Giriş Yapılmadı (Giriş)

Bize ücretsiz danışın

Uvic
Uvic
Uvic

Kategoriler

Merhaba!
Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Eğer hesabınız varsa, lütfen giriş yapın.
Eğer üye değilseniz, buraya tıklayarak yeni hesap açabilirsiniz.
    • CommentAuthormeliksah
    • CommentTime8 03 2010

Merhaba,

Bir kaç gün önce Canada'da ki bir otelin müdüründen bir mail aldım.Mail genel itibari ile bir iş teklifi üzerineydi.Benden adım soyadım,milliyetim pasaport numaram,tercih ettiğim iş alanı ve maaş beklentim gibi bir kac soru vardı.Bunları cevaplamam dahilinde başvuru formunu yollayacagını yazmıştı.Beni nerden ve nasıl bulduklarını bilmediğim için biraz tereddüt ettim açıkçası ve beni nerden nasıl bulduklarını sordugumda cevap olarak başvuru formu yollandı.Internette araştırdıgımda gelen mailin herkese yollanan spam maili olmadıgını ayrıca böyle bir iş yerinin oldugunu da ögrendim.Ve bilgilerimi yolladım.En son durum ise bana göçmenlik ile ilgili bir belge yolladılar (anladıgım kadarıyla göçmenlik,zira formda; bu formun cıktısını alıp Ottowa'da ki göçmenlik bürosuna yollamam gerektiği yazıyordu) ben bu konuda yorumlarınızı almak istiyorum.Sizce ne şekilde devam etmeliyim?Ayrıca formda imza bölümü var.Ben bu belgenin çıktısını alıp imzalayıp scan edip bahsi geçen mail adresine yolladıktan sonra sonuç olarak kötü emeller içinde kullanılabileceğini düşünüyorum.Daha önce başına böyle birşey gelen varsa yada bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?
    • CommentAuthorakita
    • CommentTime8 03 2010

Sn. meliksah,

Sizin daha önce bu tür iş başvurunuz olmuşmuydu ? Ya da herhangi bir portala v.s Kanada ile alakalı iş başvursu v.s yollamışmıydınız ?
    Eğer bunlar yokken size teklif gelmişse benim şahsi görüşüm bu bir dolandırılma girişimidir.
    İnsanlar Kanada göçmenliği için Kanada içerisinden resmi iş teklifi alabilmek için çok uğraşıyorlar.
    Benim tavsiyem size teklifte bulunan Oteli iyice araştırın ve direkt otele bir mail atın.
    Hiç kimse ile de özel kimlik bildilerinizi paylaşmayınız.

Saygılar
    • CommentAuthormeliksah
    • CommentTime8 03 2010

Açıkçası tam olarak hatırlamıyorum böyle biryere başvuru yaptıgımı fakat kardeşim yabancı bir iş sitesinden bir başvuru yaptığını ama hangisi oldugunu hatırlamadıgını söylüyor.İş biraz da ilerledi açıkçası mail olarak bana bi başvuru formu anlamında application form yolladılar.Formda genel olarak benle ilgili bilgiler yer alıyor.Formu doldurup canada göçmenlik bürosunun mail adresine yollamamı istiyorlar.Mail adresinin uzantısı da yahoo.ca olarak geçiyor.Göçmenlik bürosunun belirli bi mail adresi varmıdır teyit edebileceğim ?
    • CommentAuthorakita
    • CommentTime8 03 2010

Sanırım yahoo.ca olması olası değil.
    http://www.cic.gc.ca/english/index.asp
    bu linkten kontrol edin isterseniz.
    • CommentAuthorkanada451
    • CommentTime8 03 2010 düzenlendi

Meliksah
    Merhaba, sayın Akita'nında bahsetmeye çalıştığı gibi aman!! sakın !! %100 Fake - Hiçbirşey doldurmayın, hiçbirşey imzalayıp yollamayın. Ha merak ediyorsanız gerçekmi diye yinede aklınızda şüphe umut var ise otel adını alın verin bana ben size gerçek otel iletişim bilgilerini vereyim. Onlarla direkt telefon ile görüşün...Hiçbir otel yada kuruluş Yahoo.ca mail uzantısı kullanmaz!! Hiçbir Kanada göçmenlik bürosuda e-mail ile application almaz!!
    • CommentAuthormeliksah
    • CommentTime8 03 2010

