Eşim Bankacı ve Dili Yok
  • Merhaba,

Kanada'da Ottawa'da iş aramaya başladım, 1-2 ay içerisinde iş bulacağımı umuyorum. Oraya yerleştikten sonra, eşimi de yanıma almayı planlıyorum. Eşim bankacı ve ingilizce veya fransızcası yok. Öncelikle ben geldikten sonra ona bir dil okulunda öğrencilik daha sonra 7-8 içinde bir iş bulmayı ümit ediyorum. Türkiye'de bir bankada Müdür yardımcısı posizyonunda.

Ben iş bulduktan sonra, Sponsor firmam benim göçmenliğimi başlatır mı? Eşim ücretsiz dil okullarından faydalanabilir mi? Bir de kariyerine, gerekli sertifikaları aldıktan sonra, bankacılığa Kanada'da devam ederse ne kadar ücret alabilir?

Yardımlarınız ve bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkür ediyorum...

Hoşcakalın,
  • Is buldugunuzu varsayarsak yaziyorum;

Sponsor firmaniz gocmenlik isleminizi baslatir. Basvuruya ailenizi de eklemeyi unutmayin.
    Gelisten sonra, otomatikman kendi basvuru hakkinizda vardir. Ama HR'lar(firmanin insan kaynaklari) daha kolay hallederler bu isi..

Esinizin dilinin olmamasina uzulmeyin. Bircok, devlet destekli new comers ESL kurslarindan ucretsiz faydalanabilir. Bunlar kapsamli dil okulu degildir.(konaklama vb. imkanlari yoktur.) Bu surec icerisinde esiniz gonullu calisabilir, pratik acisindan.

Bu okullar, esinizi sifirdan alip yaklasik 6/ 7. seviyeye(basic level) ulastirirlar, gerek yazma, gerek konusma anlaminda.. Hepsinin donem sonunda verdigi belge, Kanada kolejlerinde gecerlidir.

Daha kapsamli bir okul veya kolej isterseniz, ucretini kendiniz odemek durumundasiniz.

Esiniz, buraya gelmeden once elindeki belgeleri ve mumkunse calistigi bankadan yonetici pozisyonda olduguna dair bir belgeyi alip, Ingilizce'ye cevirtsin.

Gerekli sertifikalari aldiktan sonra, ona verilecek pozisyon, baslangicta ust duzey bir pozisyon olmayacaktir Turkiye'deki gibi.. Fakat bankaci oldugundan kendini isiyle gosterip, kademe atlayabilir. Banka prosedurleri islem bakimindan Turkiye-Kanada arasinda cok cok fazla bir degiskenlik gostermez.

Banka memurlari cok yuksek ucret almazlar Kanada'da. Hos Turkiye'dekiler ne kadar aliyor onu bilmiyorum da.. Tas catlasa 2000,2500 veya biraz ustu skala yakalar.
  • Berk Bey,

Teşekkürler.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.