Kanada'da üniversite için yardım
  • ben şuan üniversite öğrencisiyim ve gelecek kaygılarım var yurtdışında öğrenimime devam etmek istiyorum ama çok araştırma yapmama rağmen uygun sonuçlar elde edemedim.istediğim öncelikli yer canada.nasıl giderim naparım vize nasıl alırım ayrıntılı bilgiye ihtiyacım var.aileme maddi olarak yük olmadan kredi alarak okumam gerekli bu birinci koşulum.ve dil sorunum var toefl a soktuklarında gecmem mucize..orda ilk sene dilimi geliştirip okumam mümkün mü bu ikinci sorunum.son olarak da oraya gidersem üniversitede kaldığım yerden devam etmek istemiyorum bölümümden memnun değilim ama türkiye şartlarında malum herkes istediği yerde okumuyor ne yazık ki...orda farklı bir bölüm okumam mümkün mü bu da son sorum..beni kısa sürede aydınlatırsanız çok sevinirim!şimdiden teşekkür ederim.....
  • ErincErinc
    Yönetici
    Funda hanim merhaba, Kanada'da universite ve dil egitiminde burs veya kredi almaniz mumkun degildir. Eger Kanada'da egitimini karsilayacak maddi destege sahip degilseniz, size tavsiyem Turkiye'de okudugunuz bolumu basariyla tamamlamaniz ve Kanada'da master dusunmeniz. Bol sans diliyorum.
  • arkadaşın durumu da aynı benim duruma benziyor.Hem maddiyat konusu hemde bölüm değiştirme başka bölüm tercihi konusu aynı dertlerden bende muzdaribim :)
  • e ben ne yapmak durumunda kalıyorum:)loto mu oynamalıyım?:)) lanet okumak tarzım değil ama sanırım bu durumda okumam gerekecek...kredi alabileceğim konusunda bir takım bilgiler edinmiştimm.bunlar hakkında bilginiz var mı peki?
  • merhaba, bende kanada daki bir universitede lisans egitimime devam etmek istiyorum. jeodezi ve fotogrametri mühendisliği okuyorum. 2 sınıf ogrencisiyim. yine kendi bransımla ilgili veya devamı niteliginde bir yer tercihim olacaktır. bir sitede arastırdıgıma gore kanada da benim bransıma dair bolumler Geodesy and Geomatics Engineering , Geomatics Engineering veya Surveying Engineering diye geciyor. ve ilk isimle Alberta, British Columbia, New Brunswick te bolumler buldum. bunların bir kısmı full-time bir kısmı da part-time okumalı ve fiyatlarıda gercekten uygun. acıkcası bu paralarla 1 sene 2 sene okunabiliyorsa biz turkiyede devlet universitelerinde bile cok daha yuksek meblaglara okuyoruz diyebilirim. devam etmek gerekirse okuma bicimlerinin de 2 turu var. bunlar undergraduate ve graduate diye ayrılıyor. anlamlarından cıkardıgım kadarıyla benim icin uygun olan undergraduate mis. uzun lafın kısası, kanadada kendi bransımda veya bagıntılı bir dalda lisans egitimime devam etmek istiyorum. her turlu oneriye acıgım. yanıtınızı bekliyorum hosçakalın.
  • Engrose Kanadada universiteler yabanci ogrenciler icin yillik 10000-15000 dolar arasinda degisiyor. Part-time programlar icin ise vize alamazsin.
  • slm arkadaslar bir sorum olacak. kanadada okuyorum, su an universitemin izniyle athabasca universitesinden iki tane matematik dersi alacam.universitem burdan alacagim dersleri kabul ediyor, ve transkripime koyacak okul bitince athabascadan transfer dersleri olarak.athabasca universitesi uzaktan egitim yapiyor.
    yok uzaktan egitimle yapan kurumlardan alinan diplomalara denklik vermedigini biliyorum ama benim durumum biraz farkli ilerde yok sorun yaratirmi bu iki ders ?sonucta su an okudugum okuldan mezun olacam ve okulum yok tarafindan taniniyor.
