FSW olarak göçmenlik değerlendirme platformu
  • Arkadaşlar, bu başlık altında, mesleğinizi, ingilizce durumunuzu, eş durumunu özetlerseniz, FSW olarak göçmenliğe başvurup başvuramayacağınızı değerlendirebilirim.
    Örnek: Gıda mühendisiyim, 28 yaşındayım, Üç yıllık iş deneyimim var, İngilizcem çok iyi, Fransızca da biliyorum, bekarım gibi.
  • böyle bi destek hattı oluşturduğun için teşekkürler :) durumum şu,
    aslında daha yolun başındayım ,durumum itibariyle kanada'ya FSW olarak göçmenliğin kolay olmadığının ve cok zahmet gerektirdiğinin farkınyım ve zamana ihtiyacım olduğunu biliyorum ama yinede şu an ki durumum hakkında fikir sahibi olmak için yada gidiş sürecinde yapmam gerekenleri tayin edebilmek için vereceğin bilgiler benim için cok önemli .Fazla uzatmadan durumumdan bahsedeyim;
    inşaat teknikerliğinden bu sene mezun olacağım (yani henüz tecrübe sahibi değilim ama okul biter bitmez bir işe başlayacağım),22 yaşındayım,ingilizcem aşinalıkla sınırlı(cok az),fransızcam hiç yok ve bekarım
    bilgilerim doğrultusunda yeterli seviyede olmmam için gerekli süre ne kadardır ,neler yapmam gerekir ,mezun olduğum meslek kanada ya göç için bir şansa sahipmi,yada tavsiye edebileceğin başka bir yolla daha kısa sürede gidip yine mesleğimi icra edebilirmiyim bu sorularıma sayende cevap bulabilirsem cok sevinirim şimdiden cok teşekkür ederim..
  • Bunun yanıtını diğer başlıkta vermeye çalıştım.
    Senin durumunda önerim kesinlikle dil okuludur. Yeterli maddi desteği ve kaynağı kendine ayırabiliyorsan, hemen kanadam.com yetkilileriyle iletişime geç. Güz dönemi için hazırlık yapmaya başla. FSW olarak başvurman, yetersiz ingilizcenle iş teklifi alman çok zor.

Şu anda mesleğin aranılan meslekler grubunda, ama seneye ne olacağı belli olmaz. Listeden çıkabilir. Buna güvenip hareket etmek pek mantıklı değil. Şunu unutma, Kanada Devleti, yarın sabah alacağı bir kararla göçmenlik alımını durdurabilir ya da kısıtlayabilir.
  • merhaba.
    uzun zamandır aklımda olanlar hakkında sızden yardım rica edebilirmıyım.. 25 yasındayım, ortadüzey pratık konuşma ingilizcem var.2,5 yıldır bir bankada calışıyorum ve bekarım. neler yapabılırım yada ne yapmam gerekır sızce?
    şimdiden teşşekkür ederim.
  • Barton Fink,

Bankada nasıl bir pozisyonda çalışıyorsunuz, eğitim durumunuz nedir?
  • üniversite metamatik mezunuyum. clasik bir bankacıyım. pazarlama bölümünde.
  • barton,

Sanırım bankadan manager pozisyonunda değilsiniz
    Financial administrator
    Finance director
    Treasurer
    Manager, financial planning and analysis
    Manager, internal audit services
    Controller
    Director – financial services
    Manager, financial control
    Director of accounting

Eğer işiniz yukarıda tanımlanan meslek gruplarından birine girmiyorsa, şu an için başvuru yapamazsınız.
  • cosimo verdiğin bilgiler çin teşekkür ederim.

bahsettiğiniz görev tanımlarının neredeyse tamamı iş kolum ve deneyim sahibiyim ünvan meselesıne gelınce financial services director.
    bu bılgılerle neler yapabılırım.
  • GulcanGulcan
    Moderatör
    Cosimo,

Soyle duzeltelim: Saydiginiz meslek kollarindan birine girmiyorsa kisinin meslegi, su an icin Turkiye'den basvuru yapamaz. Kanada'daysa ya da Kanada'ya gelirse sartlar degisir.
  • Arkadaşlar merhaba,
    Bir makine ve kaynak mühendisi olarak Kanada'ya gitmeyi ve çalışmayı düşünüyorum. Eşiminde ingilizce öğretmeni olması münasebetiyle lisan ve adaptasyon konusunda zorluk çekmeyeceğimizi düşünüyorum. Fakat öğrenmek istediğim, bizim orada iş bulabilmemizin TR'den mümkün olup olmadığı? Kesin bir davet veya bağlantı olmadan hamle yapmak istemiyorum. Şu anda TR'de bir kurulu düzenim olduğu için ilk etapta immigration değil experience amacıyla Kanada' ya gitmeyi düşünüyoruz.
    Düşüncelerime ışık tutacak fikirler ve yorumlar alacağımı ümid ederim.
    Bu konu hakkında fikir beyan eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • barton,

