Su an postgraduate basvurulari yapiyorum. Yalniz kararsiz kaldim. Hangi programi secersem mezun olunca is bulma sansim daha cok olur? Fransizcamda var ( cok iyi olmasada). su programlardan hangileri bana daha cok is kapisi acar?? 1- human resources management 2- international businnes managemet 3- project management 4- strategic relationship marketing 5- Hotel management
Bu arada torontoda yasiyorum ve PR kartim var yani calisma izni problemim yok. Yardimci olursaniz cok sevinirim...
Kardelen Merhaba, verdiğin listeye göre kısaca yardımcı olayım, yine Toronto ve civarı (Ontario) olarak mezuniyetini düşünürsek;
2- International Business Management ( Özellikle eğitiminin son 3 ayı dahil iş başvurularına dahil olabilirsin + Fransızcanla daha da şansın olacaktır)
3- Project Management ( Burada önemli olan hangi alan- IT, Business, Commercial vs vs.)
1- Human Resources Management (3.sırada veriyorum çünkü ne yazıkki bu branşta senin mezuniyetinle beraber hiç Kanada içi deneyimin olmamış olacak buda diğerlerinden nazaran deneyim konusunda çok önemli ve gerekli bir dal olduğu için )
5- Hotel Management ( Eğer Toronto harici bölgeler yani Montreal, Qubec, Vancouver vs düşünürsen olabilecek pozisyondur. Burada da önüne deneyim engeli çıkacaktır, fakat hani tabiri caiz ise alttan başlayıp 1-2 yılda iyi yerlere gelmen mümkün olan bir alan )
4- Strategic Relationship Marketing ( Bunu zaten IBM eğitimi içinde alacaksın, Yani Business management' sana bu alanda da eğitim vermiş olacak, bunun için ayrıca bir eğitim yerine aldığın IBM üstüne kendine ufak zamanlı ek sertifikalarla süsleyebilirsin böyle bir kariyer daha seçilebilir olacaktır senin için. International Business Management education + certifications gibi)
Bunlara ek olarak tabiki hepsi için karşına ne yazıkki Kanada içi deneyim konusu çıkacaktır, fakat bunuda sahibi olduğun iki yabancı dil (Ingilizce + Fransızca ) + Türkçe (Native) ve tabiki Post Graduate ortalaman ile aşabilme durumun ve şansın olacaktır. Ayrıca yukarıda son seçenekte verdiğim gibi 3-4-6-8 haftalık fazla masrafları olmayan sertifikalardan da toplayarak öne çıkarabilirsin kendini.
Verdiniz cevap icin cok tesekkur ederim. Yalniz bu kisa sureli sertifika programlarini nerden alabilirim? Simdiden alsam cok iyi olur.. Hem vaktim var... Kanada tecrubesi ne yazikki surekli sorun oluyor ama co-op yapinca biraz daha sansli oluyoruz diye dusunuyorum.. bakalim sans...