  • Sen kendi universitenin diplomasini alacagin icin sorun olmaz dubber. Hangi universitede okuyosun? Memnun musun? Anlatsana biraz.
  • ben university of prince edward islanda okuyorum.vallahi okulumdan cok memnunun.benim bolum business.hocalar iyi ,universite kucuk oldugundan ,hocalar daha fazla ilgilenebiliyor dersler hakkinda.ayriyeten su an yeni binaya tasindik ,cok guzel bir bina yaptilar school of business icin.
    1.5 senedir part time olarakda calisiyorum okulun yaninda.hersey iyi ama bazen gunde toplam 125 km araba suruyorum okula gidip gelmek icin gidis donus olmak uzere,bazen zor gibi gelsede alistik artik ama tek sorun bazen yolda olu olarak yatan kokarcalarin pis kokusunu koklamak((::
    su an 5 tane yaz dersi aliyorum okulu bitirmek icin,calculus bunlardan biriydi %99 kaldim,sali gunu belli olur.
    benim su iki(calculus,ve finite maths) matematikten gecmem lazim ,aksi takdirde daha ustten ders vermiyorlar bana bu iki dersi gecmeyince.ama bir yolunu buldum simdi ,bu iki dersi athabasca universitesinden okulumun izniyle,ve bu dersleri kabul ediyor kredi olarak.
    athabasca universitine benim okul yazi yollayacak,bu iki dersi ogrencimiz sizden alacak ve bu iki dersi transfer kursu olarak biz kabul ediyoruz diye,matematik departmenin chairi imzaladi ve bana izin verdi.
    internette yada evde bu iki derse calisacam bir mid-term birde final exami yapacaklar bu iki dersten.athabasca bana cok uzak oldugu icin ,calgarye gidemem,athabasca eger herhangi bir okulda full time calisan ogretmen,profesor birisini bulursaniz ,sinav kagitlarini o ogretmene yada profesore yolluyor.bende bir tanidik ogretmen buldum burda lisede.bu ogretmen athabasca universitenede kayitli cunku onceden bir kac kisi daha benim gibi yapmis.beni sinav yapacak bende tabiki gececem((:::ona guze bir turkish delight getirecem turkiyeden ((::
    zor bu matematik ,vallahi anlamiyorum gunde 4saat calisiyordum yine ilk defa hayatimda bir dersten kaldim.
    gerci normalde bu kisi normal okul doneminde alsam 4 ay suruyor yaz kursu olunca 1.5 ayda bitiyor.
    bu yazdigim olay sadece benim okul icin gecerli degil kanadanin herhangi bir universitesinde okuyorsaniz,athabascadan online kurs alip okuluza transfer edebilirsiniz,benim okulda cok kisi yapiyor bunu.
    aslinda okul bitince turkiyeye falan gitmeyecem zaten vatandasi olacam okul bitesiye kadar (1.5)sene sonra.
    ilerde birgun gidersem 1 sene ogretmenlik lisansi yapip,ingilizce ogretmeni olmak ve ingilizce kursu acmak istiyorum.
    ingilizce konusulan bir ulkenin herhangi bir fakultesinde okursaniz bu telsiz lisansini alip size ingilizce ogretmeni hakki taniyorlar turkiyede.
    neyse hadi fazla kafa yordum ,iyi geceler
  • kanadada okumak için hangi şartlar araniyor ben üniverste ögrenciyim burdaki egitimi sevmiyorum kendimi geliştirmek istiyorum
  • OktayOktay
    Moderatör
    Vahit Blog yazılarımız arasında bu konu ile ilgili olarak bir yazımız var ordan gerekli şartları öğrenebilirsin.
  • blog yazi nedir?
    biraz cahilimde.
  • merhaba ben kanada da bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum fakat başvuru için öss den belli bir taban puanı gerekiyormu? gerekiyorsa mühendislik için kaç puan gerekiyor?
  • mehmet arkadasim, ossden bir taban puani almana gerek falan yok.ossye girmenede gerek yok. ayriyeten bilgisayar muhendisligi cok iyi bir bolum eger ilerde kanadada yasamak istersen okuldan sonra, iyi para var o bolumde,amerika bile kapar seni eger iyiysen.