www.cic.gc.ca sitesinde bulunan testi çözüp kaç puan aldığına bak. sanırım ingilizcen high seviye olmadıkça, ve iş deneyimin 4 yıl ve üzerinde değilse, başvurman ve kabul alman zor.
  • merhaba! cosimo,
    FSW yöntemiyle gidiş için 67 puanı üzerindeyim(70 üzeri),ancak türkiyede ödemekle yükümlü olduğum bir banka kredisi ve birde sürmekte olan nafaka davamız var. bu şartlarda bu yolla kanada ya başvuru yapabilirmiyim,koşullu olarak yine ödeme yükümlülüklerimle kanada ya gidebilirimiyim merak ediyorum. inşaat mühendisiyim ingilizce seviyem iyi 10 yıllık iş tecrübem var..
    cevap verirseniz minnettar kalırım
  • fth merhaba,

türkiye'de devam eden her hangi bir banka kredisi, nafaka davası vs. başvuru için engel değildir, başvuruyu hemen yapabilirsiniz.
  • cevanınız için teşekkür ederim. Acaba yapmam gereken önce nedir başvuruyu nerden yapabilirim,birde bu dil sınavına girdikten sonramı başvurmalıyım sıralamayı bilmiyorum ne yazıkki ilk adımlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
  • www.cic.gc.ca ana sayfadan gerekli olan formları indirebilirsiniz.
    Başlangıç olarak form dolduruyorsunuz ve 550 kanada dolarını belirtilen banka hesabına online olarak da ödeyebiliyorsunuz, kredi kartıyla, banka dekontu, fotoğraf ve formu kanadaya gönderiyorsunuz. sınava girme işi, size dosya numarası verildikten ve dosyanız, Ankara'ya ulaştıktan sonra olacak.
  • cosimo,cok teşekkür ederim.
  • Selam cosimo,
    Bilgisayar Mühendisliği diplomam var, Şu an türkiyede Bilg.Müh. üzerine yüksek lisans yapıyorum. Yüksek lisansın diploması USA Old dominion university çıkışlı olacak. Fakat iş deneyimi bilgisayar mühendisliği üzerine değil. Orduda subayım. İngilizce seviyem Toefl IBT 99/120 . Eşim rus vatandaşı ve ingilizce/rusça öğretmeni. Başvuru için askeri personel olmam veya eşimin rus olması engel teşkil eder mi? Şimdiden teşekkürler.
  • Şu an için başvuru yapamazsınız! Mesleğiniz uygun meslekler grubunda değil!
  • selam cosimo

ben elektronik teknikeriyim aynı zamanda londrada iş yönetimi eğitimi aldım,29 yaşındayım,dört yıllık iş deneyimim var,evliyim,ingilterede 3 sene yaşadığım için de ingilizcem oldukça iyi.uygun meslek grubu içinde olup olmadığımı ve başvuru yapıp yapamayacağımı belirtirsen sevinirim. teşekkürler
  • Merhaba hunter,

Başvuru için uygun durumdasınız.
    7241: Electricians
    7242: Industrial Electricians

Mesleğinizin detaylarını bilmiyorum, ama 7242 veya 7241 NOC'la başvuru yapabilirsiniz.

www.cic.gc.ca'dan mesleğinizin detaylarını, görev tanımlarınızı daha detaylı inceleyebilirsiniz.
  • slm cosimo,

önerdiğin siteyi inceledim,benim aklımı karıştıran 37 meslek grubunun içinde elektrik alanında elema ihtiyaç duyulması benim mesleğim ise elektronik alanı.acaba sorun çıkarmı?bu ikisi birbirine çok yakın meslekler

teşekkürler
  • cosimo

ayrıca şunu da sormak isterim,dil yeterliliğini kanıtlamak için ne tür bir belge isteniyor?ielts şartlılığı varmı?

kolay gelsin
  • hunter,
    7242
    Industrial electricians install, maintain, test, troubleshoot and repair industrial electrical equipment and associated electrical and electronic controls. They are employed by electrical contractors and maintenance departments of factories, plants, mines, shipyards and other industrial establishments.
    Eğer görev tanımınız yukarıda açıklandığı gibiyse başvuru yapabilirsiniz. Bununla birlikte Londra'da bir okuldan mezun iseniz, diplomanızla birlikte, ingilizce seviyenizi anlatan bir ek notla birlikte başvuru yapabilirsiniz.
    Ama şunu unutmayın, İELTS en geçerli yöntemdir ve sizi daha sonra oluşabilecek zaman kayıplarından kurtarır. Örneğin, vize görevlisi İngiltere'deki diplomanıza güvenmek yerine İELTS isteyebilir, ki bu da sizin için 3 ay kayıp demektir, bunun dışında, interview da isteyebilir ki, bu da yine başvurunuzu geciktirebilir.
    Riske atmadan İELTS'i öneririm. 6.5 yeterli bir ortalamadır.
  • Merhabalar Cosimo,
    Makina Mühendisiyim, 2 yıllık iş tecrübem var, 26 yaşındayım, ingilizcem gayet iyi, 67 puanı tutturuyorum ielts'ye yakın bir zamanda gireceğim. 1995 -96 seneleri arasında babamın işi nedeniyle 1.5 seneye yakın ottawa'da kalmıştım. ilkokul 5'i orada okudum ve Carson Grove Elementry school'dan mezuniyet belgem var. Language acquisition ödülü falan almıştım. Daha önce orada bulunmuş olmamın ve bu belgelerin bana yardımı olurmu göçmenlik başvurusunda? Başvurudan sonra bekleme sürecinde askerliğimi aradan çıkarmak gibi bir düşüncem var. Belgelerimi hazırlayıp başvuru yaptıktan sonra beni görüşmeye çağırdıklarında askerde olacağımdan görüşmeye gidemessem ne olur? sonrasındada evlilik..Bununla birlikte şu an bekarım ve evlenip gitmenin puan olarak avantajı olduğu için en kısa sürede evlenmelimiyim?? Şimdiden teşekkürler.
  • GulcanGulcan
    Moderatör
    Arkadaslar,

26 Haziran'da degisen kanun ile onceki degerlendirmeleriniz su anda birsey ifade etmiyor olabilir. O yuzden durumunuzu tekrar degerlendirerek hareket etmenizde fayda var. Dikkat etmeniz gereken konular:

1- Meslek listesi degisti. Yeni listedeki mesleklerden birine girmeniz FSW basvurusu yapabilmeniz icin sart.
    2- Artik ilk basvuruda IELTS skoru sonucunuzu da gondermeniz gerekiyor, bu sonradan iletilemiyor. Yani basvurmaya karar verdiginizde elinizde sinav belgeniz de olmali.
    3- Ne zaman basvuracaginizi iyi ayarlamalisiniz. Zira basvuru sayilarinda kotalar var, kota dolunca basvurunuz size iade ediliyor. Bir sonraki sene basvurabiliyorsunuz bu durumda.

Eger Kanada'dan resmi ve gecerli bir is teklifiniz varsa 1 ve 3. maddelere uymak durumunda degilsiniz. Kisacasi ya mesleginiz listede olacak ya da is teklifiniz olacak.
  • vintage,

fsw olarak başvuru şansınız yok, ancak CEC yani kanada deneyimi seçeneğiyle belki başvurabilirsiniz,

lütfen www.cic.gc.ca sitesinden gerekli incelemeyi yapın.
  • Merhaba cosimo

Ben İstanbul Teknik Üniversitesi Turizm Otel işletmeciliği mezunuyum . İngilizcem oldukça iyi iş deneyimim ise 5 yıl ve üzerinde,bekarım . Şimdi ise a+ restaurantta garson olarak çalışmaktayım sizce gidebilirmiyim ?
  • Öncelikle merhaba,
    Ben Gazi Üni. Moda Tasarımı Öğretmenliği mezunuyum (2007) not ort: 3.39/4'lük sistem) Gazi Üni. Eğitim Bilimleri Enstitüsü giyim sanatları ve moda tasarımı anabilim dalında yüksek lisans yaptım.(2010) M.E.B onaylı stilistlik kursu sertifikam ve M.E.B onaylı bilgisayar işletmenliği sertifikalarım var. Yayınlanmış 2 adet bilimsel makalem mevcut. Özel sektör stilistlik tecrübelerim var. Yabancı dilim ingilizce( kendimi ifade edebilirim,yazma da daha iyiyim, pratikte biraz üstüne gitmem gerekir profesyonel boyutta değilim) onun dışında zaten ilk fırsatta ikinci dili düşünüyorum, bekar ve bayanım (1985).Ayrıca kasım ayında açıköğretim fakültesinde işletme okumaya da başlıyorum. Benim sorum şu: Kanada ya göçmen olarak gidebilmek için hangi yolu izlemeli, ne yapmalıyım? Öğretmenlik yapabilir miyim? Yada tekstilde çalışabilir miyim? Hemen diye düşünemiyorum tabiki ama er yada geç gitmeyi çok arzu ediyorum. Ortalama 2 yıl içerisinde, bu sebele de kıstaslarına kendimi hazırlamalıyım.Önemli bir sorumda şu ki: Doktora yapma imkanımda var mı aynı zamanda?(tekstil,moda üzerine yada yakın bir alanda kostüm tasarımı gibi) Eğer varsa böyle bir imkanım bunun şartları, giderleri ne boyuttadır?) İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
  • erdem001
    Şu anda göçmenlik için 0631 Restaurant and Food Service Managers kategorisinden başvuru yapabilirsiniz. Ancak size önerim, iş yerinden garson olarak değil, şef garson ya da sizin yönetici tanımınız nedir bilmiyorum, mesleğinizin detaylarını, yönetici, şef, idareci olarak çalışıyor referansı almalısınız.
    Evli misiniz? Bu da önemli tabii. Bir de bitirdiğiniz okul kaç yıllık? Kusura bakmayın detaylar çok önemli puanlamada.
    Ama bu şartlarla hemen başvuru yapabilirsiniz. Size önerim IELTS dil sınavına hemen girmeniz olacak. Başvurunuz 8 ay içinde sonuçlanır ve vizenizi alırsınız.
  • gazili,
    şu an için başvuru şansınız bulunmuyor ne yazık ki, bence İngilizce'nizi geliştirip, doktora seçeneğini kullanabilirsiniz. Bunun için site yönetimiyle iletişime geçmenizi öneririm.
  • merhabalar,
    özetle,eşim uzak yol vardiya zabiti,halk arasında kaptan:)orta düzey ingilizcesi var,5 senelikte tecrübesi.bense ingilizce öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim.müthiş olmasada iyi derecede ingilizcem var.şu anki başvurumuzun kabul edilme şansı ve oraya gittiğimizde mesleki anlamda yapmamız gereken şeyler(kurs,okul,yada denklik tarzı)hakkında bilgi alabilirsem sevinirim.
    şimdiden teşekkürler ve kolay gelsin.
  • eşmin noc kodu 2273
  • selam
    ben sanayi dalgıcıyım (comercial diver ) 6 senedir buişi yapıyorum şuanda dalış amiri(diving süpervisör)olarak işime devam etmekteyim .evliyimve ingilizce orta kendimi anlatıcak kadar var.eşim bu eylülde kanadaya gidiyor 9aylık dil kursuna katılacak ve orada yaşayabilirmiyiz diye bakıcak eşimde meslektaşım basınç odası operatörü sizce aile olarak şansımız nedir.
  • fairy35
    Şu anda FSW olarak Kanada göçmenliğine başvuru şansınız bulunmuyor.
  • esteban34
    malesef şu anda başvuru yapamazsız.

Eşiniz oraya gittikten sonra, siz ancak turist vizesiyle onu ziyarete gidebilirsiniz.
    Ancak eşiniz oradaki bir okuldan master derecesi alırsa, Canada deneyimi seçeneğiyle başvuruda bulunabilirsiniz.
  • teşekkürederim
    master derken biraz açarmısınız konuyu
  • merhaba cosimo,
    ben 26 yaşındayım,biyoloğum ve de masterımı yaptım. İngilizcem gayet iyi,simdi en kisa zamanda ielts girecegim.bekarim.
    List te biologist bulunuyor. Tek handikapim iş tecrubesi olmayisi,garsonluk,bilgisayarcilik gibi ogrenci meslekleri yaptim okurken.
    Bu durumda sansim nedir acaba? Az seviye de almanca da biliyorum bu arada.
    Tesekkur ederim simdiden.
  • esteban34,
    kanada'da bulunan bir okuldan mezun olduğunuzda, kanada deneyimi, kanada'da yaşamışlık avantajıyla göçmenliğe başvurabilirsiniz.
    "master," derken bunu kast ediyorum.
    ama sizin durumunuzda bu süreç 3 yılı bulur tabii, dil okulunun bitmesi, master derecesi almak vs.
  • aydinkaleli
    önemli olan testen kaç puan aldığınız, ama iş deneyimi en yüksek puanı veren etkenlerden biri.
    eğer bu eksiğinize karşın, 67 puan alıyorsanız, hemen başvurabilirsiniz. tabii evli olmamanız da bir dez avantaj.
    kişisel kanım, 67'yi alamayacağınız yönünde
  • Merhabalar ben Kaan,
    Ben Toronto'da egitim gormekteyim fakat nisanlimla ayrildigimizdan beri cok zor zaman gecirmekteyiz. Kendisi Yesil Pasaport sahibi ve iki senelik bir universite programi bitiriyor. Biz onu buraya Live-In Caregiver olarak getirtmeye calisacagiz. Benim ev sahibi kendisi is vermeyi dusunuyor. Bunun icin en az 6 aylik bir sertifika almasi gerekiyormus nisanlimin bakici kursuna gitti diye. Bu tarz bir kursu nerde bulabilir Samsun da ikamet ediyor kendisi?

2. Sorum bunlarin disinda baska istenen bir sey yada vize almasini kolaylastiricak bir belge var midir aklinizda lutfen yardimci olun?

Cok tesekkurler!
  • turkish raider,
    üzgünüm, konuyla ilgili yeterli bilgiye sahip değilim
  • Öncelikle konu ve desteğiniz için teşekkürler cosimo.

Size danışmak istediğim 2 soru var, Skilled worker self-assessment testindeki son bölümde
    1 - "Kanada'daki Akraba" bölümünde KUZEN belirtilmemiş.
    Kuzen kabul edilmiyor mu yoksa örnekler içinde mi belirtilmemiş diye şüpheye düştüm.
    Eğer Kuzen kabul edilirse 68 puan olabiliyor o yüzden önemli benim için.
    2 - Eşimin eğitim durumunu belirtirken, ilk sayfadaki "Obtained a university degree of two years or more ...." seçeneği yok.
    Eşim 4 yıllık üniversite mezunu ve "A three-year diploma.." "A two-year diploma..." gibi seçenekler uymuyor. Hangisini işaretlemeliyim?

Şimdiden teşekkürler.
  • Esiniz icin bachler Degree secenigi varsa onu secebilirsiniz
  • Teşekkürler doruk, ama maalesef yok.
    Testin ilk sorusunda kendi bilgilerimi girerken bu seçenek var ama eş için girilirken maalesef sadece 2 ya da daha fazla üniversite bitirme seçeneğinde var bachelor’s level.
  • slm lar kanadaya nasıl gıderım orada calısmak ıstıyorum
  • ben izmirdenim kanadaya göçmenlik basvurusu yaptım bir şirket aracılıgıyla 15 senedir döküm sektöründemodelcilik yapıyorum yani pattern marker ailece torontoya gitmek istiyorum ingilizcem zayıf ama geliştirmek için çaba harcıyorum nasıl yapabilirmiyiz oralarda türkler birbirine yardım ediyormu ailece görüşmeler oluyormu bilgilendirirseniz çok minnettar olacağım
  • hangi kategoride başvuru yaptınız acaba?

başvurduğunuz şirketin referansları var mı?
  • @cosimo

şu an inşaat mühendisiyim ve kanada'da dil okuluna gideceğim.

dil okulunda iken orda bir şekilde iş arayacağım, zor olacağını biliyorum ama umarım o şansım vardır.

size ilk sormak istedğim bu cabam ne olcude mantıklıdır, sonuca gidebilirmiyim bilginizi takdir ederek sormak istedim?

ilk sorum olumlu ise iş aramak için orda kalabileceğim en uzun süre ne şekilde ve nasıl olacaktır?(cok kişi sormustur belki ama insan ilk ağızdan bilgi almak istiyor)

son olarak diyelimki iş buldum ve 1 senelik ogrenci vizem var dil kursundan dolayı.ogrenci vizesiyle calısamayacağım için işverenden alacağım belgeyle kanada içinde

kalarak vizemi uzatıp çalışma iznimi kolaylıkla alabilirmiyim?
  • jj r.

kanada'da eğitim, staj ve çalışma konularında yeterli bilgiye sahip değilim.
    site yöneticilerine başvurabilirsiniz.
  • @cosimo teşekkür ederim
  • Merhaba !
    6 yıllık resim ögretmenligi deneyimim var (MEB). Ayrıca reklam ajansı deneyimim de var(grafiker olarak). 33 yaşındayım. Bekarım. İngilizcem orta düzey.(intermediate düzeyinde çıkmıştı en son deneme sınavında'test olarak') Fransızcam orta düzey (B1 Sertifikam var).(Şu anda ikisini birden daha ileri düzeye taşımak için ugraşıyorum IELTS ve TEF sınavlarına girmek için. Sizce şansım nedir?. Yada arttırmak için ne yapabilirim?. Göçmenlik başvurusunu en temelden hangi yolları izleyerek yapabilirim? Teşekkürler.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!