Herkese meraba 20 eylülde kanadaya yeni göçmen olarak giriş yapıcaz.new jerseyde 6 yıl kaldım(üniversite için).eşim ve benim ingilizcesi ana dil seviyesinde. fakat vancuver ve toronto arasında kararsız kaldık. torontonun daha soğuk olduğunu biliyorum. ama diğer alanlarda, özellikle iş anlamında, sosyal hayat anlamında bana hangi şehri önerirsiniz. bu forumda bir arkadaş vancouver için daha çok hizmet sektöründe iş olduğunu belirtti, şirketler anlamında toronto daha mı iyi?sizce uzun dönemde hangisi daha mantıklı?vancouver oldukça güzel gözüküyor ama sanki torontoda daha fazla iş var gibi gözüküyor, hayat biraz daha hareketli gibi. bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa memnun olurum.
toronto'da kışın soğuktan kimse çıkmaz dışarılara. vancouver daha iyi bir seçenek. ayrıca kuzey amerika tecrübeniz varsa iki şehirde de rahat edersiniz.
aynen kuzey amerika tecrübeniz varsa iki şehirde sorun olmaz. Toronto bir nevi çakma newyork diyebiliriz:) İş koşulları açısından daha fazla alternatifiniz olabilir. Vancouver ise doğası ile şehir yapısı ile daha çekici bir şehir.. Sonuçta vancouverdada güzel iş olanakları bulabilirsiniz..
Kanada'da hangi alanda calisacaksiniz? Iki sehrin de birbirine gore avantajlari var. Egitiminizi Amerika'da aldiginiz icin diplomaniz cok rahat taninacaktir, itibar gorecektir. Anadil seviyesinde Ingilizce bilmek cok buyuk bir avantaj.Gocmenlik vizesi ise cok buyuk avantaj. Eger Kuzey Amerika topraklarinda is tecrubeniz de var ise, is bulmaniz hic problem olmayacaktir Kanada'nin neresi olursa olsun. Ama insan iyi bir is disinda baska seyler de bekliyor hayattan. Ne bekledikleriniz, sosyal yasantinizla paralel. Bu yuzden eger iki sehirden sosyal yasantiniza hangisi daha uygun ise onu secmelisiniz.
Fakat cocugunuz var ise ve college caginda ise, Toronto College ve Universite secenekleri acisindan daha cazip. Yani cocugunuzun egitimi icin Toronto'yu on plana cikarabilirsiniz. New Jersey, New York ile halen baginiz varsa, Toronto'nun NY'a ucakla bir saat uzaklikta olmasi konum acisindan buyuk avantaj.
Toronto, evet Kanada'nin en Amerikanvari sehridir, her tarafindan fiskiran gokdelenleri ile New York'u andirir ama suc orani New York'la kiyaslanmayacak kadar dusuktur. New York'ta gece yarisi dolasabilmek icin Superman ne bilim Batman olmak gerekir. Toronto'da istersen git parkta cim uzerinde uyu.
herkese teşekkürler, ben business okudum, 1 yıl new jerseyde çalıştım, daha sonra türkiyeye döndüm ve göçmenlik işlemlerimi tamamladım. oğlum henüz 5 yaşında.ben purchase ve marketing alanında çalıştım, tekrar bu alanda devam etmek isterim. sanırım toronto uzun dönemde daha cazip gözüküyor.torontoda erti dediğin gini NY çok yakın, beni en fazla torontoya yakın tutan sebeplerden biriside o. diğeride vancouever aktarmalarla 20 saati buluyor, istanbul-toronto ise 10 saat.oda ayrı bir konu. ama evet vancouver gerçekten çok güzel ama iş ve bu diğer sebepler sanırım tercihimi Torontoya kaydırıcak. herkese tekrar teşekkür ediyorum, torontoda downtown dışında oturmak için nereleri önerirsiniz?
vancouverda 2010 kış olimpiyatlarından dolayı oldukça fazla iş olduğu söyleniyor, özellikle iyi ingilizce bilenler için otellerde oldukça fazla iş varmış. bu konuda bilgisi olan var mı?
arkadaşlar bende kısa bir süre sonra kanadaya gelmiş olacağım ..ben aracı bir acenta ile gelenlerdenim.bir sorum var bu homestay olayı beni çok korkutur oldu. böyle konaklayan varsa bana yazabilirmi. ne biliyim mesela banyo olayı nasıldı yani odada dahilmi hariçmi ve çamaşırlar nasıl yıkanıyor gibi ....
okula söleip hemen evimin deiştirilmesini söledim onlarda deiştirdiler ama önce gidip aileyle tanıştım snr tmm dedim ben buraya taşınıcam.. eğer hala zamanın varsa danışman firmana söle ailenin evin resimlerini yollasınlar sana.. okulun ilac sa eğer zaten kesinlikle iste fotoğraflarını hatta ev aile seçimi yaparken sana sorar danışman firman evde kedi köpek olsun mu şu olsun mu bu olsun mu die.. sormasalarda sen smutlaka söle bodrum katında oda da kalma.. rutubetten ölürsün bide bit kadar pencere koyuyolar yada hiç koymuolar kendini zindana kapatılmış gibi hissediosun..
şuan ki ewimdeki sistemi anlatıyım sana.. çamaşırlarını yıkıolar ama ben makinanın nası çalıştırılıcağını öğrendim ve kendi çamaşırlarımı sizinkinden ayrı yıkamak istiorum dedim onlarda saygı duydular herşeyi gösterdiler bana..
gidiceğin eve göre senden başka öğrenci var mıdır yok mudur bilmiorum eğer varsa o öğrencilerle ortak kullanırsın banyoyu tuvaleti.. ama ben ewde tek öğrenciyim (benden başka kimseyide almıcaklarını söylediler çünkü bu aile işi ticaret haline dönüştürmemiş) çatı katında odam var ve çatı katında tuvalet banyo var yani benden başka kullanan yok..
sigara kullanıosan mutlaka yanında getir türkiyeden bikaç karton çünkü 10$ burda paketi ben sinir krizi geçiriorum.. yanına converter almayı unutma buranın prizleri tamamen farklı..
kalın bişiler koy bavuluna hava soğuyo bundan snrda ısınmaz zaten diolar millet cıbıl cıbıl gezio ben donuorum burda canadalılar fazla ateşli heralde :)
başka başka aklıma gelmedi düşünüorum..
giysileri kanadadan alırım die düşünme çok pahalı montunu botunu herbişeini getir yanında.. aklımada başka gelmedi ya bu kadar
Bende homestayda kalanlar ve şanslı olanlardan biriyim şükür ki çünkü homestayım çok iyi evde çamaşırlarım onlar tarafındna yıkanıyor açıkcası kendimde ugraşmak istemedim bu konularla o yıkayıp getiriyor :)). Bir sorunum oldugunda yada birşey istediğimde gayet saygılı insanlar.Buraya gelmeden öncede kendileriyle mailleşmiş ve resimlerini istemiştim ilk geldıgmde evde 4 öğrenciydik odamı seçme şansı tanıdılar ve bodrum katta kalmaktan kurtuldum buda büyük bir şans.
Homestayım çok sevdim ve kendi evimde gibi rahatım sanki aileden biri oldum gibi ve dönene kadar da onlarla kalıcam umarım sende şanslı olursun bu konuda.
Burası cidden bazen çok soguk oluyor burdaki insanlar alışık bu soguga ama bizim bünye kaldırmıyor o yüzden kışlıklarını ve özellikle polar kıyafetler almayı unutma derim ben.Kıyafetleride sakın burdan alırım deme çok pahalı burası.
yani bu homestay işi tamame şans diyorsunuz.. aslında ben baya yolun başındayım yani ılac e karar verdim am daha vize işlemine bile başlaadığım için söylediğiniz herşeye dikkat ederek adım atacağım. birde zamanınız olunca iş bulabildinizmi naptınız onuda yazarmısınız?