Otelin herşeyi belli açıkçası ve internette de sitesi var.İlk mailde işin açıkçası mailin herkese yollanan bir spam maili oldugunu düşündüm,araştırdıgımda böyle bi mailin herkese yollanmadıgını yani en azından böyle şeyler forum sitelerinde bahsedilir.Biraz daha üstüne düştüğümde bi sitede böyle bi iş olayının oldugunu gördüm ama yine de güvenmedim.Excellans aynen dedigin gibi yahoo.ca uzantılı mail kullanması garip geldi zira bu adamların bir web sitesi var ve kendi domainlerinin uzantısını kullanmaları en mantıklısıdır.Oteli de aradım,maili atan genel müdürün gerçekten olup olmadıgını ögrenmek icin fakat ingilizcem konuşma pratiğim olmadıgı icin pek iyi sayılmaz ancak okudugumu anlarım yada az cok yazabilirim grammer hatasına ragmen.Oteli aradım ve adamın adını verip görüsmek istedigimi söyledim ve kız bagladı telefonu çaldı çaldı açan yok. ( bu arada otelin numarasını internette ki web adreslerinden aldım) Telefonu kapayıp tekrar aradım bahsi geçen şahısla görüsemedigimi tekrar görüsmek istedigimi söyledim.Telefonda ki bayan yarım agızla anladıgım kadarıyla kişinin dışarda oldugunu söyledi.Velhasıl olay ; tereddütlerimden dolayı eksi tarafa(-) çektikçe bi yandan da artı tarafına çekiyor arada elektriklenmeye maruz kalan ben oluyorum:)
    • CommentAuthorkanada451
    • CommentTime8 03 2010

Meliksah
    Merhaba, ben size gereken uyarımı yaptım. Gerisi size kalmış...
    • CommentAuthorHolygun
    • CommentTime8 03 2010

Excellans peki bu yapılan nedir :) İstediklerini yaparsak ne gibi sorunlar çıkıyor. Yani bu adamalrın karları nedir bu olaydan?
    • CommentAuthorkanada451
    • CommentTime8 03 2010

Holygun
    Merhaba:) peki hemen detaylandırayım... E-maillerine cevap verirsiniz, istedikleri bilgileri yalandan isterler! doldurursunuz. Sonra size yolladıkları başvuru formunu da doldurursunuz. Yollarsınız bir teşekkür ve alındı e-maili gelir. 1 En fazla 2 gün içinde başvurunuzun onaylandığını ve şu şu hesaba şu kadar fee yatırmanız gerektiği bilgisi gelir:)) Hayırlı uğurlu olsun...
    • CommentAuthorakita
    • CommentTime8 03 2010

:):) kısa ve net kazanç.
    aman dikkat.
    • CommentAuthorCrazy
    • CommentTime8 03 2010

@excellans

ayrica pasaport ve kisiye ait butun bilgiler istendigi icin kisi adina bir kredi karti cikarttirilip onun uzerinden yuksek fiyatlarda kredi karti borcu odettirilebilir....

bunun disinda bircok illegal sitelerin uyeliklerinde yada illegal islerin kullaniminda kullanilabilecek tarzda islemlerde yapilabilir...

@meliksah

otel bilgileri dogru olabilir.. ancak sunu sakin unutma otel mail adresi bile olsa o mail adresi hacklenip yada o mail serveri uzerinden kendilerine yeni hesaplar olusturulup sana ulasilabilir.. en dogru bilgiyi oraya telefon acarak eldeedebilirsin...

eger boyle bi durum yoksa ve gelen mailin fake oldugunu anlarsan bunu hem otel sahiplerine hemde polis yetkililerine bildirrerek senin bilgilerini isteyen kisiler hakkinda sorusturma baslatabilirsin....
    • CommentAuthorkanada451
    • CommentTime8 03 2010

Crazy
    Merhaba, evet aynen doğru ben konuyu uzatmak istemedim yoksa yapabilecekleri sınırsız şekilde senaryolara sahip. Burada arkadaşlarımızın mutlaka şuna dikkat etmeleri gerekmektedir. Bilsinlerki hiçbir çalışma izni ve vizesi bu şekilde gerçekleşmez. Mesela Kanada için ise HRSDC onayı zorunludur, Ingiltere için İşverenin yine Ingiltere içişleri bakanlığından adınıza düzenlenmiş çalıştırılmaya öngörülmüş personel belgesi alınması gereklidir. Vesaire vesaire vesaire..

Ve zaten sizin hatırlamadığınız yada acaba ben başvuru yapmışmıyıdım gibi arada kalıyorsanız. Lütfen gelen e-mailleri değil bahsi geçen isimler ve şirketler üzerinden takip yoluna gidin. Sizinde belirttiğiniz gibi olası bir şüpheniz var ise tek çözüm Telefon - bazı durumlarda dikkat edin telefonların kodu- hangi ülke size gelen e-mail şirket hangi ülke vesaire vesaire.
    • CommentAuthorHolygun
    • CommentTime8 03 2010

Oh Yea :) Cool !
    • CommentAuthormeliksah
    • CommentTime8 03 2010

Excellans uyarıların için çok teşekkür ederim yazdıklarınızda kesinlikle haklısınız.Artık şüphe kalmadı kafamda,işin içine bulaşmadan geri çekilmek en saglıklısı olacaktır.İleride benzer şeyler başkalarına da olursa umarım buradan bilgi alarak kötü durumlara düşmezler.Çok teşekkür ediyorum..
Yorumunu gönder
    Kullanıcı adı Şifre
  • Yorumu biçimlendir