  • dubber teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. peki mühendislik için yıllık ücret nedir?
  • merhaba ben jeofizik mühendisliğini bitirdim.ortalam 3.34.bölümümle ilgili veye yakın bi bölümde kanadada yükseklisans yapmak istiyorum.bulabilirmiyim acaba.ingilizcem orta seviyede.sorun olur sanırım.bu konuda napabilirm.hem yüksek yapıp hem yine okulda çalışma imkanı olabiliyormu.teşekkür ederim.
  • canadada okumayı dusunuyorum kesin canadaya gidicem bu sene.liseyi bitireli 2 sene oluyo yabancıl dil mezunuyum yds ye girdim ama burda okumak istemiyorum canadada fine art guzel sanatlar okumak istiyorum bikac sorum olucak yabancı uyruklu hangi universiteler kabul ediyor?ve bu bolum icin ozel bi yetenek sınavı yapılıyor mu?benim kafam cok karısık torontoyu dusunuyorum nerede yasayabilirim bilmiyorum ayrıca toefl da istiyolarmıs aydınlatırsanız cok sevinirim...
  • Asli merhaba,
    Ben Toronto Universitesinde Jeoloji -Jeofizikte (modelleme) ile doktorami tamamlamak uzereyim. Belki sana bu konuda yardimci olabilirim. Hangi konuda master yapmak istiyorsun? (exploration geophysics- petrol maden arama) veya benimki gibi tamamen bilimsel bir calisma yapabilirsin. Su anda yerbilimleri meslegi cok populer Kanada`da. Sansliyiz.
    Mail adresim gogus@geology.utoronto.ca.
    Oguz
  • mhr . ben de kanada egitim almak istiyorum bana en dushuk mailiyyete economy ve ya sosioloji hangi uni de kac paraya okuya bilirim
  • Universitelerin ucretleri hemen hemen hep ayni niyazi. Eyalete gore 12000 ya da 15000 dolar filan yillik fiyatlar.
  • arkadaşlar merhaba,
    eşim ve ben doktora için kanada'ya gitmeyi istiyoruz. Benim lisans eğitimim siyaset bilimi ve kamu yönetimi, yüksek lisansım endüstri ve örgüt psikolojisi üzerine. Eşim ise endüstri mühendisi. Kanada 'da bu alnlarda tavsiye edebileceğiniz üniversiteler hangileri, bilginiz var mı? ben biraz araştırdım ama bütün üniversitelere ulaşmam pek mümkün değil ve çok zaman alıyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • slm oğuz
    ilgilendiğin için teşekkür ederim.Ben stajımı türkiye petrollerinde yaptım.bitirme ödevimde yine bu konu üzerineydi AVO analizi.petrol maden arama üzerine master yapmak isterim.Ama ingilizce sorun olucak sanırım.üniversitelerin dil okulları varmış.nasıl oluyor.bu konuda bilgin var mı.kalıcak yer konusunda da kampüs deki yurtlardan yararlanabiliyormuşuz.yalnız maddi olarakda destek almam lazım.burs alabilir miyim.bu konularda da bilgi verirseniz sevinirm.
  • merhaba
    ben su an son sınıfı okuyorum ancak guzel sanatlar ıcın canadaya basvurmak ıstıyorum ancak bu sekılde bılgılenmek degıl eger turkıyede bır ofısınız varsa oraya gelıp bılgı almak ıstıyorum daha once de yazmıstım ancak cevap gelmedı bılgılendırırsenız sevınırım
  • turkiyede jeolojiyi muhendislikten saymiyolar. ben jeoloji muhendisligine girdim. hazirlik okuyup vancouver a dil egitimine geldim. toefl i alip uniye burda devam etmekte hayalim ttabiki. toefl puanina gore istedigim bolume gecebilecegimi duydum. mesela sozel bolumler daha yuksek puan istiyomus. gene jeoloji mi onerirsiniz burda okumam icin.
  • merhaba,vancouver da psikoloji okumayi dusunuyorum,universite ismi,kabul sartlari,vs. bilgilendirirseniz sevinirim.tskkr
  • saolun arkadaslar cok yardımcı oldunuzz!!
  • mrb. bende kanadada okumak istiyorum.bu fikir aklıma yeni yattı.bu konuda az çok yazdıklarınızdan bilgi aldım.liseyi bitireli 1 sene oldu.benim için tek sorun yabacı dil.gayet iyi düzeyde ingilizcem war.birazda almancam war.ama bu konuda bilgisi olan arkadaşlar,daha geniş kapsamda yardımcı olurlarsa çok sewinirim.hepinize bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
  • nasil gelcegin konusunda ben bisi diyemem ama. kesinlikle tavsiye ederim. uniyi ozelde okucak gucun varsa atla gel :) bana arkadas lazim. sikildim hep ingilizce hep ingilizce :) saka bi yana burdaki en son sorun yabanci dil. iletisim icin tabi. universite icin toefl icin buyuk bi sorun elbette. ama zaten ingilizcem iyi diosun. kisa sureli bi dil egitiminden sonra toefl alabilirsin sanirim. ben dusuk bi ingilizceyle 6 bucuk aylik dil okuluna geldim. 5 ayim daha var toefl icin
  • fatos hanım ;
    Kanadam.com yetkililerine hangi şehir ve bölümde okumak istediğiniz , genel olarak durumunuzla ilgili bilgi verirseniz.Size uyabilecek uygun alternatifleri ileteceklerdir.
  • Esra Hanım ;
    Sitem etmişssiniz ama detaylı bilgiler vermemişsiniz. Buraya gelip psikoloji okumak için binlerce seçenek mevcut.
    Kanadam.com yetkililerine atacağınız detaylı bir maille tüm sorularınıza cevap alabilirsiniz.
  • sitem etmeseymisim bu cevabi da alamayacaktim:)) arastirma icin tam olarak hangi bilgilere ihtiyac var (diploma notu,ing seviyesi vs.)
  • tamamdir arkadasim bilgileree ulastim tsskur ederim
  • slm ben selçuk ünv veterinerlik 4 sınıfa geçtim egitimime kanadada devam etmek istiyorum ne yapmam gerekiyo şartlar nelerdir okullar açılmadan bana cvp yazın lütfen ....... sertkayaomer@hotmail.com...
  • slm ben alanyada yaşıyorum..üniversite sınavına girdim ama maalese yerleştirme olmadığı için mümkün olmuyor türkiyede okumak..ben aslında güzel sanatlar fakültesinde okumak istedim ama türkiyede herşey torpil kimse hakettiği için kazanmıyor maalesef...ben güzel sanatlarla ilgili üniversite okumak istiyorum...okumak istiyorum...alanyada yadatürkiyede yaşayarak ömrümü çürütmek istemiyorum..sizden bu konuda yardım istiyorum...bana yardım edecek biri varmı acaba nasıl yapabiliirim nasıl okuyabilirim kanadada ???????
  • kimse cavap vermicekmi soruma :( ben neden cevap alamıyorum anlamıyorum...
  • ErtiErti
    Moderatör
    @özden,
    Özetle, ÖSS mağdurusunuz; Kanada'da üniversite okumak istiyorsunuz ve de güzel sanatlar okumak istiyorsunuz. Kanada'da güzel sanatlar akademileri elbette ki var. Mesela, en bilinenlerden bir tanesi de , en yaşanabilir şehirlerden Vancouver'daki Vancouver School of Arts and Academics.
    Yapmanız gerekenler kabaca;
    - Ne okuyacağınıza "iyice" karar vermek
    - Ardından okumak istediğiniz programları sunun okulları araştırmak
    - Size en uygun okulun kayıt şartlarını öğrenmek
    - Şartlar sağlandığında okula başvuru yapmak
    - Başvurunun kabul olması durumunda okuldan gelen kabul kağıdı ile öğrenci vizesine başvurmak
    - Vize kabulu durumunda, konaklama ve diğer hazırlıkları halletmek.
    - Yolculuk
    Şeklinde sıralanabilir.
    Ama bunları tek başına gerçekleştirmek, hele hele ilk defa böyle bir işe kalkışan için biri için pek kolay değildir ve yardım alınması gerekir.
    O halde niçin ücretsiz yurtdışı eğitim danışmanlığı hizmeti almıyorsunuz? Özellikle Kanada istiyorsanız; Kanadam.com'un faaliyet alanında
    Kanada'da eğitim almak isteyen Türk öğrencilere danışmanlık hizmeti olduğunu hatırlatmak isterim. Onlardan danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.
    Kendilerine bir mail atmanız yeterli.

@sertkaya;
    Normalde Kanada, tıp ve tıbbi ilimler içeren branşlara yapılan yabancı öğrenci başvurularını değerlendirmeye bile almıyor ama bu durum veterinerlik için geçerli değil. Şartlar sağlanırsa kredi transferi ve geçiş mümkün ama 4.sınıftan geçiş yapmak istemeniz, durumunuzu zorlaştırabilir.
  • merhaba,kanada universitelerinde dis protez bolumu mevcut mudur acaba.acil yardim
  • merhaba ben ege üni. deri mühendisliği mezunuyum..alanımla paralel olmamak kaydıyla, örneğin; işletme,pazarlama,marka yönetimi veya moda tasarım üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum. diploma notum 3,21 akademik referans sağlayabilirim, yurt dışında yüksek lisans yapmak ve çalışmak istiyorum. herhangi bir ingilizce yeterlilik belgem yok,ancak orta düzeyde ingilizcem var. maddi açıdan aileme yük olmadan kanadaya gitmek istiyorum.oradaki üniversiteler ile nasıl irtibata geçebilirim,neler yapmalıyım?bana yardımcı olurmusunuz.. LÜTFENN!!
  • merhaba ben hemşirelik 4. sınıf öğrencisiyim. not ortalamam 3.75(4.00), ingilizcem de orta düzeyde. ben kanada da psikiyatri ya da yönetim üzerine master yapmak istiyorum ama bu konuyla ilgili daha çok bilgi almak istiyorum. bunun yanında hemşire olarak da çalışmak istiyorum. Neler gerekli bunun için? Ne yapmam gerekiyor? bana yardımcı olursanız çok sevinirim...Şimdiden teşekkür ederim...
  • Merhaba ben 25 yaşındayım ve ingilizce dil eğitimi almak istiyorum ingilizcem başlangıç seviyesinde demek istiyorum çünkü yazı olarak(msn,yhoo vb.yerlerde)yeterli olduğumu fakat konuşmaya gelince yeterli olmadığımı düşünüuorum.Ayrıca netten yabancı arkadaşlarla chat yaparken yardımcı çeviri programı kullanmam gerekebiliyor.Böylece anlaşma sorunu biraz da olsa ortadan kalkıyor.Süleyman Demirel Üniversitesi 2 yıllık MYO Muhasebe bölümünden mezunum.Daha sonra dikey geçişle 3.sınıftan başladım ve suan A.Ö.Fakültesi 4. sınıf isletme bölümü öğrencisiyim.son senem ve bu bitince önceki 2 yılla beraber 4 yıllık üni.mezenu olacağım.Ayrıca daha askerliğimi yapmadım,bu benim için bir engel teşkil edermi?Bir bilgisayar firmesında sürekli olarak 4 yıllık bir iş tecrübem var.Bu süreçte çalıştığım şirketin anlaşmalı olduğu birçok elektro mağazada çalıştım.Görevim satış danışmanlığı.Bilgisayar donanımları,yazıcılar ve diğer bilgisayar aksesuarlarıyla ilgi yeterli bilgiye sahibim.(bilgisayar teknikeri değilim ama satış konusunda iyiyim...)Maddi olanaklarımın şuanda yeterli olmadığını düşünüyorum, belki okulun son senesini bitirene kadar maddi olanaklarımı düzeltebilirim.Öncelikli olarak kanadaya gelme amacım ingilizcemi geliştirmek.bu yüzden ögrenci olarak gelmem için maddi durumlarımı biraz iyiye çıkarmalıyım.Vancouver da dil eğitimi almak istiyorum, bu kanıya sitenizde öğrencilerle yapmış olduğunuz röportajları izleyerek vardım.Vancouver gercekten dünyanin en yaşanabilir yerlerinden biri.Sizlerden ricam vermiş olduğum bilgiler doğrultusunda Canada/Vancouver'a öğrenci olarak veya göcmen olarak gelme şansım ne olur?Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.Ayrıca kanadam.com çalışanlarını takdir ediyorum yani kanadada bir ofisinizin olması öğrencilere kesinlikle bir güven veriyor.sizlerden hayırlı cevap bekliyorum...ilginize şimdiden teşekkür ediyorum.
  • mrb ben veteriner fakültesi öğrencisiyim. 2 sınıftayım okulumun dewamını kanada da yapma olasılığım varmı?
  • arkadasim kocaeli univ okul oncesi ogretmenlik 3.sinif ogrencisi. 4. sinifi kanadada okuyabilme imkani varmidir varsa nasil olr bilmek ister.vancouver oncelikli..tesekkur
  • slm ben sizden biraz uzun bi konuda yardımcı olmanızı istiycem daha lisede okuyorum ankaradayım bı sene sonra uni icin kanadayı secmek istiyorum özellikle toronto kentini ordakı üni lerden ve hangi bölümleri tavsiye edersiniz diploması turkiye ve dünyada gecerlı olan üniversiteler hangileridir bilgi verirseniz cok sevinecegim
  • Herkese merhaba.. Ben İngilizce Öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Ortalamam 3.20 nin biraz daha üzerinde olacak. Kanada'da master yapmak istiyorum. Burs konusuna gelince kesinlikle ihtiyacım var. Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz süper olur. Toeffl ya da IELTS gibi gerekleri biliyorum. Bilmek istediğim şey burs olayına nasıl başvuracağım? Bir de burslu şekilde kabul olmazsam eğer, bir sertifika programına katılsam Kanada'da, bu programın bitiminde burslu şekilde kabul olmamın yüzdesi kaç olur? Bir sorum daha hem çalışıp hem okumak çok mu zor Kanada'da? ve bu yolla okumak mümkün mü? Kastım çalışma vizesi değil, çalışırkenki gelirimle okuyup geçinebilir miyim? Teşekkürler..
  • gülcan hanım iyi günler,mesaj yazmıştım cevabı gelmedi.
  • merhaba...danışmanım gülcan hanım la dil okulu ve psikoloji başvurusu isteği üzerine mesajlaşırken bir anda irtibatımız kesildi.teknik sorundan mı ya da aşırı ilgiden mi bilmiyorum ama mesajlarıma karşılık cevap alamıyorum?lütfen yardımcı olur musunuz?
  • slm adım yunus emre sakaryada oturuyorum 1999 yılın dakı deprem nedenıyle ailece canada ya gıtmeye karar aldık.canada dakı akrabalarımıs vasıtasıyla canada konsolosluguna bas vurduk.Bas vurumusu degerlendıren konsolosluk depremzede oldumus dan oturu bıse normalde 3 aylık olan vıseyı 6 aylık verdı.6 ayda baya bı zaman. 10 yasında canadayı gormek gusel bıseydı. Oraya cabuk alıstık ailece orda kalmak ıstedık.turıst olarak gıttıgımıs ıcın hersey zorlas tı vıse surelerı usadı tutulan avukatlar gorusmeler derken 3 yıl kadar canada da kaldık fakat uzucu olan benım ıcın okula gıdemedık.3yıl okuldan mahrum kaldık.okula gıtmemıs ıcın de cok urasıldı ama devlet ısın vermedı bu 3 yıllık zaman da ıngılısceyı orendım.yasadıgım 3 yıl bna ruya gıbı geldı ve buruyanın devamınıda yasamak ıstıyordum fakat bu ruyayı devam ettıremedık aılece bısı kendılerının belırlemıs oldugu tarıh te ulkeden cıkmamısı ıstediler ve turkıyeden basvuruların yapılmasını ıstedıler belırlenen tarıhte canada dan cık tık .aradan 8 sene gectı cok sey deıstı ama benım canadaya gerı don me hayalım degısmedı ınanın hergece yatarken alaha dua edıyorum neolur benım oraya gıtmemı sala dıye bu aradasu yasdıklarım sızlere kendımı acındırmak icin deıl sadece paylasmak ıstedım.suan19 yasındayım lıseyı bıtrdım 2 donem sadece staj ıcın fabrıkaya gıdecem.Bolumum de tekstıl teknolojısı stajım bıttık ten sonraa hedefımde canadaya gıtmek varr kafamdakı fıkır oraya ogrencı vısesıyle gıtmek ve okumak veya farklı yolarda olabılırr bna bu yolları solermısınıs burdan oraya gerı donmem ıcın neler yapmam lasım gıtmek sandım kadar zormu okul ıcın aılemın butcesı yetmes babam ssk dan yenı emeklı olduu bana destek canada dakı akrabalarım cıkabılır sızlerden sadece bna canadaya gıtmem ıcın neler yapmalıyım bna yollarını anlatırmısınıs bu mesajımı karsılıksız bırakmayın lutfenn.msn uzerınden de konusa bılırım bu konular hakkın da bılgısı olan bırıyle daha solıyecek cok seyım varr ama yasmak la bıtmes bu anlattık larım sadece kucuk bı bolumu bılen kısılerle konusmak ıstıyorumm msn ım yunussuna54@hotmail.com saygılar
  • merhabalar ben İÜ jeofizik mühendisliğini bitirdim. Bogazıcınde mastera basvurdum ama suanda bogazıcının hazırlık sınıfındayım. Burda masterı yaptıktan sonra doktoramı kanadada dusunuorum . lisans ortalam 3.16 GRE ve TOEFL sınavlarını bu 2 senede alırım dıye dusunuorum. Kanadadakı okullara baktımm benım bolumumde baya bı okul sayısı cıktı..GRE ve TOEFL sorununu hallettıkden sonra Kanadada doktoraya basvurmakda sorunum olurmu aacaba ? Ayrıca doktoramı Kanadada yaptıktan sonra orda çalışabilirmiyim? (projeler vs)
  • Ya ben siteye yeni üye oldum. Ben üniversiteyi orada okumak istiyorum özel üniversite olabilir. ben özel üniversiteye girişşimde ÖSS puanımın herhangi bir önemi varmı yoksa belirli bir istenilen puan durumu mevcutmu?Montreal'de okuma isteğim var... ben 3 aylık bir dil öğrenimi istiyorum. dil okuluna verdiğimiz ücret +olarak ta vize başvuruların da herhangi bir ücrete tabi tutuluyormuyuz. öyle birşey olursa ailece gitmayi düşünüyoruz Bana yardımcı olursanız sevinirim...
  • ErtiErti
    Moderatör
    @m.c.ebru :
    Oss kriter degil. Her okulun fiyati farklidir ve okullar basvuru gereksinimlerini, baslama tarihlerini kendi internet sitelerinden aciklarlar.

Genel olarak istenen belgeler:
    - Lise not ortalamasi.
    - Ogretmenlerden referans mektuplari ve basvuru sahibinin hangi sebepten ya da sebebplerden oturu tercih ettigi bolumde okumak istedigini iceren niyet mektuplari.
    - Ingilizce yeterliligi.

Bunlar haricinde istenen belgeler, dusunulen universitenin internet sitesinden ogrenilebilir.
    Okula kayir ucreti, egitim ucreti, vizeye basvuru ucretleri ayri odenir.
  • Merhaba,
    26 11 2008 tarihinde ilgili arkadaşlardan, yukarıda vermiş olduğum bilgiler doğrultusunda bana cevap yazmalarını istemiştim.Fakat daha hala bir cevap alamadığımı görüyorum.Bu konuda bilgisi olan ilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum.
    Teşekkürler,
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!