Ben şuan lise 4 öğrencisiyim ygs eski adıyla öss sınavına hazırlanıyorum.. Dil bölümünde okuyorum pre intermediate seviyesinde ingilizce görüyorum.. Kanada da okumak için burdaki sınav barajını geçmek yeterli olur mu ?? Birde bilindiği üzere Türkiye'de makina mühendisliği okumak için eşit ağırlık bölümünden girmek gerekiyo sınava oraya gidince bu sorun olur cevaplarınızı bekliyorumm ...
Türkiyede makine mühendisliğine EA dan girilmiyor, arkadaş kafasından sallamış. Burdaki sınavın kanadaya başvurularda hiç bir etkisi yok. İstersen birinci ol, kimse gel seni bizim üniversiteye alalım demez. Şu an ki ikinci basamak LYS-Dil sınavından alacağın bir puanında Kanada daki üniversiteler için hiçbir anlamı yok. Ayrıca dil bölümünde okuyupta mühendisliğe giden hiç kimseyi görmedim. Lise 4 te okuyup, pre intermediate seviyesinde ingilizce bilen kimseyi Kanadada okutmazlar diye düşünüyorum. Önce bir dil okuluna gidip ingilizce seviyeni yükseltmen gerekiyor. Ondan sonra ortalamana uygun bir okul araştırıp bulman ve başvurman gerekiyor. Mesaj attığın tarih 4 Mart arkadaşım. Bu tarihte application süreleri çoktan bitmiş olur, hatta admission offer ları gelmeye başlar. Sen baya geç kalmışsın. Kanadada okumayı düşünüyorsan bu yaz bir dil okuluna kayıt ol, sonra okul araştır ve winter term için başvur. Ayrıca şunu herkese belirteyim: Forumdan takip ettiğim kadarıyla insanlar Kanada da okumayı çantada keklik sanıyor. Burada üniversiteye bile giremeyenler orada en güzel yerde okuyucaklarını sanıyor. O kadar kolaymı bu arkadaşlar. Yoldan geçen kanadaya gitse nolurdu kanadanın hali