Kanada'da iyi dil okulları hangileridir?
  • Merhaba arkadaşlar

Kanada'da bulunan arkadaşlara bir sorum var. Sizce bize Türkiye'de önerilen dil okulları( PLI,KGIC,ILAC vb.) nasıl okullar? İyi okullarmı? Yoksa Eğitim danışmanlıklarının sırf komisyon almak için önerdiği, bir işe yaramaz dil okullarımı? Görüşleriniz bizim için çok değerli. Düşüncelerinizi merak ediyorum...
  • ErtiErti
    Moderatör
    Yoksa Eğitim danışmanlıklarının sırf komisyon almak için önerdiği, bir işe yaramaz dil okullarının isimlerini verebilir misin?
    İyi ya da kötü olup olmadıkları hakkında yorum yapabilirim.
    Özel dil okullarının arasında en iyisi PLI'dir. Şahsi fikrim olmakla birlikte, birçok türk öğrenci de benimle aynı fikirdedir. Eğer amacın dil eğitimi ile birlikte, Kanada'yı tanımak, yeni arkadaşlar edinip sosyalleşmek ise özel dil okulları daha az yüklendikleri için sosyal hayatına daha fazla zaman ayırabilirsin.
    KGIC'nin ESL'İni bilmiyorum. ILAC'da Türkiye pazarında çok güçlü ve kanada'nın saygın özel dil okullarındandır. İdari kadrosunda 5-6 Türk var. Türk öğrenci sayısı da diğer dil okullarına kıyasla daha fazla. Bunlar senin için çok önemli değilse, tercih edebilirsin.
    Ama sonrasında uzun soluklu diploma veya derece programlarında okumak istiyorsan, özel dil okulu yerine college'lerin ya da üniversitelerin dil programlarına katılman daha uygun olur kanaatindeyim. Bu programlar daha pahalıdır ama akademik ortamda eğitim gördüğünden daha disiplinlidir.
    Son olarak, hangi dil okulu olursa olsun. İngilizce öğrenmek senin elinde, okul temeli verir sosyalleşmene yardımcı olacak ativite paketleri sunar. Gerisi sana kalmış.
  • ilsc ilac turk sayisi enaz olan okullar arasinda.. egitim konusunda da senin ne istedigine bagli akademik istiyosan universitelerin dil okullarina gitmeni oneririm pratik ve gunluk konusma sorasinda sertifika istiosan bu dil okullarini tavsiye ederim vancouver insanlari ve sehrin sakinligi trafigin azligi vs yasanilcak sehir herkese tavsiye ediyorum..
  • ErtiErti
    Moderatör
    En az türk öğrencisi olan ILAC mı? Daha geçen sene parmaklarımla 20 tane saydım :)
  • hangi ayda gittigine bagli.. ayrica arkadaslar turk ogrenciler olsada onlarla turkce konusmak zorunda diilsiniz yada onlarla takilmak zorunda diilsiniz.. merak etmeyin gunde bi kac saat turkce konusmak ingilizcenizi koreltmez.. sonucta bicok yabanci ark iniz olucak ve onlarla pratik yapma sansi bulucaksiniz.. sokakta parkta evde heryerde ingilizce konusucaksiniz cok turk var bilmemne bunlar bos konular kisinin kendisinde bitio hersey..
  • ErtiErti
    Moderatör
    @delfin:
    Hangi ay olduğu farketmiyor. Dil için gelen üniversite öğrencileri kayıtlarını dondurup, bir sene boş kalma hakkına sahip oluyorlar. Üniversiteyi bitirmiş ama işi olmayan ya da henüz üniversiteye başlamamışların zaten tr'de bir bağlılıkları olmadığı için vizeyi aldıktan sonra istedikleri ayda gelmeleri olası. Bu yüzden en çok öğrenci yaz ya da kış aylarında gelir gibi bir istatistiki çıkarım yapmak zor. Değişiyor. Türkiye'deki danışmanların ilk 5'indeki Kanada dil okullarından sayıca hangilerinin sayıca en fazla türk aldığını iyi biliyorum. ILAC ve ILSC eğitim olarak kaliteli ve fiyat olarak da nıspeten daha uygun olduğu için elbette daha fazla türk'ün tercihi oluyor.
    Türk Öğrenci sayısı - İngilizce ilişkisi hakkındaki fikirlerim zaten bundan aylar önce PLI'in tartışıldığı başlıkta açıklamış senin yukarıda söylediğinden farklı bir şey söylememiştim. Sorun türk adedinden ziyade, insanların ingilizce öğrenimlerini baltalayacak kadar kadar türk ve türkçe sevdasına düşmesi... Neyse ya bu konudaki fikirlerimi bilen biliyor zaten. Konuyu fazla saptırmadan birkaç ek yapıp yazıyı bitirmek istiyorum.

Arkadaşlar, danışmanlardan Kanada'da en çok bilinen okullar hakkında bilgi ve fikir sahibi olabilirsiniz ama Kanada'da o kadar fazla dil okulu var ki. Bunların hepsini danışmanlar bilmez. Kişisel araştırma yapmaktan interneti ve google'ı kullanmaktan, gerekirse bulduğunun okulların koordinatörleriyle yazışmaktan, kafanızdaki tüm soruları soru işareti kalmayıncaya kadar sormaktan çekinmeyin. Merak etmeyin, cevaplıyorlar, tecrübeyle sabittir.
  • selam ben hic ingilizce bilmiyorum kac ayda yeterli derecede ingilizce orene bilirim maliyeti nedir
  • Ben pli deyim gereksiz pahalli. Bir okulun iyiligi senin ders calismana ve azmine bagli,
    Bu ay sonu 4 aylik surem dolacak baska okula gecicem ...
  • hem ozel dil kursu hem universite kursunu denemis biri olarak kesinlikle universitelerin dil kurslarini oneririm. Biraz pahali olabilir ancak egitim kalitesi gercekten farkedilebilir derece. Dil ogrenimi tabi ki kisinin azmine ve calismasina bagli ancak egitmenlerin de egitim sekli de cok onemli.
  • Doruk hangi universiteninkine gittin...
  • Opus programı da olan, hangi dil okulunu önerirsiniz? (vancouver)

Bu önerideki kriterler Türk öğrenci sayısı ve eğitmenlerin kalitesi olursa sevinirim :)
  • Merhaba,ben de kafası soru işaretleriyle dolu bir zatım.Haziranda mezun oluyorum ve ondan sonra intermediate seviyesindeki ingilizcemi çıkarabildiğim en üst seviyeye çıkarmak istiyorum.Aslında hedefim birazcık da TOEFL.Şöyle bi 100 üzerinden 85 alsam pek güzel olur.Deneyimlerinize güveniyorum.Bi şirketle anlaşıp orada hayal kırıklığına uğramak istemiyorum.Amacım dil öğrenmek,sosyal çevre derdinde değilim pek.Kısaca öncelikli hedefim iyi bir öğretim.Vancouver demiş bi kaç kişi.Nereleri,hangi dil okullarını önerirsiniz?Ne kadar bir zaman dilimi ayırmamı önerirsiniz?Çalışkanımdır,kendime güveniyorum haa :) 6 ay yeterli midir?Bu 6 ayın maliyeti ne olur ortalama?Konaklama durumları nasıldır?Ayrıca çalışmak da istiyorum bir yandan.Ne tür işler yapabilirim ya da çalışma iznim olabilir mi?
  • @ezgisu, toefl 120 uzerinden degerlendiriliyor. ve en az 80 alman gerekiyor 'basarili' olarak degerlendirebilmek icin.
  • Teşekkür ederim;ancak yazımın ana fikri bu değildi :) 120 üzerinden en az 90 almam gerekiyor benim hedeflediğim yerler için.Eğer Kanada'daki dil öğrenimi hakkında bir bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.Diğerleri teferruat...
  • lise'den mi mezun oluyorsun universiteden mi?
    amac yuksek lisans ise dil okuluyla vakit ve para kaybetmeyin derim, kendi kendinize turkiyeden halledebilecek birsey.

yok eger olay lisans egitimini kanada'da almak ise zaten universitenin kursuna katilin toefl'a da gerek kalmaz.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!