısma konusuna gelince yakalanma olasılıgın yok gıbı bır sey işinde hazırmıs bence hıc dusunme gel derim burda 2 aydan fazladır yasıorum ve hala iş bulamadım tanıdıkların olması cok onemlı...

bu ulke ucuz olayına gelince bana da gelmeden once dediler ucuz diye ama neye gore kıme gore...enflasyon yok tmm hıcbırseyın fıyatı bızım ulkemızdekı gıbı bugun farklı yarın farklı değil ama burda sakız bıle 2$ aylık en az 600$ gozden cıkar buda az gezeceksın dikkatlı harcayacaksın demek..tabii bide hangi sehire geleceğin de onemli yazmamaıssın ben torontodan bahsedıyorum..bol sans..
  • yazmıssın ya toronto ama ben gormemısım pardon...
  • bskb merhaba kardeş canadaya hangi programla gittin work and study mi yoksa 6aylık dil eğitimi ile mi ? Aile yanında mı kalıyorsun yoksa ayrı eve mi çıktın aylık kira ne kadar ödüyorsun iş bulamadım demişsin gerçekten iş bulmak zor olsa gerek ozaman ordaki 2 aylık izlenimlerini bizimle paylaşırsan seviniriz bende vancouver a work and study programıyla katılmayı düşünüyorum ya neler önerebilirsin bana şimdiden vereceğin bilgiler için tşk...
  • ben buraya 9 aylık dil eğitimi ile geldim 9 aylığı seçtım cunku burda kalmaya devam etmek istiyorum eger daha kısa bı zaman dilimini secersen 6 aylık gibi diğer egitim programına yazılmak için tekradan kanada dısında bır ulkeden study permit için basvuru yapman gerekiyor...aile yanında kalıyorum aylık 660 dolar oduyorum ama bu benım kursumun bana ayralığı ew ben kendım bulmadım 2 ogun yemek var ama cok kotu yemek ımkansız ve zoon 1 fiyatı bu diğer bolgeler daha uygun oluyor ama uzak oluyor...kiraya gelince ev baktığım ve arkadaslarım kaldığı ıcın soleyebilrim kı okuluna yada işine uzaklıgına gore secersın evini bu da fiyatları değiştirir kaldığın kişi sayısına ve oda sayısına gore değişir 1200 den cok ucuk fiyatlara kadar var evler ama doğalgaz, elektrik, su, ınternet dahil değil...vancouver hakkında bı bılgım yok ben torontoda yasıyorum...iş bulamadım doğru ama bu ımkansız anlamına gelmıyor zaten sen work and study ile geliomussun senın ıcın bır problem yok...

sehir için de secimini dikkatli yap derim...toronto için ıstanbul...vancouver için ankara diyorlar burda...
  • bende torontoda yasiyorum... kaba bi hesap yaparsak ev kirasi icin ortalama 400-500$ veriyorsun... iletisimde olmak icin cep telefonu sart... aylik 40-60$ arasi.... ulasimi saglaman icin metropass gerekiyor... aylik 121$...yani ortalama 600-700$ arasinda sabit bir giderin var... eger sigara icmiyorsan ve butun yemeklerini disarda yiyecegini dusunursen burada ortalama 1 ogun yemek 10$... gunde 2 ogunden ayda 600$ eder... hadi 200-300$ da kendin icin harcasan yaklasik olarak ayda 1500$la burada gecinebilirsin.... karar senin...
  • crazy mrb...bende toronyoya gelmeyi düşünüyorum work and study programı ile. orda en çok hangi sektörler ön plana çıkıyor.hangi alandsa iş fırsatları daha fazla...bu konuda biraz bilgi verebilirsen çok sevinirim...teşekkürler
  • ayda 1500 baya'da çokmuş iyiki UofT ye girmemişiz :) allah korumuş :)
  • bskb merhaba tekrar kardeş bursada yaşıyorum o yüzden farketmez ankara gibiysede olur sakın olsunda mütevazi bir yaşam sürelim yeter :) work and study ile gelirsin senin için iş sorunu sorun değil demişsin kardeş ama 6 ay dan sonraki 6 ay stajda para kazanmaya başlıcaz az da olsa ama benim için 2.ay çok önemli cünkü ilk ay iş bulamazsam 2.ay sokakta bile kalma ihtimalim var haddi durumdan itibaren onun için diyorum ki ne iş olursa olsun ama iş bulayım en azından kalacak yer ücretini ödemek açısından şimdilik aklıma gelenler bunlar geldikçe sorarım yine cvplar için tşk. tekrar